Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

10. 01. 2018. 20:00   >>  13:42

Sve češći BIZARNI TREND U SEKSU: Niste ga ni svesne, a UGROŽAVA ZDRAVLJE i ponos! Žene, ne pristajte na to!

Opasan i nasilan seksualni trend obuzima veliki broj znatiželjnih mladih parova. Ipak, koliko god da je radoznalost velika, najvažnije je da odnos bude siguran.

Aleksandra Brodski je studentkinja Pravnog fakulteta na Univerzitetu Jejl i apsolutno je upućena u sve što je vezano za fenomen "stiltovanja" . Kako sama priznaje, ovoj pojavi se pridaje nedovoljno značaja, a može i te kako uticati na reproduktivno zdravlje miliona ljudi.

Stiltovanje je postupak pri kome partner u nekom trenutku seksualnog odnosa, skida kondom bez znanja osobe sa kojom vodi ljubav. 

Brodski upozorava da se na taj način obostrano zadovoljstvo, trenutno pretvara u seksualni napad i atak na integritet drugog partnera. 

"Kondom pre svega štiti učesnike seksualnog odnosa od mnogobrojnih opasnosti ali i od neželjene trudnoće. Skidanje kondoma bez znanja seksualnog partnera, teška je povreda dostojanstva i autonomije", tvrdi Brodski. 

Prema njenim rečima, veliki broj žena je prilikom poziva SOS telefona gde se može prijaviti seksualno nasilje, govorilo upravo o ovom neprihvatljivom postupku.

"Jedan od mojih ciljeva je da se ovakvi slučajevi procesuiraju, ali i mogućnost da žene koje su pretrpele traumu, podele svoje iskustvo. Mislim da bismo tako napravili jasnu razliku između neprijatnosti i seksualnog nasilja", kaže Brodski, prenosi Hafington post.

U januaru je švajcarski sud osudio muškarca za krivično delo silovanja, jer je bez znanja i pristanka svoje partnerke skinuo kondom u toku seksualnog odnosa, piše britanski Miror, a prenosi dnevno.rs.

Pratite nas i na Viber-u!

2 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari