Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

01. 11. 2017. 16:00   >>  13:18

Ukinut najbizarniji zakon star 91 godinu, koji je lišavao ljude radosti i veselja...

Meštani mogu da odahnu.

Zakon star 91 godinu konačno više nije na snazi. Zakonodavci u Njujorku su glasali za legalizaciju plesa u barovima i restoranima. Zakon datira još od 1926. godine, po kojem nije dozvoljeno igranje u barovima i restoranima koji za to nemaju dozvolu.

Kritičari navode da je takozvani "kabare zakon" bio "rasisitički" i usmeren protiv crnačkih džez-klubova u Harlemu, al ostao je na snazi sve do danas. 

Gradski većnik Rafael Espinal ocenio je da je došlo vreme da se ispravi istorijska nepravda i uklone proizvoljni i neprikladni zakoni za licenciranje klubova u Njujorku. 

Većina gradskih većnika, čak 41 prema jedan, glasala je za promenu zakona. Novi zakon će stupiti na snagu 30 dana od kada ga potpiše gradonačelnik Njujorka. 

Manje od 100 restorana i barova u Njujorku ima "kabare licencu", za čije dobijanje je potrebno odobrenje više gradskih službi. 

Advokat za zaštitu ljudskih prava Norman Sigel koji je zahtev za izmenu zakona 2015. godine podneo sudu u Njujorku, rekao je da zakon nije ni trebalo donositi. 

"Njujork treba da bude plesna prestonica sveta", kazao je Sigel i dodao da je današnje glasanje veliki korak u tom pravcu.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: beta/B92.net

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari