Prva Srpska Televizija :: Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/rss.html Napravljena SKROZ NOVA KONTRACEPCIJA ZA MUŠKARCE! Odložite kondome, stigla je... http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131414/napravljena-skroz-nova-kontracepcija-za-muskarce-odlozite-kondome-stigla-je-.html Mnogi muškarci jedva čekaju da probaju ovaj način zaštite.

Pre nekoliko meseci testirana je prva muška kontracepcijska pilula i tada je pokazano da na većini testiranih muškaraca, ona izaziva depresiju, smanjuje libido, povećava akne, bolove u mišićima i dovodi do česte promene raspoloženja. Zato je sprovedeno i drugo testiranje na 83 muškarca i to u periodu od mesec i po dana i ovoga puta je prošlo uspešno!

Kako piše Telegraph, kontracepcijska pilula ne smanjuje seksualnu želju kod muškaraca. Poznata je i kao 'dimethandrolone undecanoate' i sastoji se od dugolančanih masnih kiselina koji usporavaju proces razgrađivanja. Zato je dovoljno konzumiranje jednom dnevno. 

Muška pilula funkcioniše isto kao i ženska, što znači da kombinuje aktivnost androgena - muškog hormona poput testosterona i progestina. Rezultati su pokazali da su se kod muškaraca, koji su koristili pilulu od 400 mg, pojavile manje količine testosterona, ali samo ako pilulu konzumirate zajedno sa hranom!

 Svaki od ispitanika dobio je malo na težini, a zabježen je i smanjen nivo dobrog holesterola.

“Mnogi muškarci se se oglasili i rekli da bi voleli da uzimaju dnevnu pilulu kao reverzibilnu kontracepciju, a ne injekcije sa dugotrajnim učinkom", rekli su stručnjaci.

]]>
Wed, 21 Mar 2018 10:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131414/napravljena-skroz-nova-kontracepcija-za-muskarce-odlozite-kondome-stigla-je-.html
Koji su prvi znaci da je veza postala teret http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131279/koji-su-prvi-znaci-da-je-veza-postala-teret.html Svaka osoba zaslužuje partnera koji će je podržavati i bodriti na putu do ostvarenja svojih snova.

Ali, nekad to nije tako. Ovo su najčešći znaci da nešto "škripi".

Oseća ljubomoru zbog vaših uspeha

Ne zaboravite - zaslužujete i treba da budete sa osobom koja je ponosna na vas i srećna zbog vaših uspeha.

Ne interesuju je/ga vaši ciljevi

Partner bi u vama trebalo da budi osećaj da možete da ostvarite sve što ste zamislili, a ne sumnju. Ako vas ne shvata ozbiljno i ismejava sve vaše ciljeve, možda je vreme da mu kažete zbogom.

Kritikuje sve što radite

Njemu / njoj ništa nije dovoljno dobro i nikada vas neće pohvaliti za nešto što ste uradili. Kritikuje vas kad ste nasamo, ali i pred društvom i uvek voli da ističe ono što percipira kao vaše mane.

Želi da se odreknete važnih stvari

On/ Ona jednostavno nema osećaj za vaše potrebe.

Sabotira napredak veze

Vaša veza stoji u mestu i ne napreduje, a to automatski sputava i vaš lični razvoj, piše Zadovoljna.hr.

]]>
Tue, 20 Mar 2018 15:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131279/koji-su-prvi-znaci-da-je-veza-postala-teret.html
Ovo su POZE koje najbolje stimulišu G-TAČKU! Pružiće vam orgazam za pamćenje! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131402/ovo-su-poze-koje-najbolje-stimulisu-g-tacku-pruzice-vam-orgazam-za-pamcenje.html Kada partner stimuliše vašu G-tačku, jak i eruptivan orgazam je zagarantovan.

G-tačka se nalazi pet do osam centimetara unutar vagine i to na prednjoj stani gornjeg zida i vrlo je važno da vaš partner to zna, kao i sve poze koje stimulišu G-tačku. 

'Doggy' style

Ova poza omogućava vam da kontrolišete jačinu pritiska na G-tačku koristeći snagu i ravnotežu svih ekstremiteta.

Žena gore

Kod ove poze žena kontroliše brzinu i dubinu penetracije. Ako i ne pogodite G-tačku, ovo je idealna poza i za stimulaciju klitorisa, pogotovo ako ste licem okrenuti od partnera.

Noge visoko gore

Ova poza počinje kao klasična misionarska. Za maksimalni pritisak G-tačke oduprite se nogama o partnerove grudi ili noge stavite preko njegovih ramena.

Seks na kuhinjskom stolu

Ova poza je vruća koliko je i delotvorna! Sedite na kuhinjski šank ili sto, neka partner stane ispred vas. Ova poza omogućava duboku penetraciju kao nijedna druga, piše dnevno.rs.

Varijacija na pozu žena gore

Dok partner leži na leđima, sedite mu dijagonalno sa leđa, tako da nogama obgrlite samo jednu partnerovu nogu. Bonus ove poze je da pruža još dublju penetraciju od standardne poze pa žena ima potpunu kontrolu.

]]>
Tue, 20 Mar 2018 19:30:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131402/ovo-su-poze-koje-najbolje-stimulisu-g-tacku-pruzice-vam-orgazam-za-pamcenje.html
Strahovi koji vašeg muškarca obuzmu čim započnete seks, a nikada vam neće priznati! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131304/strahovi-koji-vaseg-muskarca-obuzmu-cim-zapocnete-seks-a-nikada-vam-nece-priznati.html Koliko god se muškarci krili iza tog 'mačo' i zaštitničkog izgleda, žene su svesne da i oni imaju neke neizgovorene strahove. Ali koje? Koje su to najčešće muke koje more muškarce, prilikom ulaska u spavaću sobu?

Boje se da prerano ne završe

Kod nekih je taj strah toliko velik da ih naga žena čak i nervira. Zašto? Zato jer im se već više puta dogodilo da od uzbuđenja dožive orgazam već za manje od minuta. 

Da neće imati erekciju 
To ne mora nužno biti tragedija. Takođe, ne mora značiti da je muškarac impotentan. Nedostatak erekcije događa se ako je muškarac konzumirao previše alkohola ili ako je previše uzbuđen.
Da neće ženu dovesti do vrhunca 
Dragi momci, samo polako i bez panike! I ženama je bila potrebna večnost kako bi saznale šta ih to uzbuđuje, piše miss7.24sata.hr.
Da je previše dosadan 
Dragi muškarci, od vas ne očekujemo porn šou! Naprotiv, žene ćete uplašiti ako tokom prvog seksa u krevetu izvedete sve iz Kama Sutre. Nežan i lagani seks je za početak sasvim dovoljan.
]]>
Mon, 19 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131304/strahovi-koji-vaseg-muskarca-obuzmu-cim-zapocnete-seks-a-nikada-vam-nece-priznati.html
Da li znate šta je 'pubbing'? Nažalost, ovaj TREND već godinama UNIŠTAVA gotovo svaku LJUBAVNU VEZU http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131252/da-li-znate-sta-je-pubbing-nazalost-ovaj-trend-vec-godinama-unistava-gotovo-svaku-ljubavnu-vezu-.html Istraživanja su pokazala da ono izaziva depresiju i može uništiti svaku vrstu odnosa.

Ako ste zavisni od društvenih mreža i mobilnog telefona, onda ćete se u ovom tekstu mnogo prepoznati. Da li znate šta je "pubbing"? 

Ako ste pubbing osoba, to znači da u društvu prednost dajete mobilnom telefonu, nego ljudima oko sebe, ne shvatajući da takvim ponašanjem možete ugroziti vezu. U istraživanju Univerziteta Bejlor učestvovalo je 145 anketiranih parova koji su odgovarali na pitanja koliko dnevno koriste telefon. Rezultati su pokazali da "pubbing" izaziva depresiju i loše utiče na međuljudske odnose i na ljubav. 

Ako neko za vreme razgovora stalno "čačka" po društvenim mrežama, imate osećaj da ste mu dosadni, te da vas ignoriše.  

Kada ste u društvu sa prijateljima ili sa voljenom osobom, jednostavno odložite telefon sa strane i koncentrišite se na svoje ljude. Videćete koliko može biti prijatno.

 

]]>
Mon, 19 Mar 2018 15:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131252/da-li-znate-sta-je-pubbing-nazalost-ovaj-trend-vec-godinama-unistava-gotovo-svaku-ljubavnu-vezu-.html
Ovo su najčešće greške pri upotrebi kondoma, o kojima ne razmišljate! Upozoravamo vas! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131199/ovo-su-najcesce-greske-pri-upotrebi-kondoma-o-kojima-ne-razmisljate-upozoravamo-vas.html Korišćenje sredstava poput prezervativa oba partnera štiti od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Efikasnost je garantovana samo ako upotrebljavate odgovarajuće kondome na pravilan način. Otkrijte gde većina parova greši kod zaštite.

On drži kondom u novčaniku i u zadnjem džepu pantalona

Prezervativi su vrlo rastegljivi, ali ne i svemogući. Većina muškaraca drži jedan komad "za svaki slučaj" u novčaniku koji onda stavljaju u zadnji džep farmerki. Trenje i povećavanje temperature paketića usled stiskanja ili sedenja na kondomu smanjuje njegovu učinkovitost u zaštiti. Primetite li da partner poseže za novčanikom, ponudite ga svojim kondomom u originalnom pakovanju. 

Ne ostavljate dovoljno praznog prostora na vrhu kondoma

Ako ne ostavite dovoljnu količinu slobodnog prostora, oko 1,3 centimetara na vrhu kondoma, rizikujete mogućnost pucanja što poništava originalnu funkciju ovog kontracepcijskog sredstva. 

Upotrebljavate kondom pogrešne veličine 

Većina muškaraca ima penis prosečne veličine kojima odgovaraju uobičajeni kondomi. No postoje i oni muškarci čiji je penis mnogo manji ili veći od proseka i koji bi trebalo da  koriste prezervative namenjene njihovoj veličini kako tokom seksa ne bi došlo do pucanja ili ispadanja.

Prekasno navlačenje kondoma 

Neki parovi uključuju kondom u seksualni odnos neposredno pre vrhunca muškarca, što je sasvim pogrešan način korišćenja ovog kontracepcijskog sredstva. Ne samo da se na taj način ne štitite od trudnoće nego se ne štitite ni od eventualnih polno prenosivih bolesti, piše dnevno.rs. 

Niste proverili rok trajanja

I kondomi imaju rok trajanja? Prezervativ nije preporučljivo upotrebljavati nakon njegovog isteka pa redovno proveravajte datum na kutijici. Imajte na umu da nemaju svi kondomi isti rok trajanja već da on zavisi od robne marke i vrste samog proizvoda. Prezervativi s ugrađenim lubrikantima ili oni s efektom hlađenja imaju mnogo manji rok trajanja od klasičnih prezervativa.

]]>
Sun, 18 Mar 2018 15:45:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131199/ovo-su-najcesce-greske-pri-upotrebi-kondoma-o-kojima-ne-razmisljate-upozoravamo-vas.html
UPOZORENJE: Bezbroj puta ste ove stvari praktikovali tokom seksa, a nikako ne biste smeli! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131196/upozorenje-bezbroj-puta-ste-ove-stvari-praktikovali-tokom-seksa-a-nikako-ne-biste-smeli.html Stručnjaci za polno zdravlje navode nekoliko stvari koje svakako ne bi smeli da radite kada je u pitanju seks!

Ne rizikujte kada je reč o zaštiti od polnih bolesti

Možda mislite kako je dovoljno da samo pitate partnera da li se testirao na određene polno prenosive bolesti i kako sami možete proceniti prema partnerovom ponašanju postoji li rizik od zaraze. Međutim, ukoliko potencirate seks bez zaštite, sami sebe stavljate u opasnost. Svaka polna bolest sa sobom nosi posledice, budite svesni toga. 

Koristite određene tipove lubrikanata 

Korištenje neodgovarajućih lubrikanata može biti vrlo opasno. Iako lubrikanti za podmazivanje pružaju bolji osećaj tokom seksa jer sprečavaju suvoću vagine, potrebno je pripaziti koju vrstu lubrikanta i kondoma koristite. Ukoliko koristite kondom od lateksa, nemojte ga premazivati sa lubrikantima na bazi ulja, jer ulja razgrađuju lateks i kondom postaje neefikasan. Doktori preporučuju lubrikante na bazi silikona i vode. 

Ne stavljajte hranu u vaginu

Ako zbog povećanja užitka ponekad posežete za voćem ili povrćem, prvo razmislite o nabavci vibratora ili drugih seksualnih igračaka jer čak i organski uzgojene jagode sadrže bakterije nepoželjne za vašu vaginu. Hrana ide u usta i nije primerena ni za jedan drugi telesni otvor, a seksualna pomagala su dizajnirana upravo za tu namenu, objašnjava cosmopolitan.rs.

Ne požurujte partnera da doživi vrhunac

Fokusiranje na što pre dostizanje vrhunca može biti štetno za vaše seksualno zdravlje jer stvara napetost, naglašavaju seksualni terapeuti. Ponekad se vrhunac jednostavno neće dogoditi, što je sasvim u redu. 

Ne odlažite odlazak u toalet

Ukoliko ste se upustili u seksualni odnos a strast je na samom vrhuncu, ali vi osećate potrebu za odlazak u toalet i uriniranje, nemojte trpeti. Ukoliko vaše telo oseća potrebu za uriniranjem, uradite to, jer ukoliko trpite nećete moći uživati u seksu, a i postoji šansa da na taj način izazovete upalu bešike.

]]>
Sat, 17 Mar 2018 15:40:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131196/upozorenje-bezbroj-puta-ste-ove-stvari-praktikovali-tokom-seksa-a-nikako-ne-biste-smeli.html
SEKS ZA PAMĆENJE! Primenite ovih 5 EKSPERIMENATA i postanite vašem partneru BOGINJA U KREVETU! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131184/seks-za-pamcenje-primenite-ovih-5-eksperimenata-i-postanite-vasem-partneru-boginja-u-krevetu.html Vreme je da napokon oslobodite svoju divlju stranu!

Popis (prljavih) želja

Većina žena ima kočnice kada treba da priča o seksualnim fantazijama. Ako se prepoznajete u tome, imamo predlog za vas. Uzmite papir na kojem ćete, zajedno sa partnerom, zapisati sve svoje skrivene želje. Bacajte kockice i ko dobije veći broj ima pravo na odabir fantazije sa liste. Zapamtite, u ovoj igri niko nije gubitnik!

Seks na vazduhu

Ponekad samo promena okruženja može biti i te kako podsticajna za bolji seks. Zato, zaboravite na udobnost vašeg kreveta i pozovite vašeg partnera malo u prirodu. A dalje? Mislimo da možete same, piše cosmopolitan.hr.

Dominacija

Potčinjenost vas neretko može uzbuditi. Kravata, marama i seksi lisice vam mogu poslužiti da začinite seks. Vi ste u ovoj priči dominantne, a on mora udovoljiti svim vašim željama.

Igračke i ostala pomagala

Jedan od predloga za zagrevanje atmosfere pod plahtama svakako je korištenje različitih seks igračaka. Opustite se, sada nije trenutak da budete stidljive. Vreme je da prestanete da se same igrate sa njima i počnete u paru.

Igra skrivača

Stavite svom dragom povez na oči, a vi se sakrijte negde u kući. Čekajte ga, naravno, u nekoj seksi pozi. Ostavite mu sitne tragove, delove odeće i obraćajte mu se tihim glasom, kako bi vas pronašao. Nakon traganja, nagrada će biti i više nego slatka!

]]>
Fri, 16 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131184/seks-za-pamcenje-primenite-ovih-5-eksperimenata-i-postanite-vasem-partneru-boginja-u-krevetu.html
G-tačka pada u zaborav! Neka vas partner dodiruje po ovim delovima tela i ima da podivljate od zadovoljstva! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131133/g-tacka-pada-u-zaborav-neka-vas-partner-dodiruje-po-ovim-delovima-tela-i-ima-da-podivljate-od-zadovoljstva.html G-tačka važi za najuzbudljiviji predeo na ženskom telu, ali se u poslednje vreme javljaju informacije koje pokazuju da postoje mesta čijom se stimulacijom postiže uzbuđenje kao i ono stimulisanjem pomenute tačke.

Partnerka će doživeti jak orgazam, ako muškarac bude stimulisao jedan od delova tela na njenom telu:

Grudi su na prvom mestu

Čak 34 odsto žena tvrdi da su bradavice deo tela koji pruža najidealniju predigru, a uzbuđenje koje nastaje dodirom vodi u predvorje orgazma.

Ne zaboravite vrat

Često se sasvim nepravedno zaboravlja prilikom predigre, ali se na listi najvažnijih erogenih zona nalazi na visokom drugom mestu.

Listovi

Čak 15 odsto žena voli da im se tokom seksa dodiruju ovi delovi nogu, jer njihov prefinjen izgled donosi samopouzdanje koje tom prilikom raste.

Mnoge dobre stvari počinju iz leđa

Da biste na nesvakidašnji način zapalili vatru u vašoj spavaćoj sobi, počnite sasvim neobavezno da milujete njena leđa. Čak 6 odsto dama tvrdi da dodirivanje kičme pokreće njihov libido.

Stomak 

Još uvek se nalazi u TOP 5! Oko 4 odsto žena smatra da ovaj deo tela može biti vrlo izazovna erogena zona, piše Dejli Star.

]]>
Thu, 15 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131133/g-tacka-pada-u-zaborav-neka-vas-partner-dodiruje-po-ovim-delovima-tela-i-ima-da-podivljate-od-zadovoljstva.html
TRI razloga zbog kojih su žene muškarcima ujutru najprivlačnije http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131021/tri-razloga-zbog-kojih-su-zene-muskarcima-ujutru-najprivlacnije.html Tek ste otvorile oči, još do kupatila niste stigle, a on vas grli i ljubi kao nikada pre. Raščupana kosa, krmelji, neoprani zubi... ne zvuči baš romantično. Ipak, postoje razlozi zbog kojih su muškarcima žene baš takve najprivlačnije...

1. Muškarac je prirodno programiran da se budi u seks raspoloženju

Pravilo je da su muškarci uzbuđeniji od žena ujutru. Jutro, podne ili ponoć, muškarci su programirani da budu raspoloženi za seks, ali ujutru im se najviše sviđa ranjivost žena, pa to možete iskoristiti kao svoju prednost. Izgledajte mazno i ranjivo i ima da vam jede iz ruke, piše cosmopolitan.rs.

2. Oseća se privilegovano što ima priliku da vas vidi u izdanju koje ne vidi niko drugi

Žene imaju potrebu da svetu pokazuju svoje sređeno i našminkano lice. Ali kada muškarac dobije dozvolu za ulazak u tajni svet bez češlja i šminke, to je privilegovani intimni čin. Moguće je da ga to podsvesno podseti na prvu ženu koju je voleo: njegovu majku. Jer mame male dece obično nemaju vremena da se sminkaju i sređuju, i to je još jedan dokaz da vam nije potrebno dodatno sređivanje da bi privukli njegovu ljubav. U stvari bez šminke pridobićete ga prirodnošću i iskrenošću i bićete mu još lepši.

3. Vi izgledate seksi, on se oseća seksi

Saberite dva i dva! Jutarnja uzbuđenost je tipična za muškarce. A kako da vi podstaknete svoju i bacite se na malo jutarnje vežbe u krevetu? Možete jutarnje uzbuđenje pokušati da stavite na maksimum čitajući erotsko štivo pre spavanja. To će podstaknuti seksi snove i probudićete se uzbuđeni. Ili ga jednostavno iznenadite i skinite gaćice.

Izvor: Cosmopolitan.rs

]]>
Wed, 14 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/131021/tri-razloga-zbog-kojih-su-zene-muskarcima-ujutru-najprivlacnije.html
NOVA POZA u SEKSU, izgleda opasno, ali je zabavna i pruža najjači orgazam... http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130959/nova-poza-u-seksu-izgleda-opasno-ali-je-zabavna-i-pruza-najjaci-orgazam-.html U prvi mah, ova poza izgleda opasno i zastrašujuće.

Ali zahvaljujući njoj možete postići najjači orgazam, ne samo vi, već i vaš partner. Reč je o pozi "opasna intimnost" tokom koje se muškarac može povrediti i doživeti neprijatnost ako još uvek nije postigao bar prosečnu erekciju. 

Dakle, kada je erekcija već prisutna, zauzmite pozu "opasna intimnost". Muškarac sedi sa ispruženim nogama napred i blago savijenim leđima. Žena sedi na penisu uzbuđenog partnera i malo se zadržava, kako bi poboljšala stepen zadovoljstva, piše zenskimagazin.rs.

Zadatak partnera je da savija kolena i savija se u donjem delu leđa. Njena glava treba da se nalazi između nogu muškarca. Za fiksiranje, žena može da drži rukama partnera za zglobove. Ovu pozu možete isprobati već danas! 

]]>
Tue, 13 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130959/nova-poza-u-seksu-izgleda-opasno-ali-je-zabavna-i-pruza-najjaci-orgazam-.html
"Vanila seks" ste do sada upražnjavali milion puta, ali ne znate zašto se tako zove i šta se uopšte krije iza toga http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130866/vanila-seks-ste-do-sada-upraznjavali-milion-puta-ali-ne-znate-zasto-se-tako-zove-i-sta-se-uopste-krije-iza-toga.html Da li vam je on omiljeni?

Ako niste ljubitelj eksperimentisanja u krevetu, divljeg i grubog seksa, a tek seksualnih pomagala, onda se za vas kaže da volite "vanila seks“. Za njega je karakteristična misionarska poza uz mnogo poljubaca i sporih kretnji.

Dakle, ovo nije divlji, razuzdani seks već više vođenje ljubavi kod kojeg su najvažnije emocije. Tu nema dodatnih pomagala za podgrevanja strasti, a mnogi "vanila seks" praktikuju jer ne vole da se trude ili se pak stide.

Otkud baš takav naziv?

Kada je neko miran, popustljiv i nema svoj stav u društvu, za njega kažemo da je "vanila", nežna osoba. Ovo je takođe asocijacija na sladoled od vanile, koji je u suštini omiljeni u društvu. Dosadan je baš zato što je opšte voljen.

Međutim, ako vi i vaš partner uživate u ovakvom seksu, samo nastavite, savetuje net.hr.

]]>
Mon, 12 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130866/vanila-seks-ste-do-sada-upraznjavali-milion-puta-ali-ne-znate-zasto-se-tako-zove-i-sta-se-uopste-krije-iza-toga.html
TRI POZE garantuju jak VRHUNAC i TOPE KILOGRAME! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130613/tri-poze-garantuju-jak-vrhunac-i-tope-kilograme.html Postoje poze u seksu koje vam na jednostavan način mogu istopiti kalorije i aktivirati mišiće na telu.

"Čarobna sveća" 

Lezite na leđa, raširite i podignite noge u vis. Muškarac treba da klekne i povuče vas prema sebi, tako da vaše potklonice budu sa leve i desne strane njegovih ušiju, odnosno na njegovim ramenima. Na taj način ćete aktivirati stomačne mišiće i mišiće zadnjice, a i oragazam će biti vrlo snažan, piše dnevno.rs.

"Kaubojka"

"Kaubojka" spada u klasične seks-poze. Muškarac leži na leđima, a žena treba da sedi na njemu. U zavisnosti od želje, žena može biti okrenuta prema partneru ili okrenuta leđima ka njemu. Ovaj položaj je odličan za zadnjicu, stomak i donja leđa.

Drugačija misionarka

Ovaj položaj ženama pruža uživanje, ali i dobar trening zadnjice. Muškarac i žena treba da zauzmu misionarski položaj. Žena potom podiže noge i pritiska karlicom prema gore. Osim što ćete na ovaj način aktivirati mišiće zadnjice, u isto vreme ćete stimulisati G-tačku.

]]>
Sun, 11 Mar 2018 18:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130613/tri-poze-garantuju-jak-vrhunac-i-tope-kilograme.html
Ovo ne smete NIKADA: 5 opasnih stvari koje nije dozvoljeno raditi tokom seksa http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130605/ovo-ne-smete-nikada-5-opasnih-stvari-koje-nije-dozvoljeno-raditi-tokom-seksa.html Zašto? Zato što posledice mogu biti velike, čak i fatalne...

Tokom seksa uglavnom smo usredsređeni na užitak i zabavu, ali na pameti uvek moraju da nam budu i stvari koje mogu pokvariti celokupni doživljaj. Pročitajte kojih to 5 grešaka baš nikada nije dozvoljeno raditi u krevetu

Podceniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera da li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još uvek niste imali zajednički seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vreme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih postaju teže izlečive jer se razvija rezistencija na lekove.

Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Ako koristite prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog zato što ulje može oštetiti lateks i kondom neće biti delotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

Koristiti pogrešna seksualne igračke

Za igrice u krevetu možete koristiti samo igračke napravljena za korišćenje tokom seksa. Doktori hitne službe neretko imaju slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim delovima zbog upotrebe neprimerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

Požurivati partnera da doživi vrhunac

Ako se fokusirate samo na doživljavanje vrhunca ne samo da ćete sebe opteretiti već i vaš dragi gotovo biti u nemogućnosti da dostigne vrhunac, a verujte nam da se seks računa ako do svrššavanja ne dođe. Ako partner ili ne možete da doživite vrhunac, najbolji način da to promenite je da stimulacija postane zajednička aktivnost. Na primer, možete se ljubiti i nežno ga dirajte po intimnim delovima. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, mnogo više ćete uživati tokom celog čina.

Pokušavate stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu je uvek dobrodošlo, ali nemojte preterivati. Ako se upustite u egzibicionističke poze koje su previše za vas možete povrediti svoje intimne organe. Zbog toga nove poze uvek isprobavajte polagano i opušteno.

Izvor: Zadovoljna.hr

]]>
Sun, 11 Mar 2018 14:30:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130605/ovo-ne-smete-nikada-5-opasnih-stvari-koje-nije-dozvoljeno-raditi-tokom-seksa.html
Ovi PROBLEMI U SEKSU muče svaku ženu, a evo kako da ih prevaziđete! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130610/ovi-problemi-u-seksu-muce-svaku-zenu-a-evo-kako-da-ih-prevazidjete.html U istraživanju je učestvovalo nešto više od 15.000 žena, u dobu od 16 do 74 godine, a svaka od njih ispunila je onlajn anketu o svom seksualnom životu.

Najnovije istraživanje, sprovedeno u Belgiji, pokušalo je da otkrije kako godine utiču na različite vrste seksualnih disfunkcija kod žena, kao što su nedostatak seksualne želje, uzbuđenja, poteškoće ili nemogućnost postizanja orgazma i bol tokom odnosa.

Ispitanice su se o njemu izjašnjavale ocenama od 0 do 3. Nula je označavala odsutnost problema, a brojka 3 ozbiljan problem. Istraživači su otkrili kako su se neki problemi, za koje se verovalo da se javljaju s godinama, javili i kod mlađih žena. Evo i koji.

Manjak seksualne želje

On je najređi među mladim ženama, ali još uvek pogađa nešto više od 10 odsto žena između 20 i 24 godine, oko 20 odsto žena u dobu između 25 i 29 godina te je najčešći među ženama u 50-im i 60-im godinama. Iako se on povećava s godinama, manjak seksualne želje definitivno nije problem samo starijih žena, a tome svakako doprinosi svakodnevni stres, iscrpljenost, problemi sa samopouzdanjem, antidepresivi, kontracepcijske pilule itd.

Manjak seksualnog uzbuđenja

Poteškoće s podmazivanjem jednake su i kod žena u dobu od 16 godina i žena od 49 godina. Posle menopauze i hormonalnih promena te su razlike bile još veće. Takvi problemi mogu dovesti do bolnih odnosa, pa se problem ne može tako lako ignorisati, a kao odlično rešenje stručnjaci navode upotrebu lubrikanata.

Poteškoće ili nedostatak orgazma

Ove poteškoće u 25,4 odsto slučajeva pogađaju žene između 20 i 24 godina, a postupno se smanjuju u kasnim 20-im, 30-im i 40-im godinama i ponovo rastu u pedesetim. Kao razlog tome, stručnjaci navode činjenicu da u ranim 20-ima žene najčešće imaju povremene partnere za seks, a brojna ranija istraživanja otkrila su kako je tako ženama mnogo teže da dostignu orgazam. Kako žene stare, tako je verovatnije da su pronašle stalnog seksualnog partnera, s kojima im je bolje i koji zna o tome šta ih uzbuđuje, šta dovodi do boljih i češćih orgazama, piše dnevno.rs.

Bolni seks

O ovom problemu najviše su govorile žene u dobu između 16 i 19 godina, a bio je manje zastupljen među ženama u 30-im i 40-im godinama. Postotak se ponovno povećao među ženama u njihovim 50-ima, što je verovatno posledica menopauze i hormonalnih promena.

]]>
Sat, 10 Mar 2018 18:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130610/ovi-problemi-u-seksu-muce-svaku-zenu-a-evo-kako-da-ih-prevazidjete.html
Dodiri zbog kojih će se zaljubiti: PET muških erogenih zona za koje niste znali do sada http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130603/dodiri-zbog-kojih-ce-se-zaljubiti-pet-muskih-erogenih-zona-za-koje-niste-znali-do-sada.html Jednu erogienu zonu svi znamo, ali šta je sa ostalima?

Evo kojih su 5 glavnih muških i do sada ne tako poznatih erogenih zona.

Mozak je i kod frajera velika, superosetljiva erogena zona. Naime, u stanju je da zamisliti svašta i da ga uzbudi do te mere da može užvati i na samu pomisao na nešto seksi. Šapnite mu nešto tiho i uzbudljivo na uho, a njegov “drugar” će sigurno burno reagirati. A kad se mozak napali, telo će ga ekspresno pratiti!

Kolena, odnosno predeo iznad čašice kolena osetljiv je kod muškaraca kao, kao... pa, kao i kod nas! Ako ga poljubite u to osetljivo mesto, brzo će se uzbuditi. Čak i lagan dodir može uzrokovati da mu zaklecaju kolena!

Donji deo stomaka pun je nervnih završetaka osetljivih na dodir. Ako ga baš tu poljubite, poludeće od požude - posebno jer ste u blizini njegovog „veseljka"!

Možda se neki sećaju razgovora Vinsenta i Džuls o masaži stopala u legendarnom filmu „Petparačke priče"? Ako ne, znajte: čovek koji nije probao masažu stopala, ne zna koliki užitak to pruža! Skinite mu čarape, uzmite stopala i masirajte: nije važno da li poznajete bilo kakve tehnike masaže - radite ono što mislite da bi i vama prijalo!

Iz nekog nepoznatog razloga frajeri jako vole kad im nežno dodirujete uši, mazite ih usnama, lagano grickate... A nama to, nažalost, retko pada na pamet. A u ušnoj školjci krije se mnoštvo osetljivih završetaka koji željno očekuju dodir.

Izvor: cosmopolitan.rs

]]>
Sat, 10 Mar 2018 11:15:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130603/dodiri-zbog-kojih-ce-se-zaljubiti-pet-muskih-erogenih-zona-za-koje-niste-znali-do-sada.html
OTVORITE OČI: Ako partner izgovara neke od ovih rečenica, znajte da vas VARA http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/116199/otvorite-oci-ako-partner-izgovara-neke-od-ovih-recenica-znajte-da-vas-vara.html Neverni ljudi uradiće sve da prekriju preljubu, ali ovi najčešći izgovori ukazuju da nešto „mute“.

Pratite nas i na Viberu!

Jedan od najčešćih izgovora kojim prikrivaju preljubu jeste izlazak sa prijateljima, a to su pokazali i rezultati istraživanja da čak 66 odsto žena koriste ovu rečenicu.

 Među najpopularnijim lažima su i "treba mi malo vremena za sebe" – bilo da je u pitanju šoping ili odlazak , kao i: "imam poslovne obaveze".

Odlazak u teretanu se takođe nalazi u samom vrhu izgovora koji mogu da ukažu na neverstvo partnera jer ga koristi 27 odsto žena, dok 11 odsto njih partneru govori da idu da se vide sa roditeljima.

U slučaju da se pitate koji to razlozi navode žene na varanje, ovo su neki od najčešćih:

1. Puni 25, 30 ili 35 godina

Rođendani na 5 i 10 godina čine da žene počnu da preispituju svoje živote, ili barem tako tvrdi najnovije istraživanje, a to ponekada može da dovede do raskida i neverstva.

2. Sve mora da radi sama po kući

Nedavna studija pokazala je da je 72 odsto žena koje su varale to učinile jer muškarac nije radio ništa po kući, a anketirano je njih 10 000.

3. Njena majka je varala

Iako bi mnogi pomislili da bi žene krenule suprotnim putem kada bi saznale da je njihvoa majka prevarila oca, ali naučnici tvrde drugačije.

Zapravo, 71 odsto žena koje su počinile preljubu otkrilo je da su i njihove majke takođe varale.

Izvor: telegraf.rs

]]>
Fri, 9 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/116199/otvorite-oci-ako-partner-izgovara-neke-od-ovih-recenica-znajte-da-vas-vara.html
Ako su u VEZI nestale VARNICE, pokušajte da se zbližite pomoću ovih "trikova" http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/114297/ako-su-u-vezi-nestale-varnice-pokusajte-da-se-zblizite-pomocu-ovih-trikova.html Svaka veza ima svoje uspone i padove, a kada zagusti , padovi se zaređaju i romansa splasne, to ne znači da odmah treba dići ruke i odustati. Naprotiv, tada je pravi trenutak da poradite na svojoj vezi i obnovite ljubav i strast. Zato vam predstavljamo pet načina kako da to ostvarite.

1. Češće dodirivanje

Fizički dodir je vrlo važan faktor u uspostavljanju bliskosti, ali se jegova važnost često zanemaruje. Češće dodirivanje nego inače svakako može pomoći pri stvaranju ponovne iskre u vašoj vezi.

Ali, to ne znači da treba da preterujete. Ponekad su i suptilni znakovi privrženosti dovoljni i mogu učiniti razliku. Držanje za ruke ili poljubac u obraz puno znače, piše zadovoljna.hr.

2. Planiranje zajedničkog vremena

Nemojte misliti da romantika sama od sebe nastaje. Kao i za većinu stvari u životu, i u dobru vezu treba uložiti trud i rad. U ovome slučaju reč je o izdvajanju vremena za vašeg partnera.

Zbog porodičnog života i poslovnih obveza često zaboravite na romantiku, no njena važnost je velika za održavanje zdrave veze. Stoga isplanirajte nekoliko puta mesečno vreme koje će biti samo za vas i vašeg partnera poput odlaska u bioskop, na koncert ili jednostavno, zajedno spremite večeru.

3. Romantična putovanja

Ne treba podcenjivati snagu putovanja i zajedničkog odmora. Odmor samo za vas dvoje zasigurno će učvrstiti vaš odnos i obnoviti romansu.

Nije važno da li se radi o egzotičnoj destinaciji iz snova ili putovanju za vikend, već je bitno da se udaljite od svakodnevice i uživate u zajedničkom društvu.

4. Deljenje komplimenata

Da bi romantika preživela važno je davati komplimente partneru te im reći koje to stvari volite i obožavate kod njih. Upravo kada vam se učini da veza stagnira prisetite se što vas je navelo da se zaljubite u svog partnera.

5. Međusobno učenje

Bez obzira na to koliko godina imate ili koliko ste dugo u vezi, uvek možete nešto više naučiti. Možda mislite kako znate sve o svom partneru, no ljudi se stalno mijenjaju.

Slušajte pažljivo i nastavite učiti jedan od drugoga. Tako će vam veza uvek biti zanimljiva te se možda i iznenadite s nekim dodatnim otkrićem. Ovo će vam omogućiti ponovno povezivanje, i to na još dubljem nivou.

]]>
Thu, 8 Mar 2018 15:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/114297/ako-su-u-vezi-nestale-varnice-pokusajte-da-se-zblizite-pomocu-ovih-trikova.html
I žene i muškarci najviše mrze kada im se tokom seksa dogodi OVO! http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/113912/i-zene-i-muskarci-najvise-mrze-kada-im-se-tokom-seksa-dogodi-ovo.html Nije svaki put seks sa partnerom jednako atraktivan. Dok za neke intimne momente mislite da su najbolji, ima i onih koje biste jednostavno voleli da zaboravite. A i vaš partner!

Istraživanje na stranici "Online Doctor", sprovedeno na 2 000 žena i muškaraca iz SAD i Evrope, došlo je do zaključka šta to gasi vatru u krevetu.

Dok su odgovori šta najviše vole tokom seksualnog čina pomalo i razlikovali, šta prilično mrze a dešava im se u krevetu, svi su se jednoglasno složili!

Muškarcima najviše smeta kada ih tokom seksa nazivaju pogrešnim imenima. Na drugom mestu kada im partnerka krivo namesti penis, a zatim da im tokom odnosa neko upadne u sobu, što se često dešava.

Najmanje im smeta da ih devojka zamoli da snimaju seks, kao i podrigivanje tokom predigre ili samog čina.

Ženama je takođe na prvom mestu najnepoželjnijih stvari u krevetu nazivanje pogrešnim imenom. Zatim, da tokom seksa neko uđe u sobu nepozvan, ali im isto smeta kada partner tokom predigre "pusti vetar". Najmanje bi im smetalo da partner poljubi u stopalo, da neko od njih dvoje kine tokom seksa ili pak podrigne.

Sada pitamo vas – šta vas nervira tokom vođenja ljubavi i da nisu možda isti razlozi? 

]]>
Thu, 8 Mar 2018 20:00:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/113912/i-zene-i-muskarci-najvise-mrze-kada-im-se-tokom-seksa-dogodi-ovo.html
Dinja, limun, grejp ili kruška? Od OBLIKA vaših GRUDI, zavisi kakvi ste u KREVETU http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130673/dinja-limun-grejp-ili-kruska-od-oblika-vasih-grudi-zavisi-kakvi-ste-u-krevetu.html Ako želite da sakrijete svoju seksualnost, znajte da vam to neće poći od ruke pred muškarcima koji na osnovu izgleda vaših grudi mogu ustanoviti kakve ste u krevetu.

Kako smatra italijanski seksolog Pjero Lorenzoni, grudi određuju karakter žene kao što to čini i astrologija. Ustanovio je četiri tipa ženskih grudi: dinja, grejp, kruška i limun.

Prema ovoj teoriji, žene sa malim grudima su uzbudljive, inteligentne, vole seks, a i prave su životne saputnice. Žene sa velikim grudima deli na one koje će retko odbiti poziv na seks i dame koje više uživaju u nežnosti. Ali podela prema obliku poprsja, na dinje, grejp, kruške i limun, mnogo je pouzdanija.

DINJA ŽELI DA JOJ SE MUŠKARAC DIVI I DA JE RAZMAZI

Žene generalno okruglih grudi, smatra Lorenzoni, odaju majčinski karakter, ali žene sa poprsjem u obliku dinja pre svega žele divljenje muškaraca. Ako ih razmazite, vrlo će retko odbiti poziv na seks.

LIMUN JE UVEK U POTRAZI ZA UŽITKOM

Žene čiji vrh grudi podseća na polovinu limuna divlje su, neukorivog karaktera, pune života. I iznad svega žele iznenađenja i uzbuđenja, piše dnevno.rs.

GREJPFRUT VOLI NEŽNOST I NIJE ZA VELIKU STRAST

Žene sa grudima u obliku grejpa deluju seksi i zavodljivo, ali su stidljive i nisu zainteresovane za velike izlive strasti. Razmaziće partnera, ali ispred seksa biće razmenjivanje nežnosti.

KRUŠKA GARANTUJE SLAST

Dame sa grudima u obliku kruške vole seks u svim varijantama. Iako deluju vrlo ozbiljno, sklone su preljubi.

]]>
Wed, 7 Mar 2018 19:30:00 +0100 Ljubav i seks http://www.prva.rs/zivot/ljubav-i-seks/130673/dinja-limun-grejp-ili-kruska-od-oblika-vasih-grudi-zavisi-kakvi-ste-u-krevetu.html