Prva Srpska Televizija :: Život http://www.prva.rs/zivot/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Život http://www.prva.rs/zivot/rss.html Blizanci uživaju u ovoj nedelji, dok Ovnovi treba da se drže izreke „tri put meri, jednom seci“ http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133382/blizanci-uzivaju-u-ovoj-nedelji-dok-ovnovi-treba-da-se-drze-izreke-tri-put-meri-jednom-seci.html U emisiji „150 minuta“ astrološkinja Jelena Đokić govorila je o tome šta čeka horoskopske znake.

Ovnovi treba da obrate pažnju na finansije, posebno ako planiraju velike investicije. Rakovi su i dalje fokusirani na karijeru, dok je pred Blizancima mnogo smeha, zabave i zanimljivih komunikacija...

]]>
Mon, 23 Apr 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133382/blizanci-uzivaju-u-ovoj-nedelji-dok-ovnovi-treba-da-se-drze-izreke-tri-put-meri-jednom-seci.html
Iako doživljavaju jak vrhunac, nikada nećete pogoditi razlog zašto muškarci ipak ne vole misionarsku pozu! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/122661/iako-dozivljavaju-jak-vrhunac-nikada-necete-pogoditi-razlog-zasto-muskarci-ipak-ne-vole-misionarsku-pozu-.html Upućeni tvrde da je seks u ovom položaju siguran put ka obostranom užitku, ali je je muškarci i pored toga sve češće izbegavaju.

Ovo su glavni razlozi zbog kojih muškarci ne vole misionarsku pozu:

Telo ostaje skriveno

Kada muškarac legne preko žene, jedino što može videti u toku seksa jeste lice partnerke. Koliko god zvučalo brutalno, muškarci tokom seksa žele videti nago žensko telo jer ih to posebno uzbuđuje.

Veći deo posla odrađuje on

U prirodi muškarca je da dominira, ali kako odoleti ženi koja vodi igru u krevetu. Kada je reč o misionarskoj pozi, stvari su malo drugačije, a tempo seksualnog odnosa najčešće određuje muškarac.

Najčešća je

Muškarci ne vole klasičan seks i stalno žele nešto novo. Uzbuđuju ih nove, neobične poze a u misionarskoj nema ničeg novog.

Ruke su neiskorišćene

Muškarci vole da stalno nešto pipkaju, a tokom misionarske poze teško je čak i obgrliti partnerku.

Facijalna ekspresija

Muškarcima ova poza nameće dodatni pritisak jer žene polažu mnogo na vizualnom kontaktu. Zadovoljstvo koje se doživi izmamiće i po koju grimasu, pa im je jako stalo kako u tim momentima izgleda njihovo lice umesto da zadovolje partnerku, piše večernji.hr.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Mon, 23 Apr 2018 17:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/122661/iako-dozivljavaju-jak-vrhunac-nikada-necete-pogoditi-razlog-zasto-muskarci-ipak-ne-vole-misionarsku-pozu-.html
Ispovest jednog tate: Ćerko, kada si se rodila MRZEO SAM TE, a za sve je kriva... http://www.prva.rs/zivot/dom-i-porodica/porodica/133286/ispovest-jednog-tate-cerko-kada-si-se-rodila-mrzeo-sam-te-a-za-sve-je-kriva.html Kada je dobio ćerku, jedan otac je mislio da mu je ona uništila život. Sada joj je napisao pismo, i u njemu sve objasnio...

Depresija nakon rođenja deteta uglavnom se veže za majke, velike promene u hormonima usled završetka trudnoće i porođaja uzrokuju to stanje. Taj problem se sve češće spominje u medijima i sve više žena upoznato je s postnatalnom depresijom i mogu pravovremeno da potraže pomoć. Međutim, veoma malo se govori o istom stanju kod očeva.

Može li uopšte muškarac patiti od depresije nakon porođaja? Ako mogu pokazivati simptome trudnoće, verovatno ni ova boljka nije nemoguća. Barem nije za jednog hrabrog oca koji je priznao da nije osećao ništa prema ćerkici kada se rodila. Naprotiv zamerao joj je što mu je uništila život.

Ros Hant prvih 12 nedelja nakon što mu se rodila ćerka Izabel nije mogao da prihvati tu činjenicu. Sada, 11 meseci nakon njenog rođenja, psihički je mnogo bolje, uživa u svojoj očinskoj ulozi. Svoja osećanja i sve šta je preživio odlučio je da pretoči u pismo u kojem objašnjava ćerki da oni nikako nije kriva zbog njegove depresije: Pismo je objavio britanski Metro.

Izabel,

Ovo pismo ću jako teško napisati, a verovatno će se još teže čitati. Ali ne brini, bitću s tobom kada ga budeš čitala. Neću dopustiti da ovo saznaš sama; želim da budem s tobom kada saznaš ono što želim da ti kažem. Sada imaš 11 meseci, a pišem zato što nikad ne znamo šta može da mi se dogodi u budućnosti.

A tema će biti lakša ako prvo budeš mogla da pročitaš da bismo zatim o tome razgovarali. Osim toga, želim da sve saznaš od mene, a ne od nekog drugog. Vidiš, kad si se rodila imao sam nešto što bi moglo da se nazove postnatalna depresija.

Nisam siguran koliko imaš godina sada kada ovo čitaš, šta znaš o depresiji, i koliko ćeš moći da je shvatš. U svakom slučaju tu sam da razgovaramo o tome, ili ako sam mrtav tvoja mama će to morati da učini. U tom slučaju, žao mi je što sam mrtav. Nadajmo se da znaš šta je smrt, u protivnom neko od nas će morati da objasni i to. Znači kad god budeš ovo čitala, biće to jedan zabavan dan. Gde sam stao? Izvinjavam se. Tata voli da priča gluposti i da skrene s teme. Usuđujem se da kažem da si do sada već na to naučila.

Biću iskren i reći ću ti da mi je period kada si bila beba bio veoma težak. Čak se i ovih dana mučim, nikako nisam savršen tata. Voleo bih da mi je ovo bilo lagano, ali koji god da je razlog, 0jednostavno nije. Ali moraš da znaš ovo: ti osećaji nikad nisu bili ono što sam ja. Vidiš postoji nešto u tati što se zove depresija. Bilo je to u meni mnogo dugo i verovatno će ostati uvek u nekom obliku. Ali nikad nisam mislio da će pokušati da mi kaže kako te ne volim. Znaš, depresija može da natera osobu da misli o groznim stvarima bez njihove kontrole, može osobu da natera da se oseća nesrećno, ljuto ili čak gore - da natera osobu da ne oseća ništa. A to je meni često činila.

Ništa od toga nije tvoja krivica. Ne želim da osećaš krivicu za bilo šta od toga. Ti si bila neverovatna beba, a nadam se da ćeš biti i neverovatno dete, ali ništa od tog nije bilo bitno. Mojoj depresiji nije bilo stalo koliko si ti dobra ili loša. Samo mi je govorila da te ne volim i da pobegnem. Srećom, nisam poslušao. Moj život bi bio sasvim drugačiji da jesam.

Ko zna, možda nećeš više biti jedinica. Možda ćemo dobiti svoje drugo čak i treće dete. Možda ćemo tvoja mama i ja biti razvedeni pa ćemo se viđati svaki drugi vikend. Ako je to slučaj, to je bez veze. Šta je razvod? Sada ću morati i to da objasnim? Nisam baš dobar u tome. Šta god se događa u tvom životu ovog trena, samo znaj ovo: bez obzira koliko je loše bilo tada, uvek ću te voleti. Znam da ćeš imati mnogo pitanja oko svega. A hteo bih da budem neko s kim ćeš moći da razgovaraš o svemu. Ovo pismo je samo početak razgovora.

Voli te tata.

Izvor: 100posto.hr

]]>
Mon, 23 Apr 2018 15:30:00 +0100 Porodica http://www.prva.rs/zivot/dom-i-porodica/porodica/133286/ispovest-jednog-tate-cerko-kada-si-se-rodila-mrzeo-sam-te-a-za-sve-je-kriva.html
Koliko bi koštala mesečna pretplata na Facebook? http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/133331/koliko-bi-kostala-mesecna-pretplata-na-facebook.html Na osnovu podataka o broju korisnika i mesečnim prihodima, analitičari su izračunali koliko bi mogla da iznosi mesečna pretplata na Facebook.

Niko od korisnika Facebook-a ne treba da se plaši da će ova društvena mreža u budućnosti biti dostupna jedino pretplatnicima, ali o mogućnosti verzije 'Fejsa' na kojoj neće biti oglasa, a za koju će biti potrebno platiti mesečnu pretplatu, govori se sve više nakon što je otkriveno kako su korisnički podaci desetine miliona ljudi završili u rukama analitičara Kambridž Analitike.

Čak i Mark Zakerberg prilikom nedavnog svedočenja pred članovima Kongresa nije isključio mogućnost pretplatničke verzije, te je rekao kako je to ideja o kojoj bi mogli razmisliti.

Najvažnije pitanje koje se nameće vezano za pretplatu na Facebook jeste – cena, odnosno koliko bi Zakerberg mogao da mesečno naplaćuje korišćenje ove mreže i koliko para vrede korisnički podaci i svi ti oglasi koji se prikazuju na internet i mobilnim verzijama Facebook-a.

Iako je na ovo pitanje trenutno teško odgovoriti, novinari su, na osnovu mesečnih prihoda ove kompanije u Severnoj Americi i broja korisnika, zaključili da Facebook na ovom tržištu mesečno zaradi sedam dolara po korisniku.

Ali, na Tech Crunche-u smatraju da mesečna pretplata ne bi iznosila sedam dolara, već bi ona trebalo da bude mnogo veća, jer smatraju da upravo korisnicima koji mogu platiti mesečnu pretplatu za Facebook najveći deo oglašivača želi da plasira oglase.

Iako je tu cifru teško odrediti, analitičari veruju da bi se ona mogla kretati između 11 i 14 dolara mesečno, pa je pitanje koliko bi korisnika zaista moglo/htelo godišnje da plati skoro 170 dolara za surfanje Facebook-om bez oglasa, a kako ova mreža ionako prati korisnike koji ni nemaju profil na toj mreži, čini se da ni to ne bi bila garancija za potpunu privatnost, piše Zimo.hr.

Izvor: N1

]]>
Mon, 23 Apr 2018 14:00:00 +0100 Zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/zabava/zanimljivosti/133331/koliko-bi-kostala-mesecna-pretplata-na-facebook.html
Ko se sve spustio niz 106 metara visok Avalski toranj? http://www.prva.rs/zivot/putovanja/133307/ko-se-sve-spustio-niz-106-metara-visok-avalski-toranj.html Avalski toranj, jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda i njegov zaštitni znak, proslavio je osam godina od obnove nakon što je srušen tokom bombardovanja naše zemlje. Kako je bilo na proslavi rođendana i ko je sve bio tamo i spustio konopcem niz toranj.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 13:00:00 +0100 Putovanja http://www.prva.rs/zivot/putovanja/133307/ko-se-sve-spustio-niz-106-metara-visok-avalski-toranj.html
Sveštenik-diler čeka dve presude, a meštani kažu:"Nije to nikakvo čudo. Naš je narod proklet" http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/133322/svestenik-diler-ceka-dve-presude-a-mestani-kazunije-to-nikakvo-cudo-nas-je-narod-proklet.html Sveštenik Milan Jordović, koji je krajem februara uhapšen sa 27 kilograma droge sedeo je na dve optuženičke klupe. Dok je po ovozemaljskom sudu kriv i dobio je godinu dana kućnog zatvora, na onom drugom crkvenom sudu još čeka presudu. A želja mu je da umre kao sveštenik.

Meštani kažu da ga ne viđaju, a dva meseca je bilo dovoljno da priče o njemu potpuno utihnu. Kada o njemu govore neki ga osuđuju, neki ne veruju. Jedan o njih kaže: "Nije to nikakvo čudo. Naš je narod proklet narod".

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:00:00 +0100 Životne priče http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/133322/svestenik-diler-ceka-dve-presude-a-mestani-kazunije-to-nikakvo-cudo-nas-je-narod-proklet.html
OPREZ Ovo je broj krpelja prenosioca lajmske bolesti! http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133280/oprez-ovo-je-broj-krpelja-prenosioca-lajmske-bolesti.html Temperature od oko 25 stepeni idealni su za razvoj krpelja. Koliko ima zaraženih krpelja i kada se javljaju prvi simptomi lajmske bolesti ukoliko vam je ovaj insekt prenese, pogledajte u prilogu "Jutra sa Jovanom i Srđanom".

]]>
Mon, 23 Apr 2018 11:30:00 +0100 Zdravlje http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133280/oprez-ovo-je-broj-krpelja-prenosioca-lajmske-bolesti.html
Naučnici tvrde: Već imamo lek za rak pluća http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133313/naucnici-tvrde-vec-imamo-lek-za-rak-pluca.html Nova naučna otkrića mogla bi da pomognu u borbi protiv različitih vrsta tumora

Nova naučna otkrića pokazuju veliku uspešnost kombinacije dva dosad već poznata leka. Kombinacija lekova, od kojih je jedan namenjen „napadu“ na ciljani receptor epidermalnog faktora rasta (EGFR), a drugi na faktor tumorske nekroze (TNF), efikasno blokira rak i onemogućava mu da TNF koristi kao „rute za beg“. Istraživanja su tako pokazala kako u trenutku blokade TNF, tumorske stanice postaju osetljive na tretman EGFR, piše Sajens dejli.

„Poslednjih godina ulaže se dodatan napor u pokušaju blokiranja EGFR kao dela lečenja raka pluća. Međutim, ova terapija se pokazala delotvornom samo na malom broju pacijenata. Tumorske stanice uzvraćaju udarac upravo preko zaobilaznog puta“, rekao je autor dr Amyn Habib, profesor neurologije i neuroterapije sa Univerziteta Sautvestern.

„Blokiranje ovih proteina može biti tretman koji će pomoći većini pacijenata koji boluju od raka pluća“, naglašava Habib.

Karcinom pluća nemalih stanica (NSCLC), tip raka pluća za koji bi kombinacija inhibitora EGFR/TNF bila delotvorna, obuhvata otprilike 85 odsto svih karcinoma pluća.

Još jedna prednost ove strategije lečenja jeste u tome što pacijenti dobro podnose ovu terapiju.

I EGFR i TNF inhibitori deo su kategorije lekova koji mogu da utiču na specifične molekule u tumorskim stanicama, pa zato i nemaju tako puno nuspojava. Tradicionalni lekovi koji se koriste u lečenju i hemoterapiji imaju široke efekte, ali ubijaju zdrave i tumorske stanice i dovode do niza neugodnih nuspojava.

Do sada su se inhibitori EGFR pokazali delotvorni samo u lečenju 10 do 15 odsto karcinoma pluća nemalih stanica koji imaju varijantu EGFR.

Kombinacija dva leka može potencijalno da funkcioniše za sve karcinome pluća nemalih stanica, objasnio je dr Džon Mina, direktor Hamonovog centra za terapijsku onkologiju i profesor interne medicine i farmakologije.

Rak pluća će uskoro moći da se detektuje na osnovu daha

„Ova otkrića mogla bi dramatično da izmene način na koji tretiramo rak pluća“, naglasio je on.

Poslednja otkrića se oslanjaju na prethodna istraživanja koja su pokazala kako su se slične kombinacije lekova pokazale uspešnim u lečenju posebno smrtonosnog raka mozga — glioblastoma.

„Ako se ova strategija pokaže delotvornom, njena primena bi mogla da bude i mnogo šira, ne samo protiv raka pluća, nego i protiv drugih tumora sa EGFR, između ostalih i tumora mozga, debelog creva, vrata i glave“, rekao je dr Gerber, profesor interne medicine i kliničke nauke.

Istraživači sad planiraju i drugu fazu kliničkih istraživanja kombinacije ovakvih lekova koje je Američka agencija za hranu i lekove već odobrila, pa se nadaju kako će klinička istraživanja moći da pokrenu tokom godine.

Izvor: rs.sputniknews.com

]]>
Mon, 23 Apr 2018 10:20:00 +0100 Zdravlje http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133313/naucnici-tvrde-vec-imamo-lek-za-rak-pluca.html
Zapitajte se! Pet mesta na telu sa kojih skidate dlake, a ne bi trebalo! http://www.prva.rs/zivot/stil/lepota/113113/zapitajte-se-pet-mesta-na-telu-sa-kojih-skidate-dlake-a-ne-bi-trebalo-.html Gde god vidite dlake, odmah uzimate brijač, epilator ili pincetu kako biste je uklonili, ali... Sačekajte! Prvo dobro razmislite da li je pametno da skidate dlake na osetljivim predelima na telu.

Dermatolozi sa Medicinskog fakulteta u predelu Sinajske gore (Egipat) otkrili su da prilikom skidanja dlaka može doći do upale, ali samo na nekim delovima kože. I to ne samo upale, već i do pojavljivanja ožiljaka i drugog trajnog oštećenja na tom području, piše sajt womenshealthmag.com

Obrve

"Dlake obrva su osetljive, zbog čega može doći do trajnog oštećenja folikula dlake. U tom slučaju, nemojte koristiti pincetu, već depilirajte njihove dlake. Mada ni to nije zdravo, ali je svakako bolje rešenje nego samo čupanje", objašnjava dermatolog Geri Goldenberg sa Medicinskog fakulteta u Egiptu.

Dlake u predelu bradavica

Ako već morate da skidate dlake u ovom predelu, učinite to kada narastu 2-3 centimetra i to obavezno pincetom! U suprotnom, čupanje dlake koja se tek nazire, može stvoriti crvenilo i infekciju. Koža u predelu brdavica je ultrasenzitivna i zbog toga bi trebalo da pazite.

U predelu bubuljica

Bubuljice se oko dlaka svakodnevno pojavljuju, a ono predstavlja blagu infekciju.  Kada se budete depilirale, taj deo privremeno zaobiđite, u suprotnom ćete povećati šansu za pojavom trajnog ožiljka. I užasno boli. 

]]>
Mon, 23 Apr 2018 10:15:00 +0100 Lepota http://www.prva.rs/zivot/stil/lepota/113113/zapitajte-se-pet-mesta-na-telu-sa-kojih-skidate-dlake-a-ne-bi-trebalo-.html
Budite veoma oprezni sa ovim povrćem, ako ste na dijeti, i ne samo to... http://www.prva.rs/zivot/dijeta-i-fitnes/133291/budite-veoma-oprezni-sa-ovim-povrcem-ako-ste-na-dijeti-i-ne-samo-to.html Iako je povrće među najzdravijim namirnicama, te se posebno preporučuje tokom dijetetske ishrane, postoje vrste koje bi trebalo da izbegavate. Posebno ako vam je cilj da smršate.

Naučnici sa Univerziteta Harvard dokazali su da neke sorte povrća zapravo ne doprinose gubitku težine, već mogu uticati i na gojenje.

U istraživanju, koje je trajalo 20 godina, učestvovalo je 130.000 ljudi, a naučnici su pratili njihove navike u ishrani, kao i namirnice koje konzumiraju.

Na osnovu dobijenih podataka, stručnjaci su zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini. Sa velikom sigurnošću su potvrdili da povrće koje najviše goji jesu kukuruz, krompir i grašak.

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0,9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja, koje utiče na povećanje osećanja gladi.

Zanimljivo je da su osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, poput pasulja, izgubile na težini nakon nekog vremena.

Izvor: Super žena

]]>
Mon, 23 Apr 2018 09:33:00 +0100 Ishrana i fitnes http://www.prva.rs/zivot/dijeta-i-fitnes/133291/budite-veoma-oprezni-sa-ovim-povrcem-ako-ste-na-dijeti-i-ne-samo-to.html
Ne dozvolite svojoj vezi da zapadne u ovu fazu! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/113393/ne-dozvolite-svojoj-vezi-da-zapadne-u-ovu-fazu.html Seks u vezi nije na prvom mestu, ali to ne znači da ga treba zapostaviti. Ako ne negujete i tu vrstu odnosa sa partnerom, vremenom će i komunikacija zahladneti.

Stalno radite i brinete o deci i domaćinstvu, da vam je seks kao poslednja rupa na svirali... Odmah to menjajte!

"Ukoliko možete ostati na poslu do kasno u noć, možete i izdvojiti vreme za seks”, tvrdi psihoterapeutkinja Kristal Vudbridž i otkriva kako to tačno možete postići.

Oko 70 odsto njenih klijenata priznalo je da ne uživa dovoljno u odnosu s partnerom. Razlog tome je to što svoju vezu nisu stavili na prvo mesto.

Pratite nas i na Viberu!

"Ako imate problema u seksu ili vezi, morate izdvojiti vreme kako biste poradili na tome. Mnogi parovi to ne razumeju. Možda očekuju rešenje preko noći, ali zapravo je porebno mnogo truda i vremenada bi se stvari vratile kao na početku vaše ljubavi. Stvar je samo koliko vam je to bitno“, objašnjava Kristal. 

"S obzirom na to da planiramo vreme i zakazujemo sve ostalo, ne vidim zašto ne bismo zakazivali i seks”, kaže ona.

Jako je važno održavati fizički kontakt s partnerom. Dodirujte se, ljubite što češće i duže, a nikad nemojte svoj seksualni život uspoređivati s drugim parovima, piše Independent.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 09:14:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/113393/ne-dozvolite-svojoj-vezi-da-zapadne-u-ovu-fazu.html
Suzana Perić: Crna haljina će uvek biti šik! http://www.prva.rs/zivot/stil/moda/133325/suzana-peric-crna-haljina-ce-uvek-biti-sik.html Novu kolekciju Suzane Perić imaćemo prilike da vidimo na Serbia Fashion Weeku. Šta karakteriše novu kolekciju, šta moramo da imamo u svom garderoberu ove sezone i ko je za Suzanu prava ikona stila, saznajte u intervjuu.

Obeležili ste veliki jubilej i zakoračili u 21. godinu dizajnerske karijere. Kada se osvrnete iza sebe, šta mislite po kojoj kreaciji vas modna publika najviše pamti?

- Ponosna sam na celu svoju karijeru i što sam opstala na surovom modnom tržistu 21. godinu. Prošle godine sam obeležila veliki jubilej sa nekoliko revija i izložbi. Ponosna sam što su moji modeli postali deo svake moderne žene i kako ja u šali kažem što sam ostala normalna osoba. Mislim da svako ima svoj lični pečat po kome je prepoznatljiv, moj su nesumnjivo ženstvene haljine, lepršave i seksi. Nema ništa lepše od toga kada vam se vraćaju klijenti, pa mame to prnesu na svoje ćerke, tako da kod mene u atelje sada dolazi i po nekoliko generacija.

Čime ste bili inspirisani i koje bojei i materijale ste koristili prilikom stvaranja nove kolekcije koju ćete predstaviti na predstojećem Serbia Fashion Weeku?

- Putovanja i ljudi koje srećem na njima, uvek su za mene bili istinska inspiracija i zbog toga sam prošle godine odlučila da pista na kojoj sam predstavila svoju kolekciju bude nadomak avionske piste Beogradskog aerodrome Nikola Tesla, na šta sam jako ponosna. I ako je prošlo godinu dana od te revije, ona se i dalje spominje. To je zaista bio značajan modni događaj. Na "Serbia Fashion Weeku" prikazaću novu kolekciju za proleće/leto Most Wanted, sačinjenu od modela koji mladu urbanu ženu podržavaju u njenoj potrebi za izražavanjem slobode i nezavisnosti. Ona je uvek svoja i jedinstvena, uvek zna šta hoće i može, spremna za nastupajuće leto, bilo da ga provodi na vrelom asfaltu, ili na nekoj egzotičnoj mondenskoj destinaciji. Modeli su izrađeni od prirodnih materijala, kao što su pamuk i svila, inspirisani osamdesetim m godinama prošlog veka sa daškom boemskog stila. U kolekciji će moći da se vide elegantno ukrojena odela i haljine, naglašeni naramenicama i sa istaknutim strukom, svečane toalete izrađene od ekskluzivne svile sa unikatnim printom, ali i lepršave pamučne haljine, kao i suknje i bluze zanimljivih dezena. Kao i sve moje dosadašnje, kolekcija Most Wanted slavi ženstvenost kroz krojeve i materijale koji laskaju ženskoj figuri, a tu su i metalni detalji koji ističu i podržavaju hrabrost žene.

Osim očaravajućih kreacija, novosadska publika na Serbia Fashion Weeku od vas je navikla na iznenađenja na pisti tokom vaših revijama. Šta ste im ovog puta pripremili?

- Ako kažem neće biti iznenadjenje , ali mogu da kažem da ih neću razočarati . Ja zaista volim modne performance, pa ću i ovoga puta ostati dosledna tome.

Koko Šanel je govorila da mala crna haljina nikada ne izlazi iz mode, koja su, po vama, tri odevana predmeta večna?

- Ništa originalno neću reći, ali crna haljina bila ona mala, duga, sa biserima ili nekim drugim nakitom - uvek će te biti šik. Odelo bilo crno ili u nekoj drugoj boji uvek daje notu eleganciju i treba ga imati u svom ormaru. Mozda bi dodala i neke dobre, baš dobre farmerice sa nekom isto tako kvalitetnom košuljom.

Koja tri odevna komada su In ovog proleća?

- Lepšava haljina jedna duga, jedna kratka, cvetni kombinezon, neki šorts, peškir za plažu i kupaći kostim. Međutim, najvažnije je da se lepo osećaju u tome što nose, to je iperativ. Da odabranu garderobu nose na svoj način i u njoj da se osećaju samouvereno. Kada idete u prirodu onda se obucite sportski, a kakde se izlazi zna se kakav je dress code: večernja haljina i štikle i tu nema greške.

Ko je, prema Vašem mišljenju, danas ikona stila?

- Svojim prefinjenim stilom Amal Kluni je osvojila titulu modne ikone današnjice.

U čemu pronalazite osnovnu pokretačku snagu?

- To je moja ćerka Tifani koja mi uvek daje najviše snage. Sve što stvaram, činim za nju i učim je pravim životnim vrednostima.

Kakvi su vam planovi za period nakon Serbia Fashion Weeka?

- Posle tri revije u aprilu: prva na Borskom jezeru, druga na Fashion Weeku u Podgodici i treća na Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu, prvo ću se malo odmoriti za prvomajske praznike, a onda se vraćam u svoj uobičajeni ritam. Nedavno sam postala glavna i ogdovorna urednica magazina Bazar, pa nije lako uskladiti sve, dva posla i privatni život. Međutim, za sada uz dobru organizaciju sve postižem, a mogu se pohvaliti da imam dobar tim i u svom ateljeu i u Bazaru ,koji stoji iza mene i to je najbitnije u poslu, jer niko ne može sve postići sam. Tako da to ljubomorno čuvam i to je tajna uspeha.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 07:39:00 +0100 Moda http://www.prva.rs/zivot/stil/moda/133325/suzana-peric-crna-haljina-ce-uvek-biti-sik.html
Aleksis Saramit dolazi u Beograd http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/133320/aleksis-saramit-dolazi-u-beograd.html Solista i pedagog Baleta pariske Opere, Aleksis Saramit će po prvi put biti gost pedagog Nacionalne fondacije za umetničku igru u Beogradu, od 23. – 29. aprila, 2018. Ovaj izuzetan stručnjak u oblasti baletske pedagogije radiće sa najmlađim talentima iz Beograda i Srbije.

Aleksis Saramit je rođen u Francuskoj. Već kao devetogodišnjak je uspešno demonstrirao svoje veštine osvajanjem prve nagrade Akademije u Bordou, kao i prve nagrade “Francuska scena” u Parizu. Godine 1988. pridružio se Baletskoj školi pariske Opere. Rudolf Nurejev, u to vreme direktor kompanije, primetio ga je i za njega kreirao posebnu dečiju ulogu u baletu “Krcko Oraščić”. Sa 17 godina, nakon završetka školovanja, priključio se Baletu Opere u Parizu. Od tada je tumačio uloge u brojnim produkcijama ove kompanije, kako na sceni Nacionalne opere u Parizu, tako i na turnejama u Francuskoj, Japanu, SAD, Brazilu, Meksiku, Evropi, Kini, Srbiji, Rumuniji i Rusiji.

Godine 1994., Saramit je osvojio drugo mesto u juniorskoj konkurenciji na Međunarodnom baletskom takmičenju u Varni. Pozvan je da nastupi u glavnoj ulozi u predstavi “Krcko Oraščić” u Boston baletu, a zatim i u Baletu Hjustona. Kasnije je nizao uloge u delima klasičnog repertoara: “Žizela” (Korali), “Etide” (Lander), “Svita u belom” (Lifar), “Kristalna palata” (Balanšin), “Silfide” (Lakot) i “Labudovo jezero”, “Bajadera”, “Uspavana lepotica”, “Pepeljuga”, “Rajmonda” i “Romeo i Julija” (Nurejev). Pored toga, nastupao je u modernim komadima Morisa Bežara, Rolana Petija, Marte Grem i Džeroma Robinsa. Bio je deo savremenih produkcija koje su potpisali Mats Ek, Pina Bauš, Džon Nojmajer i Žan Klod Galota. Tokom mandata direktora Baleta parsike Opere, Patrik Dipon je posebno isticao Aleksisa Saramita na svetskim gostovanjima gala programa, dok ga je Moris Bežar pozvao da igra glavnu ulogu u njegovoj poslednjoj kreaciji za parisku Operu “Le Concours”.
Godine 2003, velika baletska zvezda Fernando Buhones pozvao je Aleksisa Saramita da bude prvak Baleta Orlanda, na Floridi. U aprilu 2005. godine, igrao je Bazila u “Don Kihotu” na otvaranju 2. Beogradskog festivala igre sa Matildom Frustej (zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji 2005. u Varni), ali i u Operi u Bukureštu, u novembru 2006. godine.

Tokom 2002. godine, Alekis Saramit je otpočeo dvogodišnje školovanje da bi dobio državnu diplomu baletskog profesora, najvredniji svetski sertifikat za pedagoge umetničke igre, koja mu omogućava da danas podučava klasičan balet u Baletskoj školi pariske Opere i na najboljim evropskim baletskim akademijama. Tako je pored redovne školske godine u pariskoj Operi, tokom leta angažovan da podučava klasičan balet u okviru različitih programa američkih univerziteta. Stalni je gostujući pedagog baletskih akademija u Hongkongu, Melburnu i Šangaju, ali i Baleta u Hjustonu Takođe, često predaje u baletskim školama u Rusiji i Japanu.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 07:36:00 +0100 Urban korner http://www.prva.rs/zivot/urban-korner/133320/aleksis-saramit-dolazi-u-beograd.html
Za sve žene koje NE mogu da DOŽIVE ORGAZAM! Ovo su načini koji će vam pomoći da osetite vrhunac http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/133056/za-sve-zene-koje-ne-mogu-da-dozive-orgazam-ovo-su-nacini-koji-ce-vam-pomoci-da-osetite-vrhunac-.html Ženski orgazam je oduvek bio misterija, i mnogima, uprkos trudu i informisanju, i dalje nije jasno kako sami sebi da pomognu kako bi konačno uživali.

Ako ste jedna od ovih žena koja nema sreće u krevetu, znajte da do problema dolazi usled nedostatka komunikacije. Smetnje pri postizanju orgazma mogu biti i fzičke i psihičke naravi. 

Najčešći uzroci

Osećaj krivice, unutrašnji konflikti, strahovi i nečista savest mogu dovesti do toga da se tokom seksa ne možete potpuno opustiti. To su uzroci psihičke prirode. U fizičke uzroke izostanka orgazma spadaju deficit testosterona, oboljenja nadbubrežne ili štitne žlezde, dijabetes, tumori ili upale. 

Šta preduzeti?

Ako nikada niste doživele orgazam, savetujemo vam konsultacije sa ginekologom. Zajedno sa stručnjakom je lakše pronaći izvor problema. Takođe je važno da znate da zbog toga niko nije “nenormalan“ i da sigurno postoji neko rešenje. 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/133056/za-sve-zene-koje-ne-mogu-da-dozive-orgazam-ovo-su-nacini-koji-ce-vam-pomoci-da-osetite-vrhunac-.html
Dok Bikovima u narednoj nedelji slede LJUBAVNE PREPREKE, Rakovi ulaze u paralelnu vezu i to sa starijim kolegom http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133277/dok-bikovima-u-narednoj-nedelji-slede-ljubavne-prepreke-rakovi-ulaze-u-paralelnu-vezu-i-to-sa-starijim-kolegom.html Šta vas čeka u novoj nedelji od 23. do 30 aprila?

OVAN

Hrana

Nepovoljni aspekti koji se tokom ove sedmice vezuju za vaš imunitet i celokupno zdravstveno stanje, upozoravaju vas da obratite pažnju na ishranu. Minerali i vitamini kroz sveže voće i povrće, ali i proteini kroz meso (juneće ili ćureće) i ribu pomoći će vam da lakše prođete kroz ovaj period.

Ljubav

Partnerski odnosi mogu biti pomalo naporni u ovoj nedelji, pogotovo ako najviše vremena posvećujete svojim poslovnim obavezama i sa voljenom osobom imate manje zajedničkih trenutaka. Druga strana će koristiti svaku priliku u prvom delu nedelje da vam prebaci ili čak da pokušava da vas manipuliše i emotivno „ucenjuje“. Strasti i nervoza će u danima oko vikenda splasnuti, pa će biti lakše funkcionisati. Što se tiče slobodnih Ovnova, Venera koja ulazi u znak Blizanaca i vaše polje pokreta, komunikacije, druženja, okoline – donosi vam više emotivnih mogućnosti. Češće ćete upoznavati nove osobe, i postoji velika šansa da vam se jedna od njih (ili više njih) zaista i dopadne...Ne ulazite u paralelne veze!

Posao

Šefovi su vas baš lepo „pritisli“, pa ne možete da prodišete kako valja od obaveza i poslova. No, i to polako ide ka svom završetku, pa ćete nekim težinama konačno stati na kraj poslednjeg radnog dana u nedelji. Vreme vam je da počnete da tražite ove šanse i poslovne prilike za sebe, pogotovo što već drugi deo ove sedmice može doneti prvo pokretanje, a možda čak i potpisivanje ugovora koji će se pokazati kao veoma značajan za vas. Na poslu ima nervoze, ali nemojte da dozvolite da vas isprovociraju...

Novac

U prvoj polovini sedmice treba biti oprezan po pitanjima novca, naročito ako hoćete da investirate ili obavljate neke veće kupovine. Ostatak perioda – polako krećete ka rasterećivanju....

Zdravlje

Nekako kao da će se sve „kačiti“ na vas – i kijavice, i problemi sa sinusima i glavoboljama, i alergije, i ujedi insekata.....Starijima i dalje period naglašenih hroničnih tegoba.

BIK

Hrana

Znam da vam se ne dopada da vam kažem da bi vam sada odgovaralo najviše povrće i voće u neograničenim količinama, a da biste sve ostale namirnice trebali da svedete na najmanju moguću meru. Ali, to je najbolje i za vaše zdravlje i za vašu liniju....razmislite...

Ljubav

Tenzije u partnerskim odnosima mogu popustiti, ali bi bitnije od ovoga bilo da u vašim bitnim emotivnim relacijama ne zavlada tišina. Jer, ta je tišina opasna i može da najavi buru....Naročito vam je prvi deo sedmice prožet preprekama koje će najverovatnije biti vezane za ljubomoru i posesivnost. Drugi deo nedelje je nešto lakši, a kako se bude išlo ka kraju ovog perioda, trebali bi da ponovo profunkcionišete koliko toliko normalno....Što se slobodnih Bikova tiče, vladar vašeg polja ljubavi, životne radosti i zadovoljstava, planeta Merkur, u kvadratu je sa kamenim Saturnom tokom cele ove nedelje. Šta to za vas znači? Pa, ništa normalno i dobro. Emotivnih prilika nema, ili komunikacija sa simpatijom stoji....

Posao

U vašem su znaku Venera i Sunce, pa je lakše izboriti se za bolje poslovne pozicije. Da, ima još uvek problema u komunikaciji, u dogovorima, malo se i vi nervirate oko nekih situacija koje su se zakočile pa ni makac, ali generalno gledano – dosta solidno se vi borite. Ne samo to, i pobedjujete. Kada u drugom delu nedelje vaša vladarka pređe u polje posla, stvari će se dodatno popraviti. Shvatate da neki ljudi nisu iskreni prema vama, ali sada sa tim možete da izađete na kraj i okrenete situacije u svoju korist.

Novac

Prilivi pomalo kasne tokom ove sedmice, ili je teško nakupiti dovoljno novca da se plate zaostali računi ili porezi. Već sledeće nedelje ćete disati lakše....

Zdravlje

Problemi sa grlom ili radom štitne žlezde počeće polako da jenjavaju. Vodite računa da se ne povredite u nepažnji. Mogući su bolovi u ekstremitetima, problemi sa venama i limfnim sistemom.

BLIZANCI

Hrana

Trudite se da obroci budu raznovrsni, i da sve veće grupe namirnica budu zastupljene, ali ipak prednost dajte povrću u svežoj formi i kroz salate. Mleko i mlečne proizvode smanjite, a pojačajte unos „zdravih“ žitarica, najbolje kroz doručak.

Ljubav

Zauzetim Blizancima može zapasti za oko vrlo harizmatična, strasna i zgodna osoba i moraće da upotrebe svu snagu volje da ne bi „pali“ pred njenim čarima. Bilo bi fino da ne napravite ovaj pogrešan korak, pogotovo što ste pri kraju dugotrajnog lošeg perioda sa „redovnim“ partnerom. Iako će vam i ova sedmica povremeno biti komplikovana, polako idete ka izlasku iz krize. Što se slobodnih tiče, Venera kao planeta koja vlada vašim poljem ljubavi, ali i kao nosilac lepote, harizme i šarma, ulazi u vaš znak sredinom ove sedmice. Odmah ćete se osetiti življe, rasterećenije, radosnije, a verujte mi da će i emotivne prilike krenuti da se nižu jedna za drugom. Lepi dani su pred vama, opustite se i uživajte!

Posao

I taj kvadrat Saturna na vašeg vladara Merkura konačno prolazi tokom ove nedelje, pa će već od njenog drugog dela biti mnogo lakše disati i funkcionisati. Stvari i situacije koje vas interesuju još uvek idu sporo, ali idu, i to u onom pravcu koji ste priželjkivali. One prave kockice počeće da se slažu, baš pred kraj radne nedelje, imaćete par vrlo interesantnih razgovora koji itekako mogu ići u pravcu dobrog poslovnog angažmana. Atmosfera na poslu je nekako čudna i napeta, ali to vas neće preterano doticati.

Novac

Finansijski segment polako jača, a ulaskom Venere u vaš znak – dobićete još po koju zanimljivu mogućnost da zaradite.

Zdravlje

Starijim Blizancima – mogućnost povrede, pada. Bolovi u zglobovima. Kod mlađih – vodite računa u saobraćaju, ali i prilikom fizičkih i sportskih aktivnosti.

RAK

Hrana

Svaki zalogaj je baš sladak tokom ove sedmice, a veliki broj vas biće često okružen dragim licima na nekim okupljanjima i veseljima što će vam dodatno otvarati apetit. Izbacite sa svog menija barem veću količinu slatkiša i trudite se da izbegavate grickalice između obroka.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti – ulaskom Venere u vaše polje tajni polako se otvara mogućnost da poželite da okušate čari paralelne veze i to sa osobom preko posla sa kojom imate razliku u godinama. Za to vreme, odnos sa partnerom suočava se sa naletima ljubomore i posesivnosti koje smenjuju periodi stagnacije i toga da vam je potpuno svejedno šta se dešava sa vašom vezom. Na ovakav način, ukoliko ne promenite nešto, situacija neće moći većno da funkcioniše....Što se tiče slobodnih Rakova, stoje vam vrlo intenzivni aspekti koji mogu isto, najpre preko poslovnih okolnosti, da vam „ubace“ u život osobu koja vas magnetski privlači, iako ste negde u sebi svesni da bi odnos sa njom bio turbulentan i nemiran...

Posao

Sedmicu započinjete sa rastućim Mesecom (vladar vašeg znaka) u znaku Lava i polju posla, što vam automatski daje odličnu „odskočnu dasku“ za ono što želite, jača ambiciju i čini od vas pravog borca u ovoj poslovnoj sedmici. Malo će vas još sputavati dogovori i komunikacija sa saradnicima, ali i to polako ide ka konkretizaciji i realizaciji projekata koje ste pokrenuli. Neke osobe u poslovnom okruženju će pokušavati da vrše pritisak na vas, ali ćete sa ovim situacijama uspešno da se borite u ovom periodu.

Novac

U finansijskom smislu, ovo će biti prilično isplativa nedelja za vas. Novac od dodatnih poslova malo kasni, ali postoji šansa da ga dobijete pred kraj radne sedmice.

Zdravlje

Zdravstvena situacija se popravlja, hronični problemi se smanjuju i u ovoj sedmici ćete se osećati prilično dobro. Mlađima – potreba za jačom fizičkom aktivnošću.

LAV

Hrana

U ovoj lepoj prolećnoj nedelji želite da izgledate najbolje što možete, ali to će biti prilično teško, obzirom da ste u periodu kada je apetit teško kontrolisati. Pored fizičke aktivnosti, koja vam je sada neophodna, iz svoje ishrane izbacite brzu hranu i preskačite obroke u večernjim satima.

Ljubav

Odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom funkcioniše tokom ove sedmice, ali vi se svejedno ne osećate trenutno baš najbolje. Čini vam se da su radost i zadovoljstvo iz vašeg odnosa nestali i da se trenutno sve vrti samo oko nekih dosadnih tema i statične svakodnevice. Setite se koliko ste se nervirali oko nekih situacija sa partnerom u prethodnom periodu i prihvatite da ste konačno uplovili u mirnu luku....možda suviše mirnu za vaš ukus, ali bolje i to nego rasprave, zar ne? Slobodni Lavovi – ove sedmice imate neke emotivne opcije preko posla, ali nisam sigurna da je ta osoba baš prava za vas. Sačekajte drugi deo nedelje i ulazak Venere u polje druženja, imaćete priliku da upoznate neke nove ljude....

Posao

Polje karijere trenutno jeste jako, pozicija Sunca obećava vam stabilnost i ostvarenje planova, jer u ovom periodu „naplaćujete“ ono što ste u prethodnom uložili u posao. Sada ne očekujte brzinu u dešavanjima, ali očekujte postepeno napredovanje i poboljšanje odnosa sa poslovnim partnerima i saradnicima. U poslovnom okruženju može biti nekih napetih momenata ili pokušaja od strane onih koji su vam konkurenti, ali to ne bi trebalo da vas dotiče. Obratite pažnju na ono što vam je bitno – na svoje obaveze

Novac

Do kraja sedmice ćete uspeti da raščistite veći deo dugovanja koje vučete već duži vremenski rok. Polako izlazite iz krize.

Zdravlje

Iako na prvi pogled delujete kao da ste zdravi kao dren, u suštini vam je zdravlje prilično osetljivo. Jačajte imunitet, više se krećite, vodite računa o ishrani.

DEVICA

Hrana

Mleko i mlečne proizvode izbegavajte ili smanjite na najmanju meru, kao i mesne prerađevine. Koristite žitarice, povrće – naročito mladi luk, zelenu salatu, zelje. Izbegavajte pikantne i jake začine. Češće uzimajte med, u kombinaciji sa propolisom.

Ljubav

Emotivni ili bračni partner i dalje će u isto vreme pokazivati strast i dubinu svojih emocija, ali i veliku posesivnost, ljubomoru i želju da vas kontroliše. Može vas ovo pomalo opterećivati, ali vam suštinski neće smetati, a ni nećete obraćati posebnu pažnju na to. Na jedno uvo će vam ući, na drugo izaći. Trenutno ne želite da svoj mozak pritiskate i opterećujete još i ovim. Slobodne Device imaju mogućnost za više poznanstava sa osobama suprotnog pola. Tu se pojavljuje neko ko je stariji od vas, ali ko vas fizički vrlo privlači, ali se pojavljuje i neko ko je vaših godina i sa kim ćete imati izvrsnu komunikaciju. I jedna i druga osoba vam odgovaraju, ali na različite načine, pa od vas zavisi na koju ćete stranu....

Posao

Od ove sedmice ulazite u jedno mnogo aktivnije i ispunjeno dešavanjima vreme. Imaćete dosta poslovih obaveza, ali vas očekuju i susreti sa zaista zanimljivim i važnim ljudima sa kojima ćete se nekako „pronaći“ i sa čije strane možete da očekujete poslovne prilike. Čak i oni koji su nezaposleni mogu dobiti prave informacije ili čak i otvorenu ponudu za posao. Venera tokom ove sedmice ulazi u vaše polje karijere, otvarajući pred vama period koji je povoljniji i ispunjeniji pozitivnim dešavanjima.

Novac

Rasterećenje po pitanju finansija biće prisutno. Polako izlazite iz perioda koji je za vas bio opterećujuć i nepovoljan.

Zdravlje

Poboljšanje zdravstvene situacije, mada starije Device mogu i tokom ove nedelje mučiti muku sa hroničnim problemima.

VAGA

Hrana

Ulazak vaše vladarke u znak Blizanaca tokom ove sedmice učiniće vas pokretnijima, lepršavijima. Navike koje se vezuju za ishranu počećete da dovodite u red i više se okrenuti lakim, ali raznovrsnim obrocima, koji će sadržati veće količine povrća, zdravih žitarica i sa manje ugljenih hidrata.

Ljubav

Jake strasti i intenzivna osećanja su prisutni u prvom delu ove sedmice, pa će emotivni i bračni odnosi i dalje biti u svojoj napetoj fazi. Provlačiće se i na dalje ljubomora, potreba za kontrolom i sa vaše i sa partnerove strane. Naročito se tokom ponedeljka vodite računa da ovo ne ode u nekom, nepredviđenom pravcu, koji bi mogao da dodatno uzburka vaš odnos. Ostatak perioda će biti nešto lakši, bar ćete se vi osećati rasterećenije, ali će odjeci negativnosti ostati sa partnerove strane. Što se tiče slobodnih Vaga, ulaskom Venere u znak Blizanaca ponovo ćete postati „svoji“, ova vazdušna energija vam odgovara i nanovo ćete osetiti poriv da se družite, izlazite, upoznajete nove i zanimljive ljude.

Posao

Posao se zalaufava, i to velikom brzinom. Kako dani budu odmicali, vi ćete biti sve aktivniji, a počeće da se otvaraju i nove mogućnosti i prilike za saradnju. Od polovine nedelje sve će početi da se slaže na svoje mesto, dolazite u kontakt sa jakim i važnim osobama, a otvaraju se i mnogo isplativije prilike koje se vezuju za inostranstvo. Ovo je period koji ste čekali i sada se potrudite da izvučete maksimum iz njega. Od ruke će vam ići svaka vrsta dogovora, a očekujte i više kratkih poslovnih putovanja.

Novac

Iako vam prvi dani ove nedelje mogu doneti neku finansijsku nesigurnost, nemate razloga za brigu. Ulazite u dane sa jakim prilivima i novčanom stabilnošću.

Zdravlje

Jedino što je potrebno u ovom periodu jeste da budete što češće u pokretu. Svaka vrsta fizičke aktivnosti će vam izuzetno prijati.

ŠKORPIJA

Hrana

Vaš probavni sistem je osetljiv, pa ćete morati da vodite računa da uzimate namirnice koje vam olakšavaju varenje. Izbegavajte jake začine, premasnu hranu. Potrebni su vam mleko i mlečni proizvodi i obavezno što više namirnica bogatih vlaknima.

Ljubav

Konjukcija Marsa i Plutona koja će biti prisutna duže vreme, Škorpijama donosi pregršt intenzivnih i dubokih emocija i osećanja koje će biti teško kontrolisati. U jednom danu ćete osetiti i najdublju moguću ljubav i posvećenost voljenoj osobi, ali i opsesivan strah da ćete je izgubiti, kao i ogromnu količinu ljubomore i želje da drago biće kontrolišete na svaki mogući način. Neće biti lako izboriti se sa ovim, pogotovo što je druga strana vrlo aktivna i dolazi u kontakt sa mnogo osoba, što vas suštinski užasava i čini nesigurnim. Vodite računa o potezima koje povlačite, da ne biste napravili karambol i sebi i partneru. Slobodne Škorpije od ove nedelje će imati češće kontakte sa prošlošću....

Posao

Poslovno ste odlično. Još samo da izgurate prvu polovinu ove sedmice i konačno stavite tačku na neka opterećenja po pitanju obaveza, i onda vam je sve otvoreno za lakše funkcionisanje i napredak. Bićete potpuno posvećeni poslu, maltene opsesivni u želji da što pre ostvarite ono što vam je važno. Nema šanse da ovakvo vaše funkcionisanje ne donese rezultate, koji će biti više nego dobri. Tempo događaja će biti promenljiv, ali to vam neće toliko smetati. Bitno je da sve ide u pravcu koji želite.

Novac

Do polovine ove nedelje još malo kontrolišite svoje troškove, a onda ulazite u period kada će novčana situacija biti znatno povoljnija po vas.

Zdravlje

Tokom ovog perioda izlazite iz opterećujućih zdravstvenih situacija, naročito starije Škorpije. Vodite računa o zglobovima i kičmi.

STRELAC

Hrana

Od ove nedelje lakše ćete staviti tačku na neke navike i ponašanja po pitanjima ishrane. Neophodno vam je da konzumirate što više svežeg povrća, namirnica bogatih kalcijumom, vlaknima. Izbegavajte meso i zamenite ga ribom, a unos šećera znatno kontrolišite.

Ljubav

Ova sedmica najavljuje znatno poboljšanje u emotivnim vezama i bračnim zajednicama. Vi i partner izlazite iz perioda težine i krize i ulazite u jedno mnogo povoljnije vreme, kada će biti neuporedivo lakše vratiti se jedno drugom na pravi način i funkcionisati mirno i skladno. Još uvek će biti situacija koje morate rešavati, ali sada će to biti znatno lakše i uz manje bure i stresa. Što se slobodnih Strelčeva tiče, Merkur u vašem polju ljubavi neće više biti zakočen od strane Saturna, tako da ćete lakše upoznavati nove osobe, a ukoliko imate simpatiju – ponovo će se pokrenuti ona zanimljiva komunikacija u kojoj ste toliko uživali. U ovoj sedmici takođe možete staviti i tačku na opterećenja iz prošlosti....

Posao

Dodatno olakšanje po pitanju odnosa sa poslovnim partnerima i saradnicima nastupa tokom ove sedmice. Ulazak Venere u znak Blizanaca vam odgovara, jer vam donosi osobe koje su spremne na dogovore i koje vam nude nove poslovne prilike. Uglavnom ćete biti zadovoljni dešavanjima, jer ćete se ponovo osetiti aktivno a vaši postupci će donositi rezultate. Dobre predispozicije i za one koji rade sa inostranstvom i drugim prostorima – postoji velika šansa da se obim poslovanja poveća u ovoj nedelji.

Novac

Dosta ste opterećeni finansijama i ulažete sve svoje snage da ovaj segment rešite što pre. Neke povoljnije prilike su pred vama.

Zdravlje

Vodite računa o ishrani, jer vam je to jedna od slabih tačaka, pogotovo starijim pripadnicima znaka. Potrebno vam je više fizičkih aktivnosti.

JARAC

Hrana

Od ove sedmice ulazite u period kada možete ozbiljno da se pozabavite svojim životnim navikama, pogotovo ishranom. Napravite raspored kojeg ćete se pridržavati. Izbacite šećer, ili ga makar smanjite na neku razumnu meru. Potrebna vam je hrana bogata proteinima i vitaminima.

Ljubav

Emotivne i bračne prilike se polako stabilizuju i Jarčevi izlaze iz nepovoljnog perioda koji ih je dobrano uzdrmao i učinio da se osećaju nezadovoljno i nesigurno. Stoji da vi i partner još uvek morate da radite na svom odnosu i da se uskladite, ali će to sada teći lakše i protočnije. Osećanja koja nosite još uvek vam je teško da kontrolišete, ali bitno je da njima ne opterećujete voljenu osobu i vaš odnos. Borite se sami sa sobom, to vam uvek ide najbolje od ruke! Slobodni Jarčevi ulaskom Sunca u svoje polje ljubavi pred sobom dobijaju još jedan duži vremenski period u kojem neka nova osoba može zaokupiti vašu pažnju. Retrogradnost vašeg vladara vas vraća u prošlost, ali tome se oduprite i ne okupirajte njome misli....

Posao

Konjukcija Marsa i Plutona u vašem znaku i polju ličnosti, koja će trajati par nedelja, donosi vam vulkansku snagu i upornost, dovoljnu da pomerite brda, a kamoli da rešite neka pitanja koja su vam važna. Takođe, ulazak Venere u polje poslovne svakodnevice dovodi vas u kontakt sa osobama sa kojima možete da napravite nove dilove i ostvarite zanimljive dogovore. Sve u svemu – iako još uvek ima malo turbulencije i nesigurnosti, ušli ste u dane koji su vam jako važni i koji vas vode ka napredovanju.

Novac

Finansijski – onako. Jednog dana ste zadovoljni, drugog niste. Realno gledano – stabilnost je tu, mada je vama neophodno više....

Zdravlje

U jednom trenutku nervoza i napetost, u drugom sklonost depresiji i melanholiji. Budite u pokretu, fizički aktivni – izbacite nagomilanu negativnu energiju iz sebe.

VODOLIJA

Hrana

Mentalna opterećenost i promenljiva raspoloženja će biti lakše kontrolisati u ovom periodu, pa ćete samim tim imati i neku ustaljenost i redovnost po pitanju obroka. Želećete više da posvetite pažnju ovom segmentu. Možete promeniti neke svoje navike.

Ljubav

Početak nedelje može biti nepovoljan po vaše emotivne i bračne relacije, ali ovo će biti kratkotrajan momenat koji možete iskontrolisati, naravno – ukoliko to uopšte budete želeli. Partner je težak, ali ni vi niste jednostavni, pa je ovde potrebno uskladiti se i malo spustiti loptu, i sa vaše i sa njegove strane. Ulazak Venere u znak Blizanaca u drugom delu nedelje doneće vam rasterećenje i bolje raspoloženje, pa će biti lakše funkcionisati zajedno. Više izlazite i družite se, to će vam oboma prijati. Što se tiče slobodnih, baš ovaj ulazak Venere u vaše polje ljubavi doneće nove ljude, ali će doneti i vašu potrebu da češće izlazite i družite se. Neki pozitivni i inspirativni momenti, ali i ljudi, čekaju na vas....

Posao

Konačno će taj Merkur u vašem polju komunikacije i dogovora, kratkih putovanja, izaći iz kvadratnog zagrljaja od strane Saturna, pa ćete moći lakše da funkcionišete u drugom delu sedmice. Stavljate tačku na neke probleme i opterećenja i sigurnim i brzim korakom jurite u pravcu dobrih dešavanja. Vaša harizmatičnost, komunikativnost i odlične ideje otvoriće vam prostor za nove dogovore. Ako radite sa strancima, i ovde dolazi do znatnog poboljšanja i mogućnosti da se vaši poslovi prošire i ojačaju.

Novac

Do polovine nedelje – opterećenje i potreba da potrošite i poslednji dinar iz novčanika. Nekon toga, ulazite u neuporedivo lakšu finansijsku fazu....

Zdravlje

Još uvek je potreban oprez u saobraćaju i prilikom fizičkih aktivnosti. Kod starijih – polako izlazite iz perioda pojačanih hroničnih tegoba.

RIBE

Hrana

Vaši apetiti, baš kao i vaša raspoloženja, jako su promenljivi i varijabilni tokom dužeg vremenskog perioda. Pokušajte da svom organizmu pomognete, dajući mu ono što mu je potrebno za normalno funcionisanje – umerenost u mlečnim proizvodima, više salata, ribe, piletine, dosta voća.

Ljubav

Emotivni i bračni odnosi su bili pod jakim pritiskom u dužem prethodnom vremenskom periodu. Sada polako izlazite iz ovih situacija, a od drugog dela nedelje otvara vam se mogućnost da bolje i skladnije funkcionišete sa partnerom i u vaš odnos unesete više lepih razgovora, zanimljivih dešavanja i živosti. Iskoristite je. Nek situacije sa voljenom osobom ste doživljavali previše dramatično i sada to negde i shvatate. Opustite se i pokušajte da uživate u danima koji su pred vama. Što se tiče slobodnih Riba, opet je poslovni segment nekako najotvoreniji za nova emotivna dešavanja. No, ove nedelje imate mogućnost i da preko dugogodišnjeg prijatelja upoznate nekog zanimljivog. Više izlazite, družite se, budite aktivni.

Posao

Koliko ste osećali zakočenost i nesigurnost po nekim pitanjima u periodu koji je iza vas, toliko ćete sada osetiti olakšanje kada shvatite da polako sve dolazi na svoje mesto. Informacije, ugovore, papire, dogovore koje ste čekali – sada ćete konačno i dočekati. Pojedinim Ribama dolaze i vesti o napredovanju ili otvaranju mogućnosti za prelazak na potpuno novo radno mesto. Takođe, sve ono što je vezano za obrazovanje, državne i javne institucije i inostranstvo – pokreće se u pravcu koji ste želeli.

Novac

Neke stare obaveze lako ćete regulisati u prvom delu ove sedmice. Finansijski segment je stabilan i trenutno niste pod pritiskom.

Zdravlje

Realno gledano, nemate nekih posebno velikih opterećenja u zdravstvenom segmentu. Jedino stoji da morate voditi računa o ishrani.

Autor horoskopa: Astro centar "Moj astrolog" www.mojastrolog.rs

 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133277/dok-bikovima-u-narednoj-nedelji-slede-ljubavne-prepreke-rakovi-ulaze-u-paralelnu-vezu-i-to-sa-starijim-kolegom.html
Neki su mislili da ona ne zna da kuva, a Tamara Karić ih demantovala - lazanjama! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/133207/neki-su-mislili-da-ona-ne-zna-da-kuva-a-tamara-karic-ih-demantovala---lazanjama.html Lepa manekenka Tamara Karić pokazala je da se u kuhinji snalazi kao riba u vodi. Kaže da ljudi imaju predrasude da ona ne zna da kuva, a upravo je suprotno. Za praktičnu ženu je pravila lazanje koje su ispale ODLIČNO! Pogledajte!

]]>
Sun, 22 Apr 2018 17:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/133207/neki-su-mislili-da-ona-ne-zna-da-kuva-a-tamara-karic-ih-demantovala---lazanjama.html
Pet simptoma tumora na mozgu koje možete da prepoznate i pre nego što odete kod lekara http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133187/pet-simptoma-tumora-na-mozgu-koje-mozete-da-prepoznate-i-pre-nego-sto-odete-kod-lekara.html Tumor mozga se može prepoznati po raznim simptomima, ali o njemu ćete dosta saznati na osnovu mesta na telu koje zahvata.

Neurohirug dr Teodor Švarc iz Njujorka objašnjava da ako imate tumor u predelu mozga, onda vam najčešće slabi funkcija ruku i vida.

Međutim, pored ova dva simptoma, tumor mozga broji još neke... 

1. Bez obzira na tip tumora, napadi su jedan od prvih znakova bolesti. Iritacija od tumora čini da neuroni u mozgu pucaju nekontrolisano, dovodeći do abnormalnih pokreta. Napade u vidu trzanja i savijanja mogu zahvatiti samo jedan ud, ali nekad i celo telo.

2. Ako vam se tumor formirao na mestu gde se vaš mozak povezuje sa kičmenom moždinom, doći će do ukočenosti i gubitka osećaja nekog dela tela.

3. Ljudi sa tumorom na mozgu imaju često izgube pamćenje, osećaju se zbunjeno ili imaju problema u razmišljanju, piše womenshealthmag.com.

4. Mučnina je takođe jedan od propratnih simptoma. Ako često osećate mučninu, a nije stomačni virus ili bilo šta drugo bezazleno, može biti tumor na mozgu.

5. Osim kada niste meteoropata ili nemate jasnu dijagnozu da patite od migrena, česte glavobolje mogu biti posledica tumora na mozgu. 

Čim prepoznate neke od ovih simptoma, ne mora da izričito da znači da bolujete od tumora, ali vam savetujemo da se odmah pregledate. 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 16:31:00 +0100 Zdravlje http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/133187/pet-simptoma-tumora-na-mozgu-koje-mozete-da-prepoznate-i-pre-nego-sto-odete-kod-lekara.html
Dženifer Aniston ima 49 godina i još uvek se može pohvaliti savršenom figurom! Evo šta vam savetuje... http://www.prva.rs/zivot/dijeta-i-fitnes/133070/dzenifer-aniston-ima-49-godina-i-jos-uvek-se-moze-pohvaliti-savrsenom-figurom-evo-sta-vam-savetuje-.html Ako želite da imate telo kao ona, slušajte šta ima da vam kaže.

Šest dana nedeljno, glumica Dženifer Aniston se pridržava ishrane koja uključuje namirnice bogate visokokvalitetnim proteinima, bezglutenske proizvodnje, ugljenim hidratima sa niskim glikemijskim indeksom i mnoštvo povrća. Sedmi dan sebi da oduška i jede šta god poželi!

Jutro započinje smutijem koji sadrži banana, borovnice, zaleđene trešnje i zeleno povrće po izboru. Potom, za ručak jede salatu od povrća uz proteine, poput piletine, a omiljena užina joj je jabuka sa maslacem od badema i orašasto voće.

Važno je napomenuti da pravilna i uravnotežena prehrana podrazumeva unos 20 do 30 odsto proteina, 30 do 35 odsto masti te do 40 odsto ugljenih hidrata.

Ako ste jedni od onih koji uzimaju od 20 do 30 procenata proteina u odnosu na celokupni energetski unos, ubrzavate metabolizam uz gubitak 80 do 100 kalorija dnevno. Ako želite povećati unos proteina, Europska agencija za sigurnost hrane ističe kako je preporučen unos 0,83 g proteina po kilogramu telesne mase, dok napredne nutricionističke smernice preporučuju 1 do 1,5 g proteina po kilogramu telesne mase, piše zadovoljna.hr. 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 16:08:00 +0100 Ishrana i fitnes http://www.prva.rs/zivot/dijeta-i-fitnes/133070/dzenifer-aniston-ima-49-godina-i-jos-uvek-se-moze-pohvaliti-savrsenom-figurom-evo-sta-vam-savetuje-.html
Kako da preživite prolećne alergije http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/93610/kako-da-prezivite-prolecne-alergije.html Dok se jedni raduju proleću i toplijem vremenu, oni koji su alergični na polen nisu toliko radosni zbog ovog godišnjeg doba. Evo kako da pobedite prolećne alergije!

Zbog povećane količine polena, proleće je najgore godišnje doba za alergije. Evo kako da se pripremite i ublažite alergijske reakcije.

Očistite mašinu za veš

Tamna, mračna unutrašnjost veš mašine savršena je za gljivice, da i ne pominjemo bakterije poput Ešerihije koli. "Deterdžent ne može da uništi ove bakterije, zato svojim pacijentima savetujem da bubanj u mašini čiste dva puta mesečno, najbolje izbeljivačem", kaže alergolog dr Nita Ogden. Ona savetuje da veš izvadite iz mašine odmah nakon pranja i da ostavite otvoren vrata mašine, kako bi se unutrašnjost osušila jer se u suprotnom unutra može pojaviti buđ, koja kod mnogih izaziva alergijske reakcije.

Često menjajte jastučnicu

Grinje su jedan od najčešćih alergena, a s obzirom na to da se hrane ljudskom kožom, nije čudno što ih ima u našim krevetima. Alergolozi savetuju da često menjate posteljinu, naročito jastučnice jer na njima ima ostataka kože koje privlače grinje. Takođe, studije su pokazale da je najbolje koristiti jastučnice od mikrofibera jer ovaj materijal navodno sprečava da se unutar jastuka pojavi buđ.

Pratite nas i na Viber-u!

Izbegavajte jutarnje vežbe napolju

Ujutru se nalazi najveća količina polena u vazduhu, pa bi bilo dobro da fizičke aktivnosti odložite za popodne. Osim toga, kada napolju duva jak vetar, bolje je da vežbate kod kuće jer vetar povećava koncetraciju alergena u vazduju. Takođe, ako ste alergični na polen, stručnjaci savetuju da se istuširate čim uđete u kuću i da operete odeću koju ste nosili jer su se na njoj, kao i na vašoj koži, zadržale čestice polena.

Redovno čistite

Eksperti preporučuju da, ako imate alergijske reakcije, jednom mesečno perete jastuke, zavese... To je najbolji način da uklonite alergene i sprečite reakcije.

Pazite na biljke

Ako imate kućne biljke, trebalo bi da znate da je istraživanje pokazalo da je 78 odsto ljudi alergično barem na jednu biljku u kući, a najčešće je to - fikus. Veštačko cveće nije jedino rešenje. Naime, pokazalo se da hibiskus proizvodi malo ili nimalo polena, pa ne bi trebalo da izazove alergijske reakcije.

Očistite orman

"Ne biste verovali koliko se alergena nalazi u ormanu", kaže dr Ogden. Ako u orman vratite majicu koju ste obukli na kratko, ali ste u njoj izašli napolje, čestice polena će se preneti i na ostalu odeću u ormanu. Osim toga, dr Ogden savetuje da barem jednom godišnje izvadite svu odeću iz ormana i detaljno očistite.

Izvor: mondo.rs

]]>
Sun, 22 Apr 2018 16:00:00 +0100 Zdravlje http://www.prva.rs/zivot/zdravlje/93610/kako-da-prezivite-prolecne-alergije.html
Znate li koja riba je ubedljivo najbrža na svetu? http://www.prva.rs/zivot/svet-zivotinja/133102/znate-li-koja-riba-je-ubedljivo-najbrza-na-svetu.html Može da dostigne i brzinu od neverovatnih 110 kolimetara na sat...

Bela sabljarka, riba koja živi u morima tropskog i umerenog pojasa u čitavom svetu, može da dostigne i brzinu od neverovatnih 110 kolimetara na sat.

Prilikom napada na plen koji se brzo kreće, kao što su tune, skuše ili lignje, ona priljubi svoja ogromna, šarena, lepezasta leđna peraja uz telo, kako bi se njeno telo što više približilo savršenom hidrodinamičnom obliku, a ona pretvorila u živo torpedo.

Sabljarke dostižu dužinu i do dva i po metra. Ponekad love u grupama.

Izvor: Životinje.rs

]]>
Sun, 22 Apr 2018 15:00:00 +0100 Svet životinja http://www.prva.rs/zivot/svet-zivotinja/133102/znate-li-koja-riba-je-ubedljivo-najbrza-na-svetu.html