Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

20. 03. 2017. 09:38   >>  10:27

Zašto današnji brakovi pucaju - mnoge žene će se prepoznati...

Žiivimo "instant" životom. Polako počinjemo da ne marimo za osećanja drugih, a pogotovo za naše ophođenje prema okolini. Jednostavno, drugačije se postavljamo. Nove vrednosti dobijaju na ceni, a neke stare odlaze u zaborav. U svetu i dalje postoje države gde su ugovoreni brakovi aktuelni, ali i one gde je razvod i dalje nedopustiv. Ako vas nazivaju "zastarelom", to je znak da još uvek niste "ukačili" kako se živi u današnje vreme. Mnogi imaju utisak da moderne veze i brakovi lako pucaju, ali probaćemo da odgovorimo da li je i zašto to tako.

Brkamo ljubav sa drugim osećanjima 

Često nam je potreban neko ko bi nam pravio društvo u bioskopu ili uz kafu, pa se to na kraju završi na osobi sa kojom delimo i svoju intimnu, a možda to i na posletku nismo ni želele. U današnje vreme ne prihvatamo dosadu i konstantno smo u potrazi za pratiocem, koji će nas ispuniti. Zato smo sklone ljubavnoj vezi u kojoj najmanje ima čistih emocija. 

Ne prihvatamo kompromise

Izgleda da nismo spremne na kompromise i bezuslovnu ljubav. Ne volimo mnogo da čekamo, jer mi želimo da sve rezultate vidimo odmah! Za sve pravimo rokove, a ako se očekivanja ne ispune, odlazimo. Trudite se da pustite vaša osećanja da rastu.

Nemamo strpljenja

Čim se zaljubimo, želimo da nam odnosi odmah postanu zreli. Nemamo vremena ni stpljenja da godinama nešto zajedno gradimo. I zato tražimo partnera sa kojim će sve biti brže i "kliknuti" već posle prvog sastanka.

Zavisnici od tehnologije

Ona ima svojih prednosti, ali i mana. Koliko nas zbližava, toliko nas i razdvaja. Nema više komunikacije "licem u lice", već se sve svelo na lajkovanje, šerovanje, četovanje, glasnovne poruke, obične poruke... 

Strah od razočaranja

Sve teže podnosimo gubitke, prevare, razočaranja, zbog čega teško puštamo, ili uopšte ne pustamo, ljude u naš život. Oko sebe podižemo zidove, nikom se ne otvaramo. Ne dopuštamo stvarima da se dogode. 

Izvor: brightside.me

 

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari