Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

09. 10. 2018. 17:30   >>  15:20

Obavezno isprobajte 'mirroring'! Ova taktika povećava intimnost sa partnerom

Kako se izvodi?

Mirroring predstavlja oponašanje partnera i stručnjaci tvrde da ima veliki uticaj u životu jednog para. Ono u prevodu znači 'efekat kameleona' ili oponašanje govora tela ili tona glasa vašeg partnera. 

Zamislite situaciju da vam partner priča kako je proveo dan na poslu, a vi sedite naspram njega i kopirate gestikulaciju i pričate sličnom visinom glasa. Naravno, činite to suptilno, inače će ispasti idiotski.

Zašto bi trebalo to da radite?

Usvajanjem istog stava, gestikulacije i intonacije je način potkovan naukom na koji možete izgradi vezu sa nekom osobom. U stvari, možda ste se već jednom do sada susreli sa ovim na poslu – to je poznata tehnika za dobru prodaju. Ali kada je u pitanju veza, 'mirroring' može da ojača vezu između dvoje ljudi tako što će partneru pomoći da se oseća povezano sa vama, kao i da ste mu podrška.

Kako možete isprobati ovu tehniku?

Sledeći put kada budete razgovarli sa vašim partnerom, pokušajte da lagano i skoro neprimetno imitirate njegov govor tela. Obratite pažnju na suptilnost koja je ovde jako važna – jer niko ne voli kada ga neko imitira. Prekrštanje nogu i blago naginjanje glavom? Zvuči kao dobar početak za “sinhronizaciju” sa partnerom, piše zenskimagazin.rs.

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari