Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

07. 11. 2017. 20:00   >>  14:51

Ova BOLEST se javlja kod većine žena i to POSLE ORGAZMA! Proverite da li i vi bolujete...

Iskusni lekari tvrde da je to donekle prirodan ishod.

Ako vam se posle seksa pojave anksioznost, depresija ili opsesivne misli, znajte da imate specifičan poremećaj. Bez obzira da li ste imali ugodan i zadovoljavajući seks, vi posle njega možete osetiti postseksualnu anksioznost.

Ona se javlja u dva oblika – uobičajena postseksualna anksioznost i hormonski odgovor na seks, i veoma je mučna.

“Ja imam anksioznost, depresiju i opsesivne misli nakon seksa pa počnem da brinem za sve koje volim i često pomislim kako su umrli kada imam seks. U pitanju je dobar, zadovoljavajuć seks, a ne neka nastranost”, ispričala je Elen Skot.

Doktor Majkl ističe da je potpuno normalno da osetimo anksioznost nakon seksa i da se tako oseća veliki broj ljudi. Prethodno seksualno nasilje i loše iskustvo u seksu ostavlja trag i vodi do anksioznosti.

Pratite nas i na Viberu!

“Tokom orgazma dolazi do oslobađanja nekih hormona koji utiču na smanjenje naše vlažnosti i želju nakon seksa. Kako biste otkrili ovu bolest, morate pažnjivo da obratite pažnju na sledeće stvari. Vežbati na osećaju zadovoljstva i prihvatanjem svog tela u smislu kako izgleda, oseća se i zvuči tokom seksa je jako bitno. Ukoliko vam ove jednostavne vežbe ne pomognu onda morate potražiti pomoć”, savetuje dr Majkl.

Jako je važno da prihvatimo ponašanje partnera nakon seksa i da otvoreno kažemo ako recimo ne želimo da se mazimo nakon seksa ili da želimo da budemo sami. Pričajte sa partnerom o svemu što vas muči i potražite podršku u njemu, piše cafe.ba.

Iako je normalna pojava ne treba da je ignorišete. Ukoliko primetite da vas se stanje pogoršava obavezno potražite pomoć stručnjaka. Neophodno je da shvatite šta je to što želite i šta vama prija posle seksa, naročito šta je to što vas smiruje i opušta.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari