Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

04. 08. 2018. 09:00   >>  07:19

Sprečite kovrdžanje kose uz PET sjajnih trikova

Imate problema sa kovrdžanjem kose? Evo trikova koji će vam sigurno pomoći...

Postoji mnogo toga što utiče na kovrdžanje kose. Najčešći krivac je vlaga, ali nije jedini.Tu su i previše ohlađene prostorije tokom leta koje takođe vašu sveže isfeniranu kosu čine kovrdžavom.

Donosimo vam pet načina da sprečite kovrdžanje kose:

Prirodno osušite kosu
Pustite kosu da se prosuši prirodnim putem (negde oko 90 odsto), pre nego što uzmete fen. Vruć vazduh iz fena ukloniće vlažnost i tako uzrokovati kovrdžanje pa ga koristite samo pri kraju sušenja za željeno oblikovanje kose.

Poslužite se serumom
Nakon pranja kose nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima koje će spriječiti njeno kovrdžanje. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na mokru kosu, a osiguravaju vam oblikovanje pramenova po želji.

Koristite šampon bez sulfata
Perite kosu šamponom koji ne sadrži sulfate, ali koji je zato bogat glicerinom. Ovakvi šamponi dubinski neguju kosu i hidriraju vlasi.

Ne zaboravljajte regenerator
Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora koji sadrži glicerin. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova.

Koristite maske
Podarite kosi dodatnu vlažnost uz pomoć hidratantnih maski koje sadrže proteine svile i glicerin koji se uspešno bore protiv isušivanja. Poželjno bi bilo naneti takvu masku za kosu barem jednom nedeljno.

Izvor: Wall.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari