Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

18. 09. 2017. 13:00   >>  11:52

Kosa vam je SUVA i UŽASNA, zato što stalno činite ovu grešku tokom feniranja!

Ako često nemate vremena, a ni novca, da odete kod frizeru da vas isfenira, to uradite same! Potrebno je samo strpljenje, ali i uputstva - kako treba, i šta nipošto ne smete raditi!

Kosa bi trebalo da bude 85 odsto suva pre feniranja, a kako je toplina jedan od najvećih krivaca oštećenja kose, pre sušenja vam savetujemo da na krajeve vlasi nanesete neko zaštitno ulje.

“Za feniranje koristite srednju jačinu fena, a najjaču ostavite za finaliziranje. Kada završite, prođite po kosi sa fenom nameštenim na najmanju jačinu kako bi se kosa lepo ‘namestila’”, priča frizerka jednog njujorškog studija lepote.

Međutim, pravi se jedna velika greška. Mnoge žene sa fenom idu napred-nazad, gore-dole na svakom pramenu kose, ili što je najgore, drže fen na jednom mestu. To je pogrešno! Kosu treba stilizovati tako da fen uvek prati četku i da obavezno bude uperen u nju pod uglom od 45 stepeni. Nikako ne bi trebalo da fen približite direktno na vlasi, već malo odaljite I savijte fen malo ka dole, ka krajevima kose. U suprotnom, podići će se sve one sitne dlačice.

Pratite nas i na Viberu!

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari