Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Svet životinja

20. 01. 2018. 17:00   >>  12:15

Čovek je proveo noć u kući za pse! Uprkos mrazu i niskim temperaturama, želeo je da pošalje poruku...

Humani akt koji će čak i one nehumane navesti na razmišljanje.

Veterinar je odlučio da provede noć u kućici za pse, kako bi vlasnicima koji ostavljaju svoje životinje napolju dočarao koliko je njima zaista hladno. Sproveo je eksperiment u nadi da će sve vlasnike kućnih ljubimaca naučiti pameti!

Temperatura u kućici je bila ispod -6 stepeni kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se malo zagrejalo, pa je temperatura bila oko -3,6 Celzijusa. Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, ovaj čovek je počeo da se trese od hladnoće, dok je u kućici počeo da se stvara led. 

Posle sat vremena, temperatura je opet pala na -6. Postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osetio je da su mu stopala utrnula, piše index.hr. 

Veterinar tvrdi da ovakvo stanje nijedan pas biološki ne može da podnese, pa će pokušati sve kako bi se zagrejao. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrejali. 

U sledećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije. Zamislite samo kako je psu koji sve vreme mora da leži sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno. Ovaj veterinar kaže da to nije uslov da bi mu bilo dovoljno toplo, pošto je i on jako dobro obučen, a smrzava se i trese. 

Nakon tri sata izmerio je svoju temperaturu, koja je bila oko 35 stepeni. On smatra da ga niko ne može uveriti da pas koji spava u hladnoj kućici može da se oseća srećno i sigurno. 

Posle tri i po sata temperatura je iznosila -8.5C. Čak i uz gomilu odeće i ćebadi koje je imao, temperatura je i dalje padala, pa se spustila ispod -9.5 stepeni, za nešto više od četiri sata koliko je proveo unutra. 

Razmislite kako biste se vi osećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam to bilo "prijatno"?

Zato, ako vidite napuštenu životinju, potrudite se da joj obezbedite neko skrovište i obavestite nadležne institucije ili organizacije jer ni jedna životinja ne zaslužuje da živi u takvim uslovima!

Eksperiment u celosti možete pogledati u nastavku:

Pratite nas i na Viber-u!

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari