Prva Srpska Televizija :: Kuhinjica http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Kuhinjica http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/rss.html Kakve poslastice: Rum kasato i snikers kolač http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125816/kakve-poslastice-rum-kasato-i-snikers-kolac.html Dragana iz Sečnja napravila je u emisiji „Praktična žena“ dva divna kolača - rum kasato i snikers. Ne zna se koji je lepši i ukusniji. Pogledajte snimak koji sledi pa odlučite kojim ćete obradovati svoje ukućane i prijatelje.

]]>
Sat, 16 Dec 2017 10:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125816/kakve-poslastice-rum-kasato-i-snikers-kolac.html
Možda vaša baka pravi najbolju sarmu, ali kad muškarac spremi knedle sa šljivama... http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/126405/mozda-vasa-baka-pravi-najbolju-sarmu-ali-kad-muskarac-spremi-knedle-sa-sljivama.html Domaćice u Srbiji se utrkuju koja će spremiti bolju,tradicionalniju sarmu. Recepti za stara jela se čuvaju od davnina i nastoji se da se poštuje sve ono što su radile i naše bake. Međutim, kada se muški kuvari upetljaju u tradicionalna jela, to na kraju ispadne nešto sasvim drugačije.

]]>
Thu, 14 Dec 2017 09:10:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/126405/mozda-vasa-baka-pravi-najbolju-sarmu-ali-kad-muskarac-spremi-knedle-sa-sljivama.html
Ruska čokoladna torta, omiljena Putinova poslastica http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/126351/ruska-cokoladna-torta-omiljena-putinova-poslastica.html Šareni čokoladni kolač pravila je gošća Nataše Pavlović koja je jako dobro upoznata sa ruskom kuhinjom. Pre nego što je gledaocima u emisiji „Praktična žena“ pokazala postupak, rekla je da ovo omiljeni Putinov kolač. Pa, da vidimo kakva je to poslastica kojom se sladi ruski predsednik.

]]>
Thu, 14 Dec 2017 11:28:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/126351/ruska-cokoladna-torta-omiljena-putinova-poslastica.html
Vreme je da isprobate Anđine rkalice sa džemom od luka http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125893/vreme-je-da-isprobate-andjine-rkalice-sa-dzemom-od-luka.html U emisiji Nataše Pavlović glumica Anđelka Prpić pravila je neobičan džem od luka. Uparila ga je sa kobasicama i sve to nazvala simpatičnim imenom, kako je rekla, da zvuči nekako – rkalice sa džemom od luka.

Već na početku je objasnila da je ovaj džem vrlo izdašan, da je zgodan da se iskombinuje sa sirom kao mazalica. Ženama je poručila da ga slobodno isprobaju, jer sigurno neće mirisati na luk.

]]>
Sun, 10 Dec 2017 13:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125893/vreme-je-da-isprobate-andjine-rkalice-sa-dzemom-od-luka.html
Kolač od šargarepe i jabuka po receptu Maje i Nenada Pagonisa http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/126041/kolac-od-sargarepe-i-jabuka-po-receptu-maje-i-nenada-pagonisa.html Učesnik ovogodišnjeg TLZP kik bokser Nenad Pagonis i njegova supruga Maja gostovali su kod Nataše Pavlović u „Praktičnoj ženi“. Zajedničkim snagama napravili su jednostavan, a zdrav kolač od šargarepe i jabuka.

Nenad je otkrio da se i on sasvim dobro snalazi u kuhinji i da je majstor da napravi čuvenu grčki salatu Tzatziki koju pravi po originalnom receptu strica iz Grčke.

]]>
Fri, 8 Dec 2017 10:13:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/126041/kolac-od-sargarepe-i-jabuka-po-receptu-maje-i-nenada-pagonisa.html
Spojite bananu i kokos i napravite slasni zalogaj za pet minuta! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/79191/spojite-bananu-i-kokos-i-napravite-slasni-zalogaj-za-pet-minuta.html Ne mučite se sa pravljenjem rafaelo kugli! Pošećerite trpezu sličnim, ali mnogo jednostavnijim kolačima...

Sastojci:

200 grama kokosa
Dve banane
200 grama šećera u prahu
200 grama mlevenog posnog keksa

Pratite nas i na Viberu!

Priprema:

Banane ispasirajte i dodajte šećer u prahu. Sve zajedno dobro promešajte. Ubacite 100 grama kokosa i mleveni keks.

Kada dobijete ujednačenu masu, rukom oblikujte kuglice i uvaljajte u preostali kokos.

Prijatno!

Izvor:  Najbolji-recepti

]]>
Wed, 6 Dec 2017 14:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/79191/spojite-bananu-i-kokos-i-napravite-slasni-zalogaj-za-pet-minuta.html
Vino sa Hilandara - nektar bogova... http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125858/vino-sa-hilandara---nektar-bogova.html Na Savinom polju podignut je vinograd na kome su posađeni kalemovi najkvalitetnijih sorti grožđa: merlo, kaberne sovinjon i kaberne fran. Nakon primarne i sekundarne prerade grožđa dobija se crveno vino vrhunskog kvaliteta. Exploziv je krenuo putem manastirskog vina čiji ukus dugo ostaje u ustima. Ali, ne gorak.

]]>
Tue, 5 Dec 2017 08:59:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125858/vino-sa-hilandara---nektar-bogova.html
MOJA KRAVICA JUNIOR MLEKO: Jedinstveno mleko na tržištu obogaćeno Optivita kompleksom za njihovo srećno odrastanje http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125735/moja-kravica-junior-mleko-jedinstveno-mleko-na-trzistu-obogaceno-optivita-kompleksom-za-njihovo-srecno-odrastanje.html Roditeljstvo nije nimalo lako. Zahteva puno odricanja, energije i strpljenja. Ipak, nagrada za sav uloženi trud dolazi u vidu dečijeg osmeha u trenucima koji su neprocenjivi.

Kada dete prohoda, slatko i nespretno kao astronaut na mesecu, pružajući ruke napred.

Kada nauči da pročita i napiše svoje ime pa ide od bake do tetke hvaleći se tim remek delom na komadiću papira.
Kada tata pusti sedište malenog bicikla, koji su baka i deka kupili za peti rođendan, dok ona krivudavo prilazi, ne sluteći da vozi sama bez pomoćnih točkića po prvi put.
Kada jednog septembra stavi na leđa šareni ranac dovoljno veliki da u njemu ponese veliko znanje, ali i po neku simpatiju i užinu, pusti ruku i uđe u školsko dvorište...

A između svih tih trenutaka, svakog dana, roditelji konstantno traže najbolje načine da podrže svoje mališane u odrastanju. Stalno su u potrazi za najboljim savetom, pristupom u vaspitanju i kvalitetnom ishranom dece. Odluka često nije laka, jer postoji veliki broj različitih mišljenja i saveta – šta je to najbolje za dete.

Moja Kravica mleko decenijama unazad predstavlja prvi izbor roditelja, jer pruža hranljivu podršku svakodnevnom rastu i razvoju dece. Od sada je tu i Moja Kravica Junior mleko sa dodatkom Optivita kompleksa od 10 vitamina, koji doprinose pravilnom rastu i razvoju mališana. Kalcijum iz mleka i kompleks vitamina koji se nalaze u Moja Kravica Junior mleku doprinose pravilnom rastu i razvoju, jačanju imuniteta, poboljšanju metabolizma, razvoju jakih kostiju i zubića, krvne slike i srca, nervnog sistema i pružaju brojne druge pogodnosti.

Moja Kravica Junior mleko je nastalo iz potrebe roditelja da deci obezbede kvalitetnu ishranu za srećno odrastanje njihovih najdražih. Više informacija o proizvodu možete pronaći na Imlek sajtu 

]]>
Mon, 4 Dec 2017 08:47:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125735/moja-kravica-junior-mleko-jedinstveno-mleko-na-trzistu-obogaceno-optivita-kompleksom-za-njihovo-srecno-odrastanje.html
Vreme je slava, uzmite predah uz laganu tortu od kokosa i limete po receptu Miljane Gavrilović http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125712/vreme-je-slava-uzmite-predah-uz-laganu-tortu-od-kokosa-i-limete-po-receptu-miljane-gavrilovic.html Glumica Miljana Gavrilović je trudna i trenutno izbegava "teške" kolače. Zato se opredelila da u emisiji "Praktična žena" pokaže kako se pravi jedna jednostavna, lagana poslastica od kokosa i limete. Svima će značiti, jer je ovo onaj period godine kada se obično prejedamo po proslavama i slavama.

]]>
Sun, 3 Dec 2017 11:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125712/vreme-je-slava-uzmite-predah-uz-laganu-tortu-od-kokosa-i-limete-po-receptu-miljane-gavrilovic.html
Gratinirani krompir po specijalnom receptu Mire Škorić http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125705/gratinirani-krompir-po-specijalnom-receptu-mire-skoric.html Pevačica Mira Škorić voli da eksperimentiše u kuhinji, pogotovo sa krompirom. Za gratinirani krompir, koji je pripremala u emisiji „Praktična žena“, biće vam potrebni pavlaka za kuvanje, kačkavalj, parmezan, i još neki začini koji krompiru daju poseban ukus. U finalu pripreme, kada krompir izvadite iz rerne biće „prste da poližete“.

]]>
Sat, 2 Dec 2017 10:25:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125705/gratinirani-krompir-po-specijalnom-receptu-mire-skoric.html
Poslastice u znaku jeseni: Rolat i kuglice od kestena http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125272/poslastice-u-znaku-jeseni-rolat-i-kuglice-od-kestena.html U ovom periodu možemo da uživamo u kestenju i da sa njim pravimo različite poslastice. Nataša Pavlović je pravila u svojoj emisiji „Praktična žena“ dva kolača - rolat sa kestenom i posne kuglice sa kestenom. Kuglice je preporučila svima koji prave posnu slavu.

]]>
Sat, 25 Nov 2017 10:21:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/125272/poslastice-u-znaku-jeseni-rolat-i-kuglice-od-kestena.html
Lažna Švarcvald torta koja se ne peče, tako jednostavna a tako neodoljiva http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125195/lazna-svarcvald-torta-koja-se-ne-pece-tako-jednostavna-a-tako-neodoljiva.html Od sada ćete mnogo češće uživati u neodoljivom kremastom ukusu, jer se ova "lažna" Švarcvald torta veoma brzo i lako pravi.

Potrebno vam je:

- 500g piškota

- 425g višanja iz kompota

- ½ šolje džema od višanja

- 250ml hladne kafe

- 900ml slatke pavlake

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica ekstrakta od vanile

- 5 dkg narendane čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

Izvor: stil.kurir.rs

]]>
Wed, 22 Nov 2017 13:00:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125195/lazna-svarcvald-torta-koja-se-ne-pece-tako-jednostavna-a-tako-neodoljiva.html
Da li vi pravite omlet ili kajganu? Ako ste mislili da je to isto, grešite http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125048/da-li-vi-pravite-omlet-ili-kajganu-ako-ste-mislili-da-je-to-isto-gresite.html Možda ste mislili da između omleta i kajgane nema razlike, ali grešite. Nije svejedno ni koliki tiganj koristite, ni na kojoj temperaturi pržite, ali ni kako dodajete jaja. Ovo su preporuke stručnjaka:

Omlet: Veličina tiganja je od presudne važnosti, ne sme da bude premali jer će omlet biti suviše debeo, ali ni preveliki. Idealan prečnik tiganja za omlet od 2-3 jaja je 15 cm. Neka se tiganj dobro zagreje, zatim dodajte ulje ili puter, pa tek onda jaja koja ste prethodno umutili u činiji. Kad ih ubacite u tiganj, više nema mešanja. Važno je znati kada da stanete, u ovom slučaju dok je omlet još živ. Donji deo treba da bude čvrst, a gornji da izgleda vlažno jer kad omlet skinete sa vatre, još će se krčkati. Za pripremu vam nije potrebno više od minut-dva. Ako dodajete omletu još neki sastojak, neka bude na sobnoj temperaturi.

Kajgana - Strpljenje je ključna reč kad pripremate kajganu. Uzmite mali tiganj i pržite na srednjoj temperaturi, u suprotnom jaja će se isušiti. Jaja razbijte direktno u tiganj, dodajte so i mutite viljuškom. A pre toga, viljušku namažite belim lukom što će kajgani dati poseban ukus, savetovao je otac moderne zapadne kuhinje Ogast Eskofer. Za razliku od omleta, kajgani se ne dodaju drugi sastojci, ali tajming je i ovde važan, smesa ne treba da bude homogena, već da se na kraju jasno vide belanca.

Izvor: novosti

]]>
Mon, 20 Nov 2017 10:19:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/125048/da-li-vi-pravite-omlet-ili-kajganu-ako-ste-mislili-da-je-to-isto-gresite.html
„Aplauz za mamu“, povikala je Helena kada je njena mama Nataša Aksentijević spremila koh http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124924/aplauz-za-mamu-povikala-je-helena-kada-je-njena-mama-natasa-aksentijevic-spremila-koh.html Nataša Aksentijević stigla je u „Praktičnu ženu“ sa ćerkom Helenom koja joj je pomagala u pravljenju kolača.

Voditeljka popularne emisije „Ko ti pravi svadbu“ otkrila je na koji je specijalitet „pao“ njen muž, a u emisiji je prikazala kako se pravi predivna poslastica – koh. Najavila je da je njen koh malo neobičan zbog novih začina. Pa pogledajte kako ga Nataša pravi za par minuta, i naravno isprobajte ga i vi.

]]>
Sun, 19 Nov 2017 13:50:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124924/aplauz-za-mamu-povikala-je-helena-kada-je-njena-mama-natasa-aksentijevic-spremila-koh.html
Mirisaće vam cela kuća dok budete pravili kolač od pomorandže, a poješćete ga u slast http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124815/mirisace-vam-cela-kuca-dok-budete-pravili-kolac-od-pomorandze-a-pojescete-ga-u-slast.html U emisiji "Praktična žena" Nataša Pavlović pokazala je kako se pravi jedan od onih kolača koje možete vrlo lako napraviti, i obradovati sebe, svoje ukućane ili goste.

Pomorandže se stavljaju u preliv, ali i u biskvit, tako da će sve mirisati na ovu osvežavajuću voćku.

]]>
Sat, 18 Nov 2017 09:00:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124815/mirisace-vam-cela-kuca-dok-budete-pravili-kolac-od-pomorandze-a-pojescete-ga-u-slast.html
Otkrivena tajna homoljskog kačamaka http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124663/otkrivena-tajna-homoljskog-kacamaka-.html Exploziv je krenuo put Homolja čiji je kačamak nadaleko čuven i poznat. Dok stigne na trpezu, to zdravo, jednostavno jelo prelazi dugačak put.

]]>
Mon, 13 Nov 2017 10:01:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124663/otkrivena-tajna-homoljskog-kacamaka-.html
Za prevrnutu tortu sa rolatima i piškotama ne treba vam mnogo vremena http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124554/za-prevrnutu-tortu-sa-rolatima-i-piskotama-ne-treba-vam-mnogo-vremena.html Baka Jela je pokazala je u emisiji „Praktična žena“ kako se pravi jednostavna poslastica od rolata i piškota. Idealna je za mlade mame koje vole da jedu slatkiše a nemaju mnogo vremena.

]]>
Sun, 12 Nov 2017 14:20:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124554/za-prevrnutu-tortu-sa-rolatima-i-piskotama-ne-treba-vam-mnogo-vremena.html
Beogradski rižoto sa vrganjima po makedonskom receptu i to u direktnom uključenju http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124553/beogradski-rizoto-sa-vrganjima-po-makedonskom-receptu-i-to-u-direktnom-ukljucenju.html Nataša Pavlović pravi specijalitet zajedno sa kuvarima iz Makedonije u direktnom uključenju. Situacija je sledeća: kuvar iz Makedonije daje uputstva za pripremu, a Nataša ga prati u stopu u direktnom prenosu.

]]>
Sat, 11 Nov 2017 14:19:00 +0100 Recepti http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/recepti/124553/beogradski-rizoto-sa-vrganjima-po-makedonskom-receptu-i-to-u-direktnom-ukljucenju.html
Nataša na motoru ušla u studio, bajkeri kuvali gulaš u "Praktičnoj ženi"! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124400/natasa-na-motoru-usla-u-studio-bajkeri-kuvali-gulas-u-prakticnoj-zeni.html Nataša Pavlović poznata je kao nekonvecionalna voditeljka, ali njen ulazak u studio i gosti koji su joj doneli cveće, apsolutno su scena koju nikad nisteb videli na nekoj srpskoj televiziji! Pardon, upravo ćete videti. na Prvoj srpskoj!

]]>
Wed, 8 Nov 2017 10:08:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124400/natasa-na-motoru-usla-u-studio-bajkeri-kuvali-gulas-u-prakticnoj-zeni.html
Zoran Pajić spremio devojci večeru, a sled događaja potpuno će vas oduševiti! http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124330/zoran-pajic-spremio-devojci-veceru-a-sled-dogadjaja-potpuno-ce-vas-oduseviti.html Glumac Zoran Pajić otvorio je novu sezonu "Praktične žene" i pokazao šarmantni pristup kuvanju. Šaleći se na Natašom, Zoran je časkom spremio sočnu piletinu u jogurtu sa povrćem. Kaže, konzumirao je to jelo godinu dana i pojavile su mu se pločice na stomaku.

]]>
Tue, 7 Nov 2017 10:38:00 +0100 Kulinarske tajne http://www.prva.rs/zivot/kuhinjica/kulinarske-tajne/124330/zoran-pajic-spremio-devojci-veceru-a-sled-dogadjaja-potpuno-ce-vas-oduseviti.html