Prva Srpska Televizija :: Kuhinjica http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Kuhinjica http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/rss.html Par saveta kako da skuvate ukusan pirinač koji neće biti gnjecav http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137903/par-saveta-kako-da-skuvate-ukusan-pirinac-koji-nece-biti-gnjecav.html Ako od pirinča želite napraviti fini prilog kojem se “zrna broje”, treba kupiti pirinač dugog zrna. Pirinač okruglog zrna nakon kuvanja bude kašast i prikladan je za druge namene, recimo za sutlijaš.

Pre kuvanja pirinač treba dobro isprati, u 3-4 vode, a dobro ju je i ostaviti 20-30 minuta da se umače u hladnoj vodi.

Za fin kuvan pirinač treba odmeriti odgovarajuću količinu vode, odnos mora biti 1 : 2,5. Dakle, na 1 šolju pirinča ide 2,5 šolje vode!

Odgovarajuću količinu vode posolite i stavite da prokuva, a nakon toga treba dodati oceđen pirinač. Pričekati da ponovo prokuva i onda smanjiti vatru toliko da pirinač lagano ključa.

Držati poklopljeno i bez mešanja kuvati 15-20 minuta, odnosno dok voda iz pirinča ne ispari. Pirinač neće zagoreti ako ga ne mešate, a ako dižete poklopac i mešate voda će ispariti pre nego što se pirinač skuva pa će ostati tvrd ili će, ako ga ostavite na vatri dok dovoljno ne omekša, zagoreti.

I to je to, pirinač je kuvan, nije zagoreo, nije slepljen, nije kašast…

Ovo je osnovni postupak.

Evo još nekih saveta koji mogu biti od koristi kod pripremanja pirinča:

Može se dodati malo karija, da bi pirinač bio fino žućkast.

Ako stavite malo maslaca pirinač će biti sočniji.

Pirinač će se još manje lepiti ako ga i nakon kuvanja isperemo mlakom vodom. Za fini ukus može se kratko “okrenuti” na otopljenom maslacu, uz dodatak prstohvat šafrana. Šafran pirinču daje zlatnožutu boju i fantastičan ukus.

Kinezi pirinač kuvaju tako da ga napre bace na vrelo ulje, kratko preprže, posole, i podliju odgovarajućom količinom vode. Kad proključa smanje vatru i kuvaju dok pirinač ne popije svu tečnost. Zatim se skine s ringle i drži neko vreme poklopljeno da se “odmori”.

Koliko pirinča skuvati? Želimo li ponuditi kao prilog, po osobi je dovoljno 70 grama zrna, a nudimo li je kao glavno jelo, tada je potrebno 100 grama. Pirinač kuvanjem utrostruči svoj volumen.

Izvor: stvarukusa.rs

]]>
Mon, 16 Jul 2018 15:00:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137903/par-saveta-kako-da-skuvate-ukusan-pirinac-koji-nece-biti-gnjecav.html
Napravite ukusni miš-maš http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137786/napravite-ukusni-mis-mas.html Preukusni specijalitet preliven sosom od jaja i kiselog mleka

Sastojci: 1 tegla pečenih paprika, 100 g sira, veza peršuna, 3 čena belog luka, 2 prstohvata bibera, prstohvat soli, 2 kašike ulja, 100 g kačkavalja.

Za preliv: 3 jaja, 4 kašike kiselog mleka, 2 kašike brašna, prstohvat sode bikarbone.

Priprema: Pečene i oljuštene paprike izvaditi iz tegle da se ocede, a zatim ih isecite na trake. Poređajte ih u pleh podmazan uljem, pa preko njih stavite sir i ispasirane čenove belog luka. Odozgo začiniti sa nekoliko kapljica ulja, biberom, solju i sitno seckanim peršunom.

Umutite jaja sa kiselim mlekom i sodom bikarbonom, pa dodajte brašno. Ovom smesom zalijte paprike i pecite 20 minuta na 200 stepeni u prethodnoj zagrejanoj rerni.

Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem, pa ponovo vratite u rernu na 10 minuta da se zapeče. Uživajte!

Izvor: glossy.espreso.rs/, bonapeti.rs

]]>
Sun, 15 Jul 2018 09:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137786/napravite-ukusni-mis-mas.html
TRI najbolja načina da iskoristite meso od juče! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137712/tri-najbolja-nacina-da-iskoristite-meso-od-juce.html Ukoliko vam ostane šnicla ili više njih od jučerašnjeg ručka, nemojte je jesti sledeći dan jer neće biti ni približno ukusan kao kad ste ga pripemili. Mnogo bolje je da od tog mesa napravite potpuno novo jelo, podjednako ukusno...

PRIMER 1

Isecite šniclu na komadiće, prodinstajte s povrćem koje imate. Dodajte malo soja sosa i, ako imate, izrendajte malo đumbira. U kombinaciju ubacite i malo zelene salate, omiljeni sos, pa prebacite u tortilju.

PRIMER 2

Još jedna sjajna ideja biće osvežavajući tanjir salate. Na tiganju prodinstajte mladi luk, šampinjone i luk pa dodajte isečenu šniclu i sve dobro promiješajte. Umešajte sir po ukusu, pričekajte da se otopi i poslužite ohlađeno.

PRIMER 3

Umesto od svežeg mesa, brz i ukusan gulaš možete pripremiti i od ostataka. Isecite ga na komadiće i dodajte kad povrće omekša. Na isti način možete da napravite i goveđi rižoto s komadićima pečenog mesa. Prodinstajte luk i šargarepu, dodajte pirinač, kratko prepecite pa zalijte goveđim bujonom. Koji minut pre kraja dodajte komadiće mesa, začinite i poslužite.

Izvor: gastro.hr

]]>
Sat, 14 Jul 2018 09:00:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137712/tri-najbolja-nacina-da-iskoristite-meso-od-juce.html
Vanila i čokolada su prevaziđeni ukusi! Da li biste probali sladoled od tradicionalnih srpskih ukusa ajvara, sira, drenjine, mušmule, šljivovice http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137756/vanila-i-cokolada-su-prevazidjeni-ukusi-da-li-biste-probali-sladoled-od-tradicionalnih-srpskih-ukusa-ajvara-sira-drenjine-musmule-sljivovice-.html Pa ko još ne voli sladoled, a novi ukusi svakodnevno se pojavljuju. Međutim niko ne bi rekao da će jednom čoveku pasti na pamet da napravi sladoled s tradicionalnim srpskim ukusima. A evo šta za to kažu stranci...

]]>
Thu, 12 Jul 2018 11:33:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/137756/vanila-i-cokolada-su-prevazidjeni-ukusi-da-li-biste-probali-sladoled-od-tradicionalnih-srpskih-ukusa-ajvara-sira-drenjine-musmule-sljivovice-.html
Začinite malo po egipatski: Napravite koftu http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137650/zacinite-malo-po-egipatski-napravite-koftu.html Egipatska kuhinja je specifična i predstavlja spoj grčke, turske, libanske u kombinaciji sa njihovim lokalnim začinima, ukusima. Jedno od njihovih tradicionalnih specijaliteta je kofta, jelo od mesa, najsličniji našim ćevapčićima. Pogledajte kako je pravi majstor za kofte i probajte da je napravite u svojoj srpskoj kuhinji.

]]>
Wed, 11 Jul 2018 16:10:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137650/zacinite-malo-po-egipatski-napravite-koftu.html
Torta "prste da poližeš" od tri sastojaka - gotova za 15 minuta http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137423/torta-prste-da-polizes-od-tri-sastojaka---gotova-za-15-minuta.html Torta od samo tri sastojka sočna je i ukusna i, što je najvažnije, vrlo jednostavna za pripremu. Izdvojite vrlo malo vremena i uživajte u ukusnom, jeftinom i osvežavajućem desertu kao stvorenom za tople dane.

Potrebno je:

500 gr mlečnog keksa
500 ml. jogurta
200 gr slatke pavlake
6 banana
1 kisela pavlaka

Priprema:

Keks izlomite na komadiće, pa prelijte jogurtom i dobro izmešajte. Ostavite da odstoji oko15 minuta kako bi keks upio jogurt.

Rasporedite pola smese na poslužavnik oblikujući tortu. Preko keksa stavite oljuštene banane praveći razmak između. Stavite sada drugu polovinu keksa i ubacite u šupljine između banana pa lepo poravnajte i prekrite banane.

Umutite slatku pavlaku pa dodajte i kiselu pavlaku i prekrite torticu. Ukrasite po želji. Ostavite preko noći da lepo upije i sladite se.

Izvor i foto: Bakina kuhinja

]]>
Sun, 8 Jul 2018 11:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137423/torta-prste-da-polizes-od-tri-sastojaka---gotova-za-15-minuta.html
Obožavate lenju pitu, isprobajte je sa kajsijama http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137421/obozavate-lenju-pitu-isprobajte-je-sa-kajsijama.html Očaravajući je ukus starinskog kolača!

Sastojci: 3 jaja, čaša šećera, čaša ulja, 2 čaše brašna, čaša jogurta, 1 prašak za pecivo, 1 kg oljuštenih i iseckanih kajsija, 2-3 kašike griza, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Isečene kajsije prodinstajte na malo ulja da omekšaju, zajedno sa grizom i malo šećera. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i jogurt u homogenu smesu.

Dve trećine smese izlijte u podmazan pleh i pecite dok se ne uhvati korica. Izvadite iz rerne, prekrijte kajsijama, a zatim i ostatkom testa. Pecite još oko 30-40 minuta, pa pečenu lenju pitu pospite šećerom u prahu.

Uživajte!

Izvor: stil

]]>
Sat, 7 Jul 2018 09:30:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/137421/obozavate-lenju-pitu-isprobajte-je-sa-kajsijama.html
Trešnje su nam još uvek dostupne, stavite ih u čizkejk http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136696/tresnje-su-nam-jos-uvek-dostupne-stavite-ih-u-cizkejk.html Čizkejk od trešnje ili kremasti letnji kolač, kako god da ga nazovete uživaćete u ovoj poslastici. Specijalista za kolač je glumac Dejan Jelača, koji snima i osvaja nagrade na američkom tlu, a ovu zanimljivu i osvežavajuću poslasticu Dejan je spremao kod Nataše Pavlović u „Praktičnoj ženi“.

]]>
Sun, 24 Jun 2018 09:15:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136696/tresnje-su-nam-jos-uvek-dostupne-stavite-ih-u-cizkejk.html
Lako se prave, a tope se u ustima: Kuglice od kajsija i kokosa http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136694/lako-se-prave-a-tope-se-u-ustima-kuglice-od-kajsija-i-kokosa.html Manekenka Mia Mark je u emisiji „Praktična žena“ dala dva recepta za deserte. Već na početku nas je zainteresovala jer je rekla da se obe poslastice przo prave, što je vrlo važno za današnje, moderne devojke koje vole nešto jednostavno da naprave. Nataša Pavlović je isprobala i prokomentarisala: „Kako je ovo dobro, blago kiselkasto, saltko u isto vreme, sve se tako topi u ustima“. Probaćemo!

]]>
Sat, 23 Jun 2018 09:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136694/lako-se-prave-a-tope-se-u-ustima-kuglice-od-kajsija-i-kokosa.html
Stavite mi još jedno parče: Čokoladna torta neka vam zasladi dan http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136349/stavite-mi-jos-jedno-parce-cokoladna-torta-neka-vam-zasladi-dan.html Sočna i ukusna, ova torta će razmaziti vaša nepca, a ljubitelji čokolade će moći da na brz i lak način pripreme omiljenu poslasticu.

Sastojci:

8 jaja
200 g šećera
1 dl ulja
700 g čokolade za kuvanje
½ kesice praška za pecivo
0,5 l slatke pavlake za šlag

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u sneg.
U žumanca dodajte šećer i izmešajte u glatku smesu. Smesi dodajte ulje i prašak za pecivo i sve zajedno dobro izmešajte.
Izmrvite 300 grama čokolade i otopite je na tihoj vatri. Kada se čokolada potpuno istopi dodajte je smesi i sve dobro pomešajte.

U smesu dodajte i sneg od belanaca, pa sve dobro izmešajte, ali ručno. Dobijenu smesu ulijte u kalup i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.

Slatku pavlaku pomešajte s 400 grama čokolade za kuvanje i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Dobijenu smesu prelijte preko torte. Ukrasite tortu kakao prahom.

Savet:

Torta bi trebalo da se jede hladna, pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u frižideru.

Izvor: superzena.b92.net

]]>
Thu, 21 Jun 2018 13:30:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136349/stavite-mi-jos-jedno-parce-cokoladna-torta-neka-vam-zasladi-dan.html
Kremasti mini čizkejk sa jagodama i kivijem: Na dnu crni fil, preko njega beli, a na vrhu voće http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136348/kremasti-mini-cizkejk-sa-jagodama-i-kivijem-na-dnu-crni-fil-preko-njega-beli-a-na-vrhu-voce.html Dejan, koji je majstor za ovaj nestandardni, mini, mini čizkejk, objasnio je u emisiji „Praktična žena“ da se prvo moramo pobrinuti oko kalupa u kojem će se modelirati. On lično koristi vrlo originalno rešenje - kalupe od ventilacione cevi. Ali ako ih nemate, pustite mašti na volju. Za čizkejk se ne koristi šporet, a kako se tačno priprema, pogledajte u prilogu.

]]>
Sat, 16 Jun 2018 11:34:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/136348/kremasti-mini-cizkejk-sa-jagodama-i-kivijem-na-dnu-crni-fil-preko-njega-beli-a-na-vrhu-voce.html
Nema pečenja, a preukusna je: Osvežavajuća torta sa jagodama http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135857/nema-pecenja-a-preukusna-je-osvezavajuca-torta-sa-jagodama.html Kremasta kombinacija keksa i voća nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

kesica belog želatina u prahu
100 ml mleka
srž vanile
5 žumanaca
100 g šećera
300 ml pavlake
300 g smrznute mešavine voća
piškote 400 g
po 100 g jagoda i malina
kašika šećera u prahu
kriške pomorandže

Priprema:

1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava.

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku.

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata.

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

Izvor: superzena.b92.net

]]>
Sun, 10 Jun 2018 14:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135857/nema-pecenja-a-preukusna-je-osvezavajuca-torta-sa-jagodama.html
Džejmi Oliver savetuje: Ovako možete iskoristiti svaki komadić hrane - ušteda je neverovatna! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/135813/dzejmi-oliver-savetuje-ovako-mozete-iskoristiti-svaki-komadic-hrane---usteda-je-neverovatna.html Sve je više pokreta širom sveta koji se zalažu protiv bacanja i bespotrebnog rasipanja hrane, pa gledaju da svaku namirnicu iskoriste u potpunosti. Uspešni šefovi iz svetskih restorana otkrivaju kako da i od otpadaka napravite ukusan obrok. Prva dva obroka, pripremio vam je Džejmi Oliver

Pire od krompirove ljuske

U jednom londonskom restoranu kad oljušte povrće, otpatke ne bacaju. Najbolji ukus cvekla, celer i šargarepa kriju zapravo u ljusci. Ovde prave i jednostavan pire od ljuske krompira: skuvaju je u slanoj vodi sa malo zeleni i začine puterom, biberom i mlaćenicom.

Salata od hleba

Čuveni šef Džejmi Oliver kaže da hleb nikada ne bi trebalo bacati. Od njega se može napraviti svašta ukusno, recimo klasična italijanska supa od hleba i paradajza ili salata.

Od bajatog hleba napravite krutone, a ako pretpostavljate da nećete pojesti celu veknu dok ne postane bajat, isecite ga na tanko i ostavite da se sam stvrdne u tost. Odlično će vam poslužiti za bruskete.

Ne bacajte masnoću od mesa

Nakon što pripremite meso, ne bacajte masnoću koja ostane. Na njoj možete krčkati povrće ili bilo koju drugu hranu, daće joj odličan šmek. Njom možete začiniti supu, pržiti jaja, a i čuvati je u tegli u frižideru i po potrebi je koristiti umesto ulja na kom mnogi kuvaju.

Kupujte pomalo i često

Kad krenete u nabavku namirnica, gledajte da kupujete pomalo, ali često. Uzimajte samo ono što vam treba kako vam ne bi ostao višak hrane koji se potom skoro uvek pokvari i propadne. Posebno pripazite na namirnice zelenu salatu, paradajz i pečurke i kupujte samo koliko vam treba za obrok.

Limunova kora kao začin

Svi mi bacimo koru limuna čim ga iscedimo za limunadu. Ipak, stručnjaci kažu da bi bilo dobro iseći je na tanko, uvaljati u so, staviti u teglu i četiri dana držati na sobnoj temperaturi. Od fermentacije dobićete divan kiselkast začin koji možete da stavljate u jela umesto limuna.

Izvor: blic.zena

]]>
Sat, 9 Jun 2018 15:00:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/135813/dzejmi-oliver-savetuje-ovako-mozete-iskoristiti-svaki-komadic-hrane---usteda-je-neverovatna.html
Tikvice sa sirom: Ukusan i zdrav obrok za celu porodicu! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135913/tikvice-sa-sirom-ukusan-i-zdrav-obrok-za-celu-porodicu-.html Ukusno jelo iz rerne za veliku porodicu, gotovo za čas!

Sastojci: 1kg tikvice, 200g sira, 2 supene kašike prezle, 2 supene kašike maslinovog ulja, mirođija, beli luk, so, suvi začin, 1 jaje

Uputstvo: Očistite tikvice i krupnije izrendajte. Posolite ih i ostavite da se ocede. Razbijte jedno jaje, dodajte prezle i suvi začin. Dodajte sir /izmrvljen ili izrendan. Promešajte.

Odgovarajući pleh za pečenje pospite maslinovim uljem. Sipajte smesu. Ponovo pospite maslinovim uljem.

Jelo pecite ugrejanoj rerni do 200 stepeni, dok ne dobije braonkastu boju.

Gotovo jelo pospite svežom mirođijom i belim lukom.

Prijatno!

Izvor. kurir.rsbonapeti

]]>
Thu, 7 Jun 2018 10:13:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135913/tikvice-sa-sirom-ukusan-i-zdrav-obrok-za-celu-porodicu-.html
Trk po jagode, pa pravac u kuhinju da napravite SAVRŠENU letnju tortu! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135464/trk-po-jagode-pa-pravac-u-kuhinju-da-napravite-savrsenu-letnju-tortu.html Sezona je jagoda, pa ih treba iskoristiti na sve moguće načine. U emisiji „Praktična žena“ , dve devojčice su pravile laganu tortu sa jagodama, pravu letnju sa puno šlaga, a pri tom i vrlo jednostavnu za pripremu. Nazvale su je Enina i Elenina torta. Preukusna je, isprobajte!

]]>
Sun, 3 Jun 2018 10:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135464/trk-po-jagode-pa-pravac-u-kuhinju-da-napravite-savrsenu-letnju-tortu.html
Sočne palačinke sa trešnjama kojima niko neće odoleti! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135475/socne-palacinke-sa-tresnjama-kojima-niko-nece-odoleti.html Pravo slatko zadovoljstvo, koje morate da probate. Palačinke sa trešnjama, sočni, lagani i osvežavajući voćni desert ako se želite da se zasladite ili a ko treba da pripremite ukusnu poslasticu za goste.

Potrebno je:

7-8 palačinki
2 belanca
500 gr trešanja
100 gr šećera
1 vanilin šećer
1 kašika kukuruznog skroba
400 ml vode

Priprema:

Ispeći palačinke, a u trešnje sipati vodu jedan vanilin šećer i šećer po želji i kuvati 10 minuta da voda uvri polovinu.

Zakuvati kašiku skroba i skloniti sa vatre. Dodati malo cimeta. Puniti palačinke i ređati ih u pleh.

Umutiti dva belanca u čvrts šne sa šećerom. Kad ste poređali prvi red punjenih palačinki premažite ih umućenim belancima, pa drugi red i na njih ostatak rasporediti belanca i peći na 160 stepeni 15 minuta.

Izvor: bakina kuhinja, superzena.b92.net

]]>
Sat, 2 Jun 2018 09:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135475/socne-palacinke-sa-tresnjama-kojima-niko-nece-odoleti.html
Kad biste probali ovu poslasticu zatvorenih očiju rekli biste da jedete knedle sa šljivama, a ovo je zapravo brzi kolač iz kuhinje Praktične žene http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135001/kad-biste-probali-ovu-poslasticu-zatvorenih-ociju-rekli-biste-da-jedete-knedle-sa-sljivama-a-ovo-je-zapravo-brzi-kolac-iz-kuhinje-prakticne-zene.html Ako ste ljubitelj knedli sa šljivama, a nemate vremena da pravite testo, da ga kuvate, valjate po prezlama, postoji brža varijanta. Ova poslastica se stavlja u pleh i na kraju se seče na kocke. U pitanju je kolač koji ima ukus knedli.

Kako se pravi pokazala je Nataša Pavlović u svojoj emisiji “Praktična žena”.

]]>
Sun, 27 May 2018 09:30:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/135001/kad-biste-probali-ovu-poslasticu-zatvorenih-ociju-rekli-biste-da-jedete-knedle-sa-sljivama-a-ovo-je-zapravo-brzi-kolac-iz-kuhinje-prakticne-zene.html
Očas posla, bez pečenja: Zanimljiv desert iz kuhinje Biljane Tipsarević http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134999/ocas-posla-bez-pecenja-zanimljiv-desert-iz-kuhinje-biljane-tipsarevic.html Kreatorka Biljana Tipsarević voli da pravi ovaj slatkiš zajedno sa ćerkom. Veruje da je bitno da se deca uključe u pravljenje hrane, a ova poslastica se brzo i lako pravi, sadrži zdrave sastojke, i naravno veoma je ukusna. Ono što je posebno važno jeste nema nikakve muke oko pečenja!

]]>
Sat, 26 May 2018 09:30:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134999/ocas-posla-bez-pecenja-zanimljiv-desert-iz-kuhinje-biljane-tipsarevic.html
Kolač „jaje na oko“ sa breskvama iz kuhinje Nataše Pavlović http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134626/kolac-jaje-na-oko-sa-breskvama-iz-kuhinje-natase-pavlovic.html Znate da su recepti Nataše Pavlović uvek izvanredni. U svojoj emisji „Praktična žena“ pravila je kolač sa breskvama, a ono što je posebno zanimljivo jeste to da se breskve poređaju na biskvit premazan belim filom tako da izgledaju kao jaje na oko. Ovo je lagani recept koji ćete praviti svojim ukućanima čitavo leto.

]]>
Sun, 20 May 2018 11:06:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134626/kolac-jaje-na-oko-sa-breskvama-iz-kuhinje-natase-pavlovic.html
Naš mladi glumac pravi fantastičnu piletinu s mlincima, morate je probati! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134623/nas-mladi-glumac-pravi-fantasticnu-piletinu-s-mlincima-morate-je-probati.html Glumac Đorđe Stojković se odlično snalazi u kuhinji. U emisiji „Praktična žena“ kod Nataše Pavlović otkrio je sjajan i jednostavan recept - pileći file s mlincima. Vrlo ukusno Đorđe! Zato, izvolte isprobajte.

]]>
Sat, 19 May 2018 11:05:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/134623/nas-mladi-glumac-pravi-fantasticnu-piletinu-s-mlincima-morate-je-probati.html