Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

08. 07. 2018. 15:00   >>  13:30

10 najlepših plaža u Grčkoj! Hoćete li posetiti neku od njih ove godine? (FOTO, VIDEO)

Posetioci sajta TripAdvisor, kao i svake godine, glasali su za listu najlepših i najboljih plaža Grčke. Pogledajte ko je na prvom mestu, a onda nam recite koja plaža je vaš favorit...

10. Manganari plaža, Ios

Divan pesak, providna voda, taverne sa dobrom hranom, predivan pogled na Santorini samo su neke od pohvala koje su posetioci ove plaže dali.

9. Entoni Kvin plaža, Rodos

Jedna od najpopularnijih plaža na Rodosu. Na njoj su snimane sekvence filma „Topovi sa Navarona“

8. Kalamaki plaža, Zakintos

 Plaža sitnog peska, sa kristalnom i toplom vodom, a nalazi se veoma blizu aerodroma pa dok se brčkate u moru neretko ćete videti avione veoma blizu vas.

7. Milos plaža, Lefkada

Dragulj Jonskog mora teže je pristupačna, ali upravo zbog toga posebna i vredna truda. Prekrivena je sitnim šljunkom, a mestimično i peskom i sitnijim kamenjem. Gužve nema nikada, a plaža je okupana suncem od jutra pa sve do zalaska.

6. Porto Limnionas plaža, Zakintos

Jedno od najskirvenijih mesta u Grčkoj, sa vodom koju oni koji su na plaži bili opisuju kao "nikada plavljom". Mesto koje mnogi opisuju kao "Raj na Zemlji".

5. Sarakiniko plaža, Milos

Bele vulkanske stene oformile su usko poluostrvo na čijem kraju se nalazi malena plaža. Voda je tu plitka, bezbedno je za malu decu i zanimljivo za one koji vole ronjenje u plićaku.

4. Kleftiko plaža, Milos

Jedno od najvećih atrakcija ostrva Milos je Kleftiko plaža na jugoistoku istoimenog ostrva. Zapravo teško da se ovo može nazvati plažom u klasičnom smislu, više kao lokalitet i deo ostrva, poznat po svojim pećinama, božanstvene boje mora, a do njega se dolazi isključivo brodom...

3. Simos plaža, Elafonisos

Nema jakih i čestih talasa, voda je plitka, sa postepenom dubinom. Jednom rečju mesto kao stvoreno za uživanje porodice...

2. Balos laguna, Krit

Podseća na rajske plaže sa Kariba zbog belog peska, i beskrajne, gotovo nestvarne tirkizne boje mora...

1. Elafonissi plaža, Krit

Sastoji se od velikog broja kamenih i peščanih sprudova odvojenih plitkom vodom kojom se krećete prelazeći sa spruda na sprud. Iako gleda na otvoreno more voda je čista i mirna, bez velikih talasa. 

Izvor: mojagrčka.com/grckainfo.com/blic.rs

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari