Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Recepti

10. 09. 2017. 09:10   >>  23:53

Probajte pohovane šampinjone i zaboraivite na meso!

Želite da unesete malo inovativnosti u vašu kuhinju? Učinite to sa pohovanim šampinjonima. Kada ih jednom pripremite nećete prestati da ih spremate...

Sastojci:

400 grama prezle 
100 grama brašna
150 ml mleka
1 kašika limunovog soka
Desetak većih šampinjona
ulje za prženje
so i biber po želji
6 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

U blenderu pomešajte sveži peršun i prezlu dok ne dobijete glatko samlevenu smesu, dodajte so i biber po želji. Peršun obavezno operite i dobro posušite pre mešanja s prezlom.

U mleko sipajte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

Pečurke očistite i isecite na kriške debele oko jednog centimetra.

Na kuhinjsku površini u tri činije odvojeno postavite brašno, mleko s limunom i prezlu.

Svaku krišku šampinjona dobro umočite u brašno, mleko i na kraju mrvice s peršunom, pa ubacite u zagrijani tiganj na oko tri minuta, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

Pržene šampinjone poslužite uz sos na bazi majoneze u koju možete dodati kašiku senfa, komadiće kiselih krastavaca, crvenu papriku i malo limunovog soka. 

Izvor: Punkufer.hr

Pripremite i: 

Pašteta od tunjevine

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari