Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

06. 09. 2017. 13:00   >>  12:02

PREVARA! Objašnjeno kako najpopularnija maska za lice zapravo nema efekta! (FOTO/VIDEO)

Još od dana kada je obične četke i sunđere za šminkanje zamenio pink beauty blender, internet ne pamti veću pomamu za nekim proizvodom od one za crnom peel-off maskom za lice, koja navodno izvlači mitisere, čisti kožu i vrši detoksikaciju za 20 minuta.

Sigurno ste do sada videli bar jedan tutorijal o tome kako se koriste ove "magične“ maske za lice, a istina je da je u pitanju samo još jedna masovna histerija oko proizvoda koji ne radi apsolutno ništa - kao što obično i biva sa "magičnim" proizvodima za ulepšavanje preko noći.

Fora sa crnom maskom, kojoj ovu bojui daje dodati ugalj (ineče dobar dodatak za detoksikaciju i čišćenje) nije u tome što obećava da će vam dugoročnom upotrebom poboljšati izgled i kvalitet kože - ne, na pakovanju ovakvih maski ćete videti obećanja da maska momentalno izvlači mitisere. Budući da je u pitanju peel-off maska, ona se nakon nanošenja na lice steže, vezuje se za nečistoće i mitisere i kad je skinete odlepljivanjem sa lica - zajedno sa njom izlaze i svi mitiseri. Ovome u prilog ide i više desetina hiljada (plaćenih, dabome) recenzija i videa na Youtubeu i Instagramu, a u kojima će vam beauty blogerke pokazati sve te mitisere koji ostanu zalepljeni za masku nakon što je skinete. Maska nakon skidanja navodno treba da izgleda skroz belo, po kojoj su zalepljeni beli mitiseri, prethodno izvučeni iz kože.

Nažalost, ovakve fotografije su lažnei, ako zapravo pogledate bilo koju od video recenzija, videćete da devojke ili ni ne pokažu kako maska na kraju izgleda, ili budu iskrene pa pokažu da su se na njoj zadržale sve dlačice sa lica (zbog čega je proces skidanja maske prilično bolan) i enevtualno po neka bela tačkica koja zapravo predstavlja mitiser. U proseku, na celo lice, ova maska može da "izvuče" pet, šest mitisera, i to samo ako su zaista jako istaknuti, tačnije ako štrče iz kože, pa maska ima za šta da se zalepi. Tako da maska na kraju tretmana zapravo izgleda - ovako:

Bele stvarčite koje vidite su dlake.

Sve ostale stotine i stotine mitisera ostaju u koži, baš kao što će vam svaki normalan dermatolog ili kozmetičar i reći da će se desiti - da je uklanjanje mitisera zaista tako jednostavno, odavno bismo svi prestali da idemo kod kozmetičara na čišćenje lica i jednostavno sve skidali lepljivim maskama.

Međutim, čak iako intuitivno svi osećamo da je ovo još jedna od "zvuči previše dobro da bi bilo istinito" prevara, to nas nije sprečilo da svi upadnemo u histeriju koja, ne samo da ne daje obećane rezultate, već može da bude i štetna. Ove maske se toliko jako lepe za kožu da uklanjaju ne soma dlačice, već i površinski sloj kože - pa nam je zbog toga nakon peel-off tretmana koža naizgled tako nežna. Istina je da je u pitanju ekstremno agresivan oblik eksfolijacije koji niko ne bi trebalo da radi sam kod kuće, posebno ne ako ne znate kako nakon toga da odnegujete osetljivu i iziritiranu kožu.

Zato je vreme da se suočimo sa činjenicom - crne maske za kojima svi lude su prevara i čisto bacanje novca, a jedini način da se zaista otarasite mitisera jeste kombinacija odgovarajuće nege, redovnog čišćenja lica i zdrave ishrane. Znamo da ne zvuči primamljivo, nije lako i na daje rezultate preko noći, ali je to stvarno jedina "tajna" zdrave i lepe kože koju treba da znate.

Izvor: Noizz.rs

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari