Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

07. 06. 2017. 11:00   >>  12:37

Greške u šminkanju koje vam dodaju i do pet godina

Mnoge žene nemaju naviku da popravljaju šminku tokom dana. Po iskustvu stručnjaka razmazana maskara i kreon, ili puder koji se tek po negde nazire, mnogo gora opcija nego da uopšte ne nosite "make up".

Postoje određene rutine kojih bi trebalo da se odreknete ukoliko ne želite da doživite totalne make up katastrofe tokom dana.

Pratite nas i na Viberu!

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi, sem što vizuelno smanjuju usne i ostavljaju utisak “hladnoće”, mogu uvek da naprave problem.

Ukoliko se ipak odlučite za tamnije ruževe, predlažemo da često vadite ogledalce iz torbice kako biste pogledale da li vam se deo ruža razmazuje po zubima.

Da ne pričamo o mat tamnim nijansama koje mogu toliko da isuše usne da se, pri krajevima usana, nagomilavaju ostaci ruža i vaše isušene kože.

Gledajte da mat tamni ruževi budu što kremastije teksture pre nego što se “pretvore” u mat i obavezno stavite balzam ili masnu kremu pre nego što nanesete ovakav ruž.

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu da donesu rezultat naglašavanja pogrešnih linija na vašem licu. Obavezno nanosite puder u prahu velikom četkom i na što veću površinu. Radije se odlučite za puder u kamenu, ali u svakom slučaju nikako nemojte da eksperimentišete sa tonovima. Zapamtite: Vaš prirodni ten neka bude orjentacija za boju vašeg pudera!

Čuvena tema u poslednje vreme su – obrve! Ne želite da vas ismejavaju po društvenim mrežama, zar ne? Sve obrve koje su pretamne ili preterano naglašene izgledaju neprirodno i privlače pažnju. Uvek koristite olovku u boji vaših prirodnih obrva ili koju nijansu gore – dole, u zavisnosti od boje vaše kose.

Savet za kraj: Nosite uvek sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli da održavate tokom celog dana.

Izvor: lepotaizdravlje

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari