Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

03. 07. 2018. 16:00   >>  15:51

Kako odabrati frizuru koja će najbolje pristajati uz oblik vašeg lica

Pronaći frizuru koja savršeno pristaje vašem licu i temperamentu vrlo je zahtevan posao i izazov, koji se nekad može završiti i neslavno. Za početak, potrebno je razlikovati sve oblike lica: ovalno, okruglo, srcoliko i četvrtasto, a u nastavku odredite kojeg je oblika vaše i samim tim i frizuru koja vam najviše ’leži’...

Ovalno lice

Ovaj oblik lica je najzahvaliniji kada je kosa u pitanju. Možeš birati - kratka, duga ili poluduga kosa - svaka će dužina pristajati. Za ovalni oblik lica karakteristično je visoko čelo i zaobljena brada. Eksperimentiranje sa frizurama je dopušteno, ali treba da znate da izbegavate one koje će vam prekriti lice, a to su svakako kratke šiške. Radije izaberite podignute frizure ili one sa razdeljkom po sredini uz koje će tvoje lice doći do izražaja.

Okruglo lice

Okrugli oblik lica podrazumeva gotovo jednaku širinu i dužinu lica. Najbolji izbor su stepenaste frizure. Kod ovog oblika lica cilj je pomoću frizure vizualno suziti lice, a to ćeš, svakako, postići šiškama odrezanim u stranu i asimetričnim frizurama. Veoma je poželjan i bob do ramena. Ono što potpuno treba da izbegavate su  ravne šiške i zavezana kosa. Odlučiš li se, pak, za visoki rep, izaberi opušteniju varijantu sa šiškama. 

Srcoliko lice

Srcoliko lice prepoznaćeš po širokom i kratkom čelu te uskoj i špicastoj bradi. Idealna frizura u ovom slučaju je ona koja će vizualno proširiti donji deo lica, odnosno bradu. To ćete postići slojevitim frizurama i kovrčama. Šiške? Da, ali stepenaste i počešljane u stranu. Idealna frizura je kratka sa šiškama, paž do ramena ili asimetrično ošišana kosa, piše miss7.24sata.hr. 

Četvrtasto lice

Poput okruglog, i za ovaj oblik lica karakteristična je gotovo jednaka dužina i širina lica, samo što su crte lica strogo naglašene. Zbog toga je potrebno frizurom napraviti meki kontrast, a to ćete postići lepršavim frizurama koje slobodno padaju po licu. Izbegavajte ravne šiške i ravnu kosu jednake dužine, a radije birajte stepenaste šiške u stranu i slojevite frizure sa tankim krajevima. 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari