Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

05. 06. 2018. 08:30   >>  08:39

Ako ste u "ovom" stanju u jednoj vezi ne mora da znači da ćete biti i u drugoj... Da li znate šta je hiposeksualnost?

Da li ste čuli za hiposeksualnost? Reč je o stanju u kom je libido snižen, a želja za seksom gotovo nepostojeća. Ali ne treba ga mešati sa aseksualnošću, ističu seksolozi. Glavna razlika između aseksualnosti i hiposeksualnosti je da je ovo prvo orijentacija, dok je drugo dijagnoza.

Hiposeksualnost može imati različite stepene, ali zajednička im je teškoća postizanja seksualnog uzbuđenja. Ljudi sa dijagnozom hiposeksualnosti mogu biti pod stresom zbog bolnih odnosa, erektilne disfunkcije i činjenice da ne mogu da dožive orgazam. Može nastati zbog raznih razloga, depresije, zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, hipohondrije.

Smanjen libido češće pogađa depresivne žene nego muškarce koji čak kad se bore sa depresijom mogu pokazivati pojačan seksualni nagon. U nekim slučajevima, stanje može da potraje, ali dobra vest je da je u većini slučajeva reč o prolaznoj fazi. Nekad je dovoljno samo promeniti način života, poput ishrane, spavanja, stresa. Takođe, neko je može imati u jednoj vezi, ali ne i u drugoj.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari