Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

06. 10. 2017. 10:43   >>  13:18

Pet saveta za blistavu kožu u hladnom periodu

Hladno vreme može negativno uticati na našu kožu i kako se osećamo. Kako bi izgledale lepo i tokom hladnog perioda, naša nega i rutina se moraju prilagoditi tim uslovima. Donosimo vam 5 saveta kako da se na najlakši mogući način pripremite i spremne dočekate hladno vreme.

Voda

Voda je osnova našeg organizma, pa samim tim i jako bitan faktor za zdravu i hidriranu kožu. Dovoljnim unosom vode, naše telo je zdravije, kao i naša koža, i lakše može da podnese promenljive vremenske uslove.

Redovno uklanjanje šminke

Šminkanje je ritual koji većina žena praktikuje i uživa u njemu, međutim kada je reč o uklanjanju šminke možemo se složiti da to često i nije najzabavniji deo celog tog procesa. Bez obzira na to, ovo je korak koji se nikako ne sme preskakati, jer čista koža je i zdrava koža. Nakon što detaljno uklonimo šminku odgovarajućim sredstvom za naš tip kože, možemo primetiti da se baš u hladnijim danima na nekim mestima mogu pojaviti blaga perutanja ili manje promene u boji. Kako bi smo obnovili i dodatno hidrirali te delove kože, savetujemo korišćenje Bio-Oil ulja koji je upravo namenjeno neujednačenom tenu, flekicama i naravno hidrataciji isušenih delova kože.

Obavezni piling

Kakvu god negu želele da primenimo na našoj koži, ništa neće biti delotvorno ukoliko pre toga nismo uradili adekvatan piling, i time napravili dobru bazu za sve preparate koje nakon toga planiramo da nanesemo. Piling možemo napraviti sami uz pomoć sastojaka koje imamo kod kuće, kao što su morska so, kafa, maslinovo ulje, med, ili možemo kupiti već gotovo napravljeni piling. Ono što je bitno, za koju god varijantu od ove dve da se odlučimo, je da piling ne bude previše grub kako se ne bi povredili, i da ga ne radimo više od 2 puta nedeljno ukoliko imamo normalnu kožu, i ne više od jednom nedeljno ukoliko imamo suvu ili osetljivu kožu.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Opšte je poznato da naša koža tokom zime postaje dehidrirana. Zato joj moramo obezbediti dovoljnu količinu nege kako bi što lakše podnela tu promenu. Dobar izbor za lice i telo, pored krema i seruma, su svakako ulja koja se brzo upijaju u kožu. Bio-Oil sa svojim brojnim delotvornim svojstvima, je odličan proizvod za suvu i dehidriranu kožu, kožu koja stari, a nanošenje ovog ulja može biti i efikasan način da se koži povrati prirodna blistavost koja je izgubljena zbog vremenskih uslova kao što su jak vetar, ili pak česta izloženost centralnom grejanju. Pored prevencije, Bio-Oil je idealan i za negu već postojećih ožiljaka, koji u hladnim danima mogu dovesti do zatezanja kože.

San je preduslov za blistavu kožu

Nakon adekvatnog čišćenja i nege koju smo pružili našoj koži, moramo se potruditi da naše telo dobije i dovoljnu količinu sna, kako bismo bili sveži i odmorni za sve izazove koji nas očekuju. Dodatni savet je da često menjamo podlogu na kojoj spavamo, kako bi smo sprečili pojavu nečistoća koje dolaze u kontakt sa našom kožom.

Ono što je ostalo je da se opustimo, zaboravimo na trenutak na sve brige i stresove koje nas muče, da dopustimo da nas obuzme aromatični miris Bio-Oil ulja i da uživamo u hladnim danima koji nam predstoje.

Pratite nas i na Viberu!

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari