Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Recepti

27. 12. 2017. 21:00   >>  10:42

Praznična čarolija za sladoskuce: OVAJ recept za Saher tortu čuvaćete kao oči u glavi!

Legenda kaže: Ko god za novogodišnje praznike svrati kod vas u goste i proba Saher tortu pravljenu baš po ovom receptu, cele godine će prepričavati da ste najbolji poslastičar na svetu!

Sastojci:

9 jaja
200 g Dijamant margarina sa ukusom vanile
280g crne čokolade
100 g brašna
200 g šećera
5 g cimeta
1 tegla džema od kajsija

Priprema:

Otopite margarin i čokoladu. Ovoj smesi dodate žumanca i sve izmešajte. Ulupajte belanca sa cimetom, zatim dodajte brašno i ostale sastojke. Sve lagano izmešajte tako da masa ostane penasta. Pecite u kalupu na 180⁰ C oko 30 minuta.

Kada se smesa ohladi, presecite je na pola i filujte vrelim džemom od kajsije. Ostavite da se ohladi.

Tortu prelijte glazurom, koja se priprema sa 200 g crne čokolade i 50 g margarina. Tortu služiti sa umućenim šlagom.

VAŽNO PRAVILO: Kada tortu stavite u frižider, ne zaboravite da pored frižidera stavite i stolicu, jer ukoliko želite da bilo šta preostane za goste, tortu prvo morate sačuvati od svojih ukućana! Zato je straža neophodan sastojak ove torte!

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari