Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

28. 09. 2017. 20:00   >>  14:20

Ako činite ovu GREŠKU tokom MASTURBACIJE, možete imati OZBILJNE POSLEDICE...

Obratite pažnju i zaustavite se na vreme!

Usled monotonog seksualnog života,  mnogi ljudi, nebitno kog pola, opredeljuju se za samozadovoljavanje. Masturbacija je zdrava i donosi mnogo prednosti, ali u slučaju da se često njome služite i usput koristite razna seksualna pomagala, možete osetiti i posledice.

Dr Lijah Milhejser sa Programa ženske seksualne medicine sa Stanforda tvrdi kako možemo biti sigurni da se ostavljanje posledica usled preteranog samozadovoljavanja ne odnosi na zdravlje intimnih delova tela I dodaje:

“Obožavam kad mi postavljaju ovo pitanje jer mogu odgovoriti: Ne, seksualna pomagala i igračke mogu jedino poboljšati funkcioniranje našeg intimnog odnosa i poboljšati iskustvo. Da, ako koristite neki proizvod – što zapravo praktikuje mali broj ljudi – satima i satima na dnevnoj bazi, to može učiniti da u intimnom delu imate osećaj zatupljenosti, ali to je sve privremeno. Mnoge žene igračke i pomagala ipak ne koriste na ovaj način, zbog čega i ne brinemo previše”, objašnjava Milhejser za Pop Sugar.

Stoga, možemo zaključiti da su seksualna pomagala i igračke odlični i kad ih koristimo sami, ali i kad ih koristimo tokom odnosa s partnerom. Mogu pomoći i dodatno stimulirati određene delove, poput vagine i klitorisa te na taj način poboljšati seks.

Pratite nas i na Viberu!

“Seksualna pomagala i razne igračke posebno su korisni ženama koje teže postižu orgazam, a posebno ženama koje su ušle u menopauzu”, dodaje Milhejser.

“No, ono zbog čega bi mlade devojke mogle izbegavati korištenje seksualnih pomagala i igračaka jeste činjenica da se sa vremenom naviknemo na tu vrstu stimulacije. To ne znači da takva stimulacija šteti, potpuno suprotno od toga, ali zaista se možemo navići na tačno određenu vrstu stimulacije ako je često ponavljamo.

To naravno ne dovodi do toga da žene više ne mogu doživeti orgazam, bilo same, bilo tokom odnosa s partnerom, ali se može desiti da im taj osećaj zadovoljstva zahvaljujući seks igračkama može biti ugodniji od bilo čega”, objašnava dalje Milhejser.

Zato, parovima se savetuje naprave balans i da imaju seks naizmenično – sa i bez seksualnih pomagala. A oni koji su se opredelili za samozadovoljavanje, dr Lijah Milhejser savetuje da posete lekara i psihologa, piše Pop Sugar.

 

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari