Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

22. 08. 2017. 09:40   >>  09:57

Zamislite sada da date otkaz i krenete na put oko sveta! Oni jesu i čak su zarađivali na svakom mestu gde su boravili

Avantura u koju su se upustili Keš i Džonatan Hau ne bi svakom pala na pamet. Bračni par Keš (29) i Džonatan Hau (32) rešili su da daju otkaze na svojim poslovima ona na Filipinima on u Velikoj Britaniji, i upuste se u put oko sveta. I tako su obišli čak 70 svetskih zemalja.

"Ove četiri godine za nas predstavljaju miks putovanja i privremenog boravka u mnogim zemljama. Živeli smo zajedno u Hanoju u Vijetnamu osam meseci, zatim u Peruu sedam meseci, u Bogoti u Kolumbiji šest meseci i u Kostariki tri meseca“, priča Keš.

Pred sam put otvorili su blog, zahvaljujući čemu su u početku i finansirali putovanja. Krenuli su od Vijetnama, kasnije nastavili u Indiju u kojoj su učili o jogi i masažama, pa na kraju dobili sertifikat kao dokaz da se time mogu baviti.

"Nismo imali dugoročan plan, nismo znali šta će se dogoditi“, rekao je Džonatan.

Iz Indije su otputovali za Južnu Ameriku, gde su počeli da koriste svoje nove veštine kako bi od njih zarađivali i imali od čega da žive, piše b92.net.

"Obično nađemo vremena da se negde zaustavimo i uživamo neko vreme“, priča Džonatan. 

"U Peruu sam imao posao masera, u Kostariki Keš je radila u hostelu." 


"Gde god da se nađemo trudimo se da doznamo na koji posao je najbolje da se fokusiramo“, priča Keš. 

"Pre nego što smo se posvetili blogu, mnogo vremena sam provela radeći masaže. Obično sam imala pet mušterija dnevno, tako da sam radila ceo dan, a noću bila slobodna“.

Nakon dve godine fokusirali su se na onlajn zaradu. Njihov posao sada podrazumeva reklamiranje. Takođe zarađuju 500 dolara dnevno ili 5 000 nedeljno od posete nekoj destinaciji i promovisanja iste. Mnoge kompanije su im do sada nudile da putuju po svetu. 

Prošlog decembra posetili su Antarktik. Putovanje je bilo sponzorisano od stane jedne kompanije. 

"To putovanje je označilo važnu prekretnicu u našoj karijeri putovanja“, rekao je Džonatan. 

Sledeća destinacija bila je Majami. Njihova najveća investicija bio je jedrenjak na kome Džonatan sada radi, dok Keš završava svoje dvomesečno putovanje po Africi. 

"Plan nam je da krenemo od Kariba, obiđemo ostrvo po ostrvo pre nego se uputimo ka Panamskom kanalu i Pacifiku“.

Džonatan i Keš naglašavaju važnost balansiranja između rada i istraživanja. Keš takođe ističe da ljudi koji planiraju putovanje na duže staze moraju da razmišljaju o finansijama. 

"Ako želite da se zadržite na putovanjima, zaista morate da investirate u svoje veštine i sposobnosti. Džon je stekao sertifikat engleskog pre nego je dao otkaz.“

Pratite nas i na Viberu!

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari