Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Moda

03. 11. 2017. 09:12   >>  09:24

Izbor za mis kao protest protiv zlostavljanja žena! Kako je protekao i o čemu se tačno radi?

Finalistkinje takmičenja su hrabro stale na binu i pričale o svojim stravičnim iskustvima...

Ove godine je Peru imao drugačiji izbor za mis nego što je ikada u svetu organizovan. Lepotice iz južnoameričke zemlje su za mis napravile protest posvećen ženama, žrtvama nasilja. 

Takmičarke su, umesto odogovore na pitanja o svojim merama, izrazile stav protiv nasilja i zloupotrebe žena. Ideja je potekla od režisera izbora za mis, baš kada je čuo da su mnoge finalistkinje i same bile žrtve nasilja.

Kamila Kanikoba je bila prva devojka koja je izašla na scenu. Ona je rekla: "Moje mere su 2 202 ubijenih žena, za poslednjih devet godina u mojoj zemlji."

Posle nje je na sceni progovorila Karen Kueto iz Lime, koja je iznela statističke podatke o "82 ubistva i 156 pokušaja ubistava žena u ovoj godini".

Pobednica izbora Romina Lozano je rekla da su njene mere "3 114 žena koje su do 2014. godine bile žrtve trgovine ljudima".

Protesti protiv nasilja nad ženama su održani i na ulicama Lime u avgustu, i to kao odgovor na povećan broj porodičnog nasilja. Proteste je podstakao snimak bezbednosne kamere na kom se vidi kako advokaticu Sindi Arlet Kontreras za kosu, kroz hotelski lobi vuče bivši dečko.

Pobednica izbora Romina Lozano će svoju zemlju predstavljati na izboru za Mis univerzum 2018. godine, piše Noizz.rs.

Pratite nas i na Viberu!

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari