Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Recepti

17. 09. 2017. 11:37   >>  09:35

Lekovita čorbica od belog luka

Ovo jelo je odličan način da se izborite s prehladom i infekcijama. Naučno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vašington pokazalo je da beli luk može da bude delotvroniji od antibiotika. Zbog toga vam predstavljamo recept za ukusnu, ali i veoma zdravu čorbu.

Sastojci:

50 oljuštenih čenova belog luka

2 kašike putera

2 kašike maslinovog ulja

2 glavice crnog luka srednje veličine, iseckane na kockice

kašika iseckane sveže majčine dušice

250 ml bistre pileće supe (bujona) kao osnova

sveži začini - peršun, lovor ...

5 parčića starog hleba isečenog na kockice ili 3 šolje krutona

200 ml kisele pavlake

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odsecite vrhove čenova belog luka, prelijte s malo maslinovog ulja, zamotajte ih u aluminijumsku foliju i pecite oko 90 minuta. Zatim izvadite i ostavite da se ohlade nekoliko minuta.

2. U međuvremenu, zagrejte dve kašike maslinovog ulja i malo putra u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Pržite iseckan crni luk oko 10 minuta. Izgnječite pečen beli luk i dodajte tiganju s crnim lukom. Dobro promešajte, dodajte malo majčine dušice, pileći bujon i sveže začinske biljke.

3. Smanjite temperaturu, dodajte kockice hlebai kuvajte još 5 minuta ili dok krutoni me omekšaju.

4. Iz tiganja izvadite sveže začine, a supu promešajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete kremastu teksturu.

5. Kremastu čorbu sipajte u šerpu, dodajte kiselu pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu i poslužite.

Izvor: Stvarukusa.rs

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari