Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Moda

11. 06. 2017. 13:38   >>  12:15

Želite li da vam kupaći duže traje? Onda morate ovako da ga perete!

Znate li kako se pravilno održava kupaći kostim?

Pratite nas i na Viberu!

Džon Madesijan, vlasnik radnje za hemijsko čišćenje u Njujorku, je rekao da žene često na pogrešan način održavaju svoje kupaće kostime. To dovodi do uništavanja omiljenog letnjeg aksesoara. Evo kako da produžite rok trajanja svojim omiljenim kupaćim kostimima.

Pre nego što ga obučete...

Isperite ih od prljavštine sa kože i od ulja za sunčanje, koji mogu da ih unište tokom vremena.

Ručno pranje je najbolje!

- Obično ih perem ručno ili ih potapam u neutralnom deterdžentu - rekao je Madesijan.

Prvo ih isperite vodom da bi uklonili hlor i so, a onda nežno utrljajte sapun u tkaninu. Dobro isperite sapun i ostavite da se osuši.

Ako ne možete da perete ručno...

-Kupite vreću za veš mašinu i stavite kupaći u nju. Uključite nežno pranje i smanjite jačinu centrifuge. Tako ćete sprečiti da se vlakna istegnu i uvrnu - rekao je Madesijan.

Ne ostavljate da se osuši na suncu!

Položite kupaći kostim na peškir postavljen na ravnu površinu. Ako ostavite da se suši na suncu više od nekoliko sati, počeće da bledi. Nikako ga nemojte stavljati u mašinu za sušenje veša.

Kako se izboriti sa fleakama?

Ako je fleka i dalje sveža, nežno je utapkajte, pa nakon toga počnite sa ručnim pranjem. Ako se fleka osušila, ne grebite je. U koliko to uradite, možete da skinete deo farbe sa materijala, koji nikada nećete moći da popravite. Ako ne možete da uklonite fleku sami, odnesite kupaći na hemijsko čišćenje.

Pesak u kupaćem kostimu...

Probajte da potopite kostim u vodu. Ako to ne pomogne, čekajte da se kostim skroz osuši i uzmite fen za kosu. Tako možete da izbacite sitna zrnca peska koja ću se zavukla.

Izvor: Blic žena

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari