Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Svet životinja

15. 09. 2018. 13:00   >>  13:01

Šta vam govori položaj tela psa tokom spavanja?

Psi vole da spavaju i za tu radnju biraju različite poze. Na leđima, stomaku ili nekako drugačije, to je izbor koji zavisi od samog psa. Ipak, položaj njihovog tela tokom sna može da znači nekoliko stvari.

Ako zaspe na boku Ako pronađete psa kako spava na boku, to može da znači da je pas srećan i da se oseća sigurno. Spavanje na boku može da nam kaže da je pas zadovoljan svojim vlasnikom i da mu je lepo pored njega. Pas je stekao poverenje u vas. 

Ako su šape ispod tela, rep dodiruje glavu, a spava sklupčano Veoma čest položaj za spavanje kod pasa je ovaj takozvani položaj lisice. Psi ovakvim položajem tela pri spavanju zadržavaju svoju telesnu temperaturu. Psi koji spavaju u ovom položaju nežni su, umiljati i prijateljski raspoloženi. 

Spavanje na stomaku, sa ispružene sve četiri noge Ako psi spavaju sa nogama ispruženim, na stomaku, a glava im dodiruje pod, to može da znači da je taj pas veoma energičan i živahan, pa mu taj položaj pomaže da brže reaguje. 

Spavanje na leđima, sa sve četiri uvisSpavanje u ovakvom položaju ne bi trebalo da vas zabrine. Pas jeste u ovom položaju najranjiviji, ali kada u vašem domu spava na ovaj način to je samo zbog toga što ima visok stepen poverenja i sigurnosti kada se nalazi pored vas. 

Spavanje na stomaku, dok je drugi deo tela savijen na jednu stranu Spavanjem u ovom položaju vaš pas ne može da se opusti u potpunosti, jer su mu mišići napeti. Međutim, to ne bi trebalo da vas brine mnogo, jer ne mora da znači da se pas ne oseća sigurno. Ako je pas avanturističkog duha i ako je veoma energičan, spavaće ovako. 

Spavanje na leđima sa zadnjim nogama u vazduhu Pas je srećan i opušten u ovakvom položaju, a upravo ta poza za spavanje mu pomaže da se oslobodi viška toplote. Aktivni i razdragani psi troše mnogo energije tokom jednog dana, pa im je potrebno da se rashlade dok spavaju. Posvetite se vašem psu, a on će na moge načine izraziti svoja osećanja i potrebe, ovo je jedan od njih.

Izvor: petface.net

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari