Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

04. 02. 2017. 12:07   >>  10:34

Kako obići Pariz za samo jedan dan?

Imate samo jedan dan na raspolaganju za obilazak glavnog grada Francuske, a toliko je znamenitosti koje se naprosto moraju videti... Uz dobru organizaciju možete videti sve ono što turisti obilaze za tri dana. Samo je potrebno pratiti satnicu!

7.00

Dan je najmudrije početi što ranije, jer je to jedino doba dana kada nema turista. Tada se na Jelisejskim poljima u bistrou pije espreso i doručkuje kroasan.

9.00

U Luvr treba ući ujutro, čim se otvori. Postoji brza tura od 45 minuta (uz audio-vodič) i to je realno vreme za koje čovek može da se prošeta i zapamti sve što je video. Luvr je ogroman i za njega ni dva dana nisu dovoljna.

11.00

Ljubitelji moderne umetnosti mogu da odu u Centar "Pompidu", koji je zgrozio Parižane kada je otvoren. Na krovu se nalazi kafić sa lepim pogledom, a trg ispred galerije je večito prepun ljudi i zabavljača. Tu se nalazi i Srpski kulturni centar.

12.00

Bistro "La kupol" na Monparnasu je skup, ali u Parizu je inače sve skupo. Tu su ručavali Salvador Dali, Skot Ficdžerald, Ernest Hemingvej, Žozefina Bejker i mnogi drugi.

13.00

Fotografija ispod Ajfelove kule je obavezna, kao i pogled s vrha. Čeka se red, ali ukoliko je sunčan dan - vredi. Kod Ajfelove kule staje "batobus" koji vozi po Seni.

15.00

I groblje "Per Lašez" je atrakcija. Ovde su sahranjeni Balzak, Molijer, Šopen, Džim Morison i mnogi drugi. Međutim, ko voli lepu panoramu, treba da ode do Crkve Svetog srca (Sakr ker) i uživa u pogledu.

17.00

Popodne se može provesti u obilasku katedrale Notr Dam i šetnji po Latinskom kvartu, gde radi bezbroj kafića i bistroa u kojima se okupljaju studenti.

19.00

Posle večere ponovo treba iskoristi vreme za šetnju Parizom i otići do trga Vendom i u tišini posmatrati nedostižne "Kartijeove" dragulje.

Izvor: nationalgeografic.rs

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari