Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

05. 06. 2017. 12:33   >>  14:40

Pripremite TELO ZA LETO! STRIJE ćete skinuti ovim jednostavnim trikovima!

Uskoro nam dolaze pakleni dani, a sa njima i more, plaža, sunčanje... Sve to stvarno zvuči izvanredno, ali ako ste nezadovoljni fizičkim izgledom, vreme je da se time pozabavite.

Žene se, pored viška kilograma, najviše žale na strije. Nastaju usled promena na koži, a često pod uticajem hormona. U periodu trudnoće  hormoni imaju zadatak da razmekšaju kolagen kako bi koža bila elastičnija.

Međutim ni kolagenski sastav nije kod svake žene isti. Neke od žena se mogu pohvaliti jačim, a neke slabijim kolagenom.

One sa slabijim pate od strija. Međutim, nije samo period trudnoće vreme kada one mogu nastati. Period naglog gojenja, pa čak neretko i pubertetsko doba mogu biti praćeni ovom pojavom na koži. Adolescenti se susreću sa strijama koje nastaju usled prebrzog rasta tokom puberteta, a time i do naglog širenja kože i nastanka strija.

Pratite nas i na Viberu!

Podstičite cirkulaciju

Redovna masaža sunđerom pa makar i tokom tuširanja, odlična je za podsticanje cirkulacije koja će pomoći pri smanjenju vidljivosti strija. Dok su strije još u crvenoj fazi, lakše je smanjiti njihovu vidljivost.

Piling i hidratacija

Otklanjanje izumrlih ćelija sa tela, pomaže pojavi nove i mlade kože. Na taj način ćelije se brže obnavljaju, te su i strije manje vidljive.

Ulje za telo

Suva ulja omiljena su ulja žena širom sveta. Preparati bogati biljnim uljima poput ulja borača i slatkog badema pomažu u smanjenju vidljivosti strija. Ulje borača, bogato nezasićenim masnim kiselinama, deluje protiv bora i nastanka strija, povećavajući elastičnost i tonus kože,te dajući joj mekoću. Dok je ulje slatkog badema bogato esencijalnim masnim kiselinama, koje su najsličnije ljudskom sebumu. Jača prirodnu zaštitnu barijeru kože i njen hidrolipidni flim, te utiče na hidrataciju kože, njenu mekoću, štiteći je od spoljašnjih faktora, piše cosmopolitan.rs.

Ulje lešnika, makadamije, argana, te ulje kamelije čini nezaobilazan koktel svakodnevne nege kose, lica i tela. Uz dodatak vitamina mladosti, vitamina E, koji pomaže u obnavljanju kolagena, poboljšava teksturu i elastičnost kože. Pomaže u sprečavanju nastanka strija, te i u obnavljanju kože. 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari