Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

13. 01. 2018. 16:13   >>  08:58

Brzo vam se masti kosa? Ove firzure su SPAS za vas!

Nemojte je prati svaki dan! Iako vam je kosa masna bolje napravite bar dan pauze, ako ne možete dva i za taj period odaberite neku od ovih frizura. Izgledaćete odlično, a mnogo je bolje za kosu!

Često šamponiranje i feniranje mogu da oduzmu mnogo vremena i truda. Da biste spomenuti posao ipak radili ređe, donosimo vam nekoliko praktičnih frizura koje uspešno kamufliraju problem masne kose

Iako se na tržištu nalazi mnoštvo proizvoda za suvo pranje koji nakratko rešavaju problem nečiste kose, zašto se ovaj put ne biste poslužili frizurom koja će ih uspešno zameniti?

Osim toga, do ovih frizura doći ćete u samo tri koraka.

Punđa od pletenice

Pre pravljenja frizure punđe od pletenice nemojte da se dovdete u iskušenje da peglom dodatno maskirate prljave pramenove.

Kosu, u kakvom god stanju bila, raščešljajte i skupite u rep. U ovom koraku može da vam pomogne pena za kosu koju ćete pre skupljanja kose u rep naneti na koren vlasi da bi se stvorila vizualna odvoenost prednjeg dela kose od repa i za duže držanje frizure.

Kad zavežete kosu, ispletite klasičnu pletenicu od repa i osigurajte kraj elastičnom gumicom.

Kao što biste inače zavrnuli kosu i stvorili klasičnu punđu, isto to napravite s pletenicom i zarotirajte je oko gornjeg dela repa. U ovom koraku ne morate da strahujete za izbijanje nekoliko vrhova pramenova, s obzirom na to da je i zadatak ove frizure nesavršen izgled. Kad zarotirate pletenicu, pričvrstite je ukosnicom i, ako želite, sakrijte kraj pletenice obavijen elastičnom gumicom unutar stvorene punđe.

Pletenica od punđe podariće lep i pun oblik i teksturu, nezavisno od toga kakvim tipom kose raspolažete.

Rep od uvrnute pletenice

Klasične pletenice nikad neće izaći iz mode, ali zašto ne biste isprobali nešto drugačije?

Kao i s prethodnom frizurom, počnite tako što ćete kosu zavezati u rep. Prirodno ulje u ovom slučaju odlično će poslužiti za postizanje sjajnog i ispoliranog izgleda, a zatim utrljate malčice kreme za oblikovanje kroz krajeve kose da bi vaša pletenica izgledala ekstra glatko.

Naredni korak, makar deluje komplikovano, zaista nije. Podelite rep na dva jednaka dela i uvijte svaki deo u smeru kazaljke na satu. Uvrnute delove zatim zajedno uvijte u istom smeru.

Potom kraj pletenice osigurajte elastičnom gumicom. Finalan rezultat trebalo bi da izgleda kao pletenica nalik konopcu. Za razliku od klasične, ova verzija pletenice izgledaće mnogo zanimljivije.

Frizura u znaku opuštenih talasa

Trećeg dana od poslednjeg pranja kose ona verovatno izgleda sve spremnija za novo pranje. Iskoristite takav izgled kako biste stvorili frizuru opuštenih talasa, a ona će savršeno izgledati uz bilo koji ukras za kosu.

Za postizanje frizure opuštenih talasa poslužiće vam uvijač za kosu. Trik kojim se služe frizeri pri kreiranju spomenute frizure sastoji se od uzimanja tanjih do debljih pramenova kose da biste kreirali uvojke nejednakih veličina. Dodatan trik kojim se služe stilisti je uvijanje svakog pramena kose u suprotnom smeru da bi se postigao volumen i izbegao izgled jednakih, staromodnih uvojaka.

Nakon što su se uvojci ohladili poslie tretmana uvijačem nanesite sprej za kosu koji će stvorenu frizuru što duže održavati u životu.

Možete ići i korak dalje ukoliko želite da ukrasite frizuru zanimljivom ukosnicom, a smestite je sa strane i u ravnini očiju. Lepa ukosnica stvoriće savršen kontrast namerno neurednoj teksturi kose.

Izvor: Tportal.hr

Tagovi
1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari