Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

07. 12. 2018. 09:21   >>  09:21

Umesto da baciš ljuske od jajeta - napravi masku za lice!

Predstavljamo ti tri sjajna recepta!

Ljuska od jajeta nikako nije otpad koji treba da bacite. Delotvorna je zbog bogatstva kalcijumom i drugim važnim mineralima, naglašavaju stručnjaci, navodeći na koji način može korisno da se upotrebi.

* Ispečene sveže ljuske od jaja su savršena maska za lice. Ljuske pecite desetak minuta u rerni na 150 stepeni, a potom tako osušene usitnite u avanu ili nekoj drugoj odgovarajućoj posudi da postanu prah. Dobijeni prah pomešajte sa jednim belancetom i nanesite na lice. Dok se maska suši osetićete kako se lice zateže. Lice umijte tek kada je maska potpuno suva.

* Ako se posečete nožem dok pripremate obrok ili radite nešto drugo, dovoljno je da razbijete jaje i sa unutrašnje strane ljuske skinete tanku opnu. Opnu stavite na posečeno mesto i krv će nakon nekoliko sekundi prestati da curi. Opnu možete da stavite i ukoliko vas muče žuljevi na nogama, a delotvorna je i kod ublažavanja svraba i iritacije kože.

* Za ojačavanje noktiju, u lak dodajte malo praha dobijenog od ljuski. Da bi vam ruke bile nežne, u kremu za ruke takođe dodajte prah od ljuski jajeta, kao i u kockice leda kojima masirate lice - na taj način usporićete nastanak bora. Dovoljno je da u posudice za led stavite prah, naspete vodu i zaledite.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari