Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Kulinarske tajne

08. 10. 2017. 10:58   >>  23:10

Tajne uz pomoć kojih će vam svaki kolač uspeti!

Ne morate da budete vrsna domaćica da bi vam svaki kolač uspeo. Biće dovoljno da se pridržavate ovih saveta.

1. Izbor brašna
Za dobar kolač nemojte da potcenite važnost izbora pravog brašna. Hrskave kolače, biskvite, knedle i njoke pravite od oštrog brašna. Glatko brašno koristite za pravljenje hleba, mafina i poslastica od testa sa kvascem, piše Jutarnji list.

Pratite nas i na Viberu!

2. Sobna temperatura sastojaka
Jaja, melko i puter moraju da odstoje na sobnoj temperaturi barem pola sata pre nego što počnete da pravite kolač. Ako nemate vremena, jaja možete da na kratko zagrejete iznad lonca sa kipućom vodom.

3. Pazite kako koristite mikser
Kad uzmete mikser u ruke, nemojte krenuti sa najjačom brzinom. Pametnije je krenuti sa manjom brzinom da bi vazduh ušao u smesu za kolače. Kad procenite da je masa za kolače dobro umućena, prebacite mikser na najjaču brzinu još nekoliko sekundi. Smesa za kolač biće glatka poput emulzije.

4. Završni dodir
Kad napravite smesu za kolače i sipate je u pleh, lagano ga prodrmajte par puta s visine od nekoliko centimetara kako bi se sastojci bolje povezali. Izravnajte površinu kolača gumenom lopaticom. Ovo primenjujete samo kod kolača kod kojih ste koristili prašak za pecivo, nikako ne u onim s belancima ili šlagom koji moraju da ostanu rastresiti.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari