Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

26. 09. 2017. 14:00   >>  10:56

Laži kojima morate da se služite na putovanju!

Šta NIKAKO ne smete da priznate taksisti, a šta novopečenim prijateljima?

Lagati nije lepo, ali tokom putovanja postoje situacije kada je laž - opravdana. Turisti, a naročito solo putnici, ne treba da uvek budu iskreni, jer mogu da imaju problema. Zbog toga je najbolje neke podatke prećutati ili ulepšati.

Pratite nas i na Viberu!

PRVI PUT

Taksisti nikada ne treba priznati da ste prvi put u nekom gradu jer će dobiti "zeleno svetlo" da vas vozi okolnim putevima.

NEMAM DEČKA

Nikada na putu u nepoznatom gradu devojka ne treba da se hvali da je slobodna, niti dve prijateljice treba da ističu da putuju same jer mogu da imaju neprijatnosti. Nove drugare najbezbednije je upoznati u hotelu, na grupnoj ekskurziji ili časovima za turiste.

NE ZNAM IME HOTELA

Tokom putovanja se lako sklapaju prijateljstva, ali uvek treba biti na oprezu. Ukoliko posle izvesnog vremena novi poznanici insistiraju da doznaju ime vašeg hotela ili hostela, najpametnije je pretvarati se da ime niste zapamtili.

"NOU INGLIŠ"

U svim gradovima postoje džeparoši i secikese koji najčešće izgledaju kao prijateljski nastrojeni lokalci ili prodavci đinđuva. Najmudrije je izbegavati sumnjive ljude, a to se najbolje postiže tako što ćete reći da ne govorite engleski.

Izvor: Novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari