Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

17. 09. 2017. 15:00   >>  11:15

Dramatični, posvećeni, svađalice ili društveni: Kom tipu pripada vaša veza?

Spremite se da svrstate svoju vezu u jednu od sledećih grupa! Univerzitet u Ilinojsu je sproveo istraživanje na 376 parova, koji su vodili evidenciju o svojoj predanosti jedno drugom tokom 9 meseci veze. Na kraju istraživanja naučnici su zaključili da postoje 4 tipa veza i da svaki par pripada jednoj od sledećih:

Dramatični parovi

Dramatični parovi često upadaju u konfliktne situacije. Oni uglavnom donose odluke kada su rayo;arani ili negativni. Često optužuju drugu stranu za neveru ili traže greške kod druge soobe i na taj način povećajau dramatičnost. Retke su situacije kada ovakvi parovi uspevaju da ostvare dublju vezu.

Pratite nas i na Viberu!

Parovi koji se stalno svađaju

Ova vrsta parova stalno zapadaju u nesuglasice. Stalno balansiraju između konflikata i strasti. Dok ih svađe razdvajaju, strats ih povezuje i tako sve u krug dok jedan od partnera ne reši na stavi tačku. Ovakva vrsta ljubavi nije dugotrajno održiva.

Društveno angažovani parovi

Socijalni ili društveno angažovani su do određene mere slični partnerski orjentisanim parovima jer su srećni i zadovoljni svojim odnosom i retko kada zapadaju u konfliktne. Ovi parovi dele društvenu mrežu i oslanjaju se na tu mrežu kako bi donosili odluke o svojoj predanosti jedno drugom.

Partnerski orjentisani parovi

Ovi srećnici su skladni i imaju najveću šansu da ostanu zajedno zauvek. Oni su uključeni u život onog drugog , pa koriste ono što se događa u njihovoj vezi da bi unapredili i produbili svoju povezanost. Jako su oprezni i obazrivi prema svom partneru. Partnerski orijentirani parovi ne koriste često društvene mreže, već se trude da što više vremena provedu zajedno.

Kao što ste možda pogodili, ovaj tip veze je najjači i imaju najviše izgleda da kreiraju zajedničku budućnost. Dobra vest je i ta da vaša veza može napredovati i da iz jednog tipa pređete u drugi.

Izvor: cosmopolitan.rs

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari