Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

07. 01. 2018. 15:09   >>  13:34

Zašto ženama rastu dlačice na bradi?

Svaka žena je kroz to prošla - bacila je oko na ogledalo i na bradi ugledala dlačicu koja je iznikla praktično preko noći.

Prvo, niste same, iako mislite da jeste, zato što većina žena o tome ne govori.

"Dlake na bradi su rezultat kombinacije genetike i hormona. Muški hormoni u našem telu, kao i opšti hormonalni balans, igraju veliku ulogu u pojavljivanju tih dlačica", objašnjava Hedli King, dermatolog iz Njujorka.

U zavisnosti od toga koliko su vaši folikuli dlake osetljivi na hormone, dlačice će biti slabe ili jače, a to određuje genetika. Dakle, ako vam je baka mučila muku sa njima, i vi ćete.

Te dlake na bradi mogu da počnu da rastu bilo kada, ali kod većine žena to će se desiti u kasnijem dobu, jer se tada menja i hormonalni balans, a najlakše rešenje je čupkanje. Ako ih ima više, možete se okrenuti laserskim tretmanima.

Sama pojava dlačica nije ništa alarmantno. Ali, ako se pojavljuju u pratnji neredovnih menstruacija, velike maljavosti svuda na telu i licu, i tvrdoglavih akni, moguće je da patite od sindroma policističnih jajnika, i svakako bi trebalo da se obratite lekaru.

Izvor: blic.zena

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari