Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Urban korner

19. 06. 2017. 15:48   >>  15:54

Šesnaesta Noć knjige je za nama! Proveli smo je u sjajnoj atmosferi, u kojoj je knjiga bila glavna zvezda!

U petak, 16. juna svi ljubitelji dobre knjige rado su se odazvali pozivu da učestvuju u Noći knjige. Više od 50.000 ljudi za samo sedam sati prošetalo je knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Čitaoci su iskoristili velike popuste na celokupnu Laguninu produkciju, na knjige drugih izdavača, knjige na stranim jezicima i gift program, ali imali su priliku i da se druže sa svojim omiljenim piscima.

„Noć knjige je specifična manifestacija jer je vrlo neposredna. Kao pisci imamo neposredan susret sa čitaocima, što nama mnogo znači. Interesantno je da se generalno i mi, pisci, lepo družimo međusobno, svi smo na jednom mestu i sve ovo ima neku svoju draž“, istakao je Dejan Stojiljković, koji je u Noći knjige potpisao i ugovor o objavljivanju nove knjige „Olujni bedem“, nastavka popularnog romana „Duge noći i crne zastave“.

Među brojnim domaćim piscima, gost Noći knjige bio je i danski pisac Erlend Lu, koji je prethodnih dana bio gost festivala Krokodil.

Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je roman „Nigde nema te“ Jelene Bačić Alimpić. Na drugom mestu je roman „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, a na trećem „Olujna sestra“ Lusinde Rajli. Među najprodavanijim knjigama u Noći knjige bila je i „Žeđ“ Norvežanina Jua Nesbea, sada već jednog od najomiljenijih pisaca u Srbiji.

Evo i liste najtraženijih knjiga:

„Nigde nema te“ – Jelena Bačić Alimpić

„Čovek po imenu Uve“ – Fredrik Bakman

„Olujna sestra“ – Lusinda Rajli

„Nemanjići – U ime sina“ – Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković

„Žeđ “– Ju Nesbe

„Poslednja žrtva“ – Toni Parsons

„Američki bogovi“ – Nil Gejmen

„Preko praga“ – Vladika Grigorije

„Tvoj anđeo čuvar“ – Mirjana Bobić Mojsilović

„Moj ne tako savršeni život“ – Sofi Kinsela

Šesnaesta Noć knjige održana je na čak 55 lokacija u 27 gradova u Srbiji i regionu.

I ovog puta Noći knjige priključile su se brojne biblioteke koje su odobravale popust na godišnju članarinu i organizovale sopstveni program promocije knjige i čitanja.

Oni koji nisu želeli da udobnost svojih domova zamene za čekanje u redu mogli su da iskoriste povoljnosti i kupuju u Noći knjige i u najvećoj onlajn knjižari www.delfi.rs, gde je ovog puta zabeležena rekordna poseta.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi, pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Noć knjige obeležili su i sjajni pokloni prijatelja manifestacije.

Samo u knjižarama Delfi do 22. juna važiće popust od 20% na naslove sledećih izdavača: Agape knjiga, Agora, Algoritam, Arhipelag, Book, Clio, Čarobna knjiga, Data status, Dereta, Dexy Co /knjige/, Draslar, Evro Book, Fabrika slova, Filip Višnjić, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Informatika, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, Novosti, Orfelin izdavaštvo, Paideia, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Psihopolis, Publik Praktikum, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Sun Promo, Tanesi, Urban Reads, Valera, Via Print, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo.

Uživajte u čitanju i vidimo se u novoj Noći knjige u decembru!

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari