Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

17. 06. 2017. 10:00   >>  19:55

Ove poteze nikako nemojte izvoditi u krevetu, inače...

Kako biste imali siguran odnos i izbegli razne opasnosti, lekari savetuju da ovih pet stvari nikako ne radite tokom seksa.

Pratite nas i na Viberu!

Rizikovati kada je reč o zaštiti od polno prenosivih bolesti

Koliko god da se potencira važnost korišćenja kontracepcije, kao i samog kondoma, mnoge žene smatraju da je dovoljno da pitaju partnera da li se testirao na određene polno prenosive bolesti. Doktorka Lea Milhajzer na Univerzitetu medicine u Stanfordu napominje da postoji veliki broj bolesti kojima se možete zaraziti, a poput klamidije i gonoreje, teško ih je lečiti.

Kombinovati uljne lubrikante sa kondomima od lateksa

Poznato je da lubrikanti za podmazivanje mogu da smanje suvoću i trenje tokom seksa, ali je posebno važno da pripazite koju vrstu lubrikanta i kondoma koristite.

"Ako koristite kondom od lateksa, nikako ga nemojte premazivati lubrikantima na bazi ulja pa čak ni prirodnim poput maslinovog ili kokosovog ulja jer oni razgrađuju lateks i kondom koji tada gubi učinkovitost" navodi doktorka Lea. Ona preporučuje da birate lubrikante na bazi silikona i vode.

Stavljati hranu u vaginu

Kako bi povećali užitak i razdrmali monotoniju tokom seksa, mnogi parovi posežu za voćem ili povrćem. Ovo je poprilično opasno, jer čak i organske jagode sadrže bakterije koje mogu da izazovu brojne infekcije u vagini. Umesto toga, pre se opredelite za seksualna pomagala.

Požurivati svog partnera da "završi"

"Fokusiranje na što pre dostizanje vrhunca može biti štetno za seksualno zdravlje jer stvara napetost", naglašava Stiven Snajder, doktor medicine i seks terapeut iz Njujorka. On navodi da se ponekad vrhunac jednostavno neće desiti, i da je to sasvim u redu.

Odlagati odlazak u toalet

Koliko god da ste daleko otišli i da je strast na vrhuncu, a osećate potrebu za odlaskom u toalet, radi uriniranja, nikada nemojte da trpite. Imajte u vidu da je bešika smeštena blizu vagine, zbog čega biste svaki pritisak mogli da osetite, a to će da smanji seksualni užitak.

Izvor: dnevno.rs

Tagovi
1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari