Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

04. 10. 2013. 09:40   >>  10:54 Izvor: Izvor: cosmopolitan Autor: LJZ

Ljubavni saveti koje bi trebalo zanemariti

Postoje neka zastarela pravila, koja odavno više ne odgovaraju realnosti. Zaboravite na njih…

 

Sve je u kvalitetu, a ne kvantitetu 

Pol Kerik Branson, autor knjige na temu muško-ženskih odnosa "Komplikovano je (Ali ne mora da bude)", navodi da se stalno dešava ista stvar: Žene će otići na nekoliko sastanaka sa momkom i počeće da razmišljaju o drugim opcijama, tek kada se ispostavi da od njega nema ništa. Muškarci, s druge strane, bacaju širu "mrežu" i neobavezno se zabavljaju sa više žena. "Nema potrebe da se vezujete od prvog dana", kaže Pol - "Momak mora da dokaže da je dostojan vaše nepodeljene pažnje, pre nego što mu je vi date." 

Revidirajte listu želja 

Zapisivanje ili bar razmišljanje na temu šta vi tražite od muškarca je zapravo dobra stvar, jer vas drži fokusiranim na ono što je zaista važno za dugoročni odnos (na primer, da li on želi da se oženi u skorije vreme, da li voli decu, znate, male stvari...) Ali evo o čemu se radi: Većina ljudi zapisuje nedostižne želje, a ne osnovne i zaista važne stvari. Trebalo bi napraviti razliku između onoga šta vam je stvarno potrebno i toga biste voleli da se desi u idealnom svetu. 

Ako vas pozove, sviđate mu se 

Ovo ne mora da znači. Recimo da vam vaš izabranik zakaže sastanak za dve nedelje. To nije dobar znak, s obzirom na to da muškarci uvek naprave mesta za devojke koje im se sviđaju. Ukoliko vas vaš izabranik ne ubaci u svoj raspored nedelju dana nakon prvog sastanka, nastavite da se viđate sa drugim zaniteresovanim kandidatima, a njega bacite u drugi plan. 

Drugarice znaju najbolje 

Da, prepričavanje sastanaka sa vašim prijateljicama je glavni razlog zašto su brančevi izmišljeni, ali sve to analiziranje nekad može više da vam odmogne nego pomogne. Savet vaših prijatljica biće baziran na njihovoj prošlosti, tako da će ipak biti malo pristrasan. To ne znači da ne bi trebalo da ih čujete, samo ih uzmite u obzir sa dozom predostrožnosti. Na primer, ako je vašu drugaricu bivši varao, ona će automatski da etiketira i vašeg novog tipa kao lošeg momka. 

Pristanite na drugi sastanak, uvek 

Nikad se ne zna, zar ne? Hm, greška. Ovo je situacija u kojoj vaša lista potreba ulazi u igru. Ako ste sa momkom koji očigledno ne odgovara vašim potrebama, često ćete se dohvatiti one čuvene: možda će se promeniti... Ne nasedajte na tu zamku! Ukoliko nema zadovoljavajuće kriterijume, onda ih nema, njegove nedostatke ne možete doveka ignorisati. Pronađite čoveka koji će biti dostojan vašeg društva. 

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari