Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

15. 12. 2017. 14:00   >>  11:53

Raj za ljubitelje zdrave hrane: Ova zemlja postaje 100 posto organska!

Hoće li ova država sada postati i 100 posto popularnija? Izgleda da hoće...

Zemlja koja je sebi postavila neverovatno hraban i pohvalan cilj da do 2020. čitavu proizvodnju voća, povrća i bilja pretvori u 100% organsku i biodinamičku je Danska.

Država podstiče i daje različite beneficije stanovništvu za pretvaranje zemljišta u organsko, a stimuliše se i povećanje potražnje za organskim proizvodima, prenosi časopis LifeGate.

Iako su Skandinavci generalno poznati po negovanju zavidno zdravih navika, a trend organske ishrane u Danskoj je prisutan praktično oduvek, država je ipak prepoznala potencijal ovakve ishrane i njenu sve veću poplarnosti takođe, te je uložila samo prošle godine čak više od 53 miliona evra da bi svoju poljoprivredu preusmerila s konvencionalnih na organske metode i tako postala prva država u svetu koja proizvodi 100% organsku hranu.

Danska je već daleko odmakla kada je u pitanju proizvodnja organske hrane.

Njihov nacionalni organski brand slavi već četvrt veka, 97% građana upoznato je s njegovim značenjem, a izvoz danskih organskih proizvoda od 2007. godine povećan je za 200%.

Tamošnja vlada donela je Akcijski organski plan za Dansku i u njemu u 67 tačaka propisala šta im je na dnevnom planu za ostvarenje cilja da do 2020. godine cela zemlja proizvodi isključivo organsku hranu.

Izvor: Elle

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari