Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

04. 08. 2017. 11:00   >>  09:48

Maska od breskve umiruje kožu nakon sunčanja

Spremate se za letovanje? Već sigurno znate da morate da se čuvate sunca, ali ukoliko se ipak dogodi da vam koža pocrveni odlično rešenje za smirivanje jeste maska od breskve. A miriše bolje od kiselog mleka, zar ne?

Iako svi vrlo dobro znamo kako prekomerno sunčanje dovodi do oštećenja kože i njenog ubrzanog starenja, oglušavamo se na upozorenja lekara u želji za bronzanim tenom. Osim što isušuje kožu i uzrokoje starenje, predugo sunčanje povećava rizik od razvijanja zloćudnog raka kože melanoma.

UVA zraci prodiru dublje u slojeve kože i podstiču procese koji dovode do starenja kože - suvoće i gubitka elastičnosti, stvaranja bora, braonkastih fleka i pojave krvnih sudova. UVB zraci dovode do opekotina i mogu da deluju kancerogeno, tj. da podstiču stvaranje kožnih tumora. Upravo zato treba da izbegavamo sunčanje između 10 i 17 sati, redovito nanositi sredstvo s visokim zašitnim faktorom i pojačano hidrirati kožu.

Kod kuće je najlakše

Sve što vam je potrebno za masku za telo verovatno imate kod kuće. Jedna od omiljenijih letnjih voćki je breskva, ali da li ste znali kako ona predstavlja pravi rudnik enzima i vitamina A – glavnog saveznika lepe kože koji pomaže u ublažavanju nadraženost kože nakon sunčanja?

Breskve se uzgajaju već 4000 godina, a korene vuku iz Kine. Tamo su bile simbol besmrtnosti i dugovečnosti – prava preporuka za poklon prirode koji neguje i hidratizira. Donosimo vam jednostavan recept kojim možete da umirite kožu iritiranu suncem.

Sastojci:

kora od dve breskve (voćku slobodno pojedite)
četiri kašike meda
dvije kašike jogurta

Kožu breskve usitnite što više možete štapnim mikserom ili blenderom. Kašu pomešajte s jogurtom i medom pa nanesite na pocrveneli deo kože. Ostavite da deluje deset minuta pa temeljno isperite. Vaša koža će biti hidrirana, umirena, baršunasta i sjajna.

Izvor: Ordinacija.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari