Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

21. 05. 2017. 11:00   >>  12:00

Pet načina da zaštitite boju kose tokom leta

Na more odete s jednom bojom kose, a vratite se sa drugom. Da se to više ne bi dešavalo pridržavajte se ovih pet saveta...

1. Hidriranje kose je najvažnije

Suva kosa brže gubi boju, od one koja je dobro hidrirana i negovana. Zato je bitno da smanjite na minimum sušenje fenom, ispravljanje i uvijanje kose, odnosno da smanjite svako stilizovanje koje uključuje toplotu. Počnite da koristite proizvode za hidrataciju kose, poput maski ili napravite sopstvene domaće maske od namirnica koje imate u kući (majonez je najbolji). Jednom nedeljno je dovoljno da povratite sjaj i zadržite svežu boju kose.

Pratite nas i na Viberu!

2. Voda kojom perete kosu

Verovale ili ne, ali voda sa kojom ispirate i kvasite kosu je takođe jako bitna ako želite da sačuvate boju kose tokom celog ljeta. Najbolje je kosu prati hladnom vodom (ili mlakom, jedva toplom, ako vam baš smeta hladna voda). Takođe, možete da nabavite i posebne filtere za tuš koji će zadržati sve štetne materijale iz vode koji isto utiču na veće ispiranje boje.

3. Zaštitite kosu od štetnih UV zraka

Kada ste napolju bez zaštite, rizikujete da vam boja kose izbledi. Kada sunce dođe u dodir sa farbom na kosi, dolazi do procesa oksidacije – a upravo ona utiče na gubljenje boje. Ako morate da budete napolju, koristite preparate za zaštitu kose i obavezno nosite šešire koji su ovog leta i te kako popularni modni aksesoar.

4. Balzami koji sadrže boju

Šamponi koji služe za obnavljanje boje kose sadrže ili ekstrakte biljaka ili pravu farbu koje popunjavaju bilo koji deo kutikule kose koji je oštećen. Ali, trebalo bi da ih izbegavate jer su previše jaki, pogotovo tokom leta (zbog uticaja sunca). Umesto takvih šampona, počnite da koristite balzame za kosu koji vraćaju boju, ili maske. Na ovaj način će vam kosa izgledati prirodno tonirano i biće mekana, zbog drugih sastojaka unutar balzama.

5. Sakrijte koren kose

Ako vam boja ipak izbledi, možete da kamuflirate koren kose, makar privremeno. Postoji toliko načina da to uradite, od korišćenja posebnih preparata koji su za tu svrhu, do trika sa senkom za oči. Uostalom, leto je – možete nositi šešire, marame, a “šarenu” kosu ćete preživeti…

Izvor: zenskimagazin.rs

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari