Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Moda

28. 12. 2013. 09:21   >>  09:53 Autor: M.S.

Četiri načina za čišćnje kožnih čizmi

Sneg i kiša veoma loše utiču na kožne čizme koje su zimi neizostavne. Zbog toga treba da redovno održavate svoju kožnu obuću zimi da bi trajale više sezona.

Fleke od soli
U kuhinji svako od vas sigurno ima tajne sastojke koje uspešno otklanjaju tragove od soli. Pomešajte u jednakim razmerama vodu i sirće i mekanom tkaninom umočenom u ovaj rastvor čistite fleke od soli. Kada očistite pređite vlažnom krpom (samo voda, bez sirćeta) preko čizama.

Ogrebotine
Svakome se desi da ima bar jednu ogrebotinu na kožnim čizmama. Ona se ne može potpuno ukloniti ali se može ublažiti. Umočite štapić za uši u maslinovo ulje i pređite preko ogrebotine. Nemojte natapati ogrebotinu uljem već samo lagano pređite preko zagrebane površine. Suvom krpom utrljajte mesto.

Udarci
Ukoliko ogrebotina nije dugačka već ste čizme samo udarili, taj problem možete rešiti ukoliko čizme prebrišete kombinacijom vode i sode bikarbone. Umočite krpu u vodu, pa u sodu bikarbonu i time nežno prebrišite uboje na čizmama. Na kraju ih samo prebrišite vlažnom krpom.

Ogrebotine đona ili štikli
Da bi vam đon i štikle uvek izgledali kao novi, sve ogrebotine i udarce premažite vazelinom. Nanesite vazelin na suvu krpu i lagano prelazite preko ogrebotina. Na kraju samo utrljajte čistom i mekanom krpom.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari