Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Kulinarske tajne

11. 08. 2018. 13:00   >>  14:22

PROVERENI trikovi da UVEK izaberete slatku lubenicu, dinju i ananas!

Ovih dana jedina želja nam je da se rashladimo na najbolji mogući način, a jedan od najslađih vidova rashlađivanja jeste slatko voće. Ipak kako u moru ponude na pijacama i u prodavnicama odabrati one najbolje?

Evo nekoliko trikova uz da odaberete najbolji ananas, dinju i lubenicu. Za svaki od njih dovoljno je svega nekoliko sekundi i otvorene oči i osećaj njuha.

Više oprašivanja pridonosi većoj slatkoći lubenice

Mnogima omiljeno letnjo voće, lubenica, ovih dana je preplavila sve prodavnice. No još uvek je u moru izbora teško pronaći onu koja će imati idealnu kombinaciju slatkoće i sočnosti. Međutim, uz nekoliko trikova možete doskočiti i tome.

Pre svega, pogledajte ima li lubenica žutu fleku na svome dnu. To je mesto na kom je lubenica ležala na tlu u polju. Primetite li na tom području linije koje kao da imitiraju paukovu mrežu, znaćete da su lubenica oprašivale pčele nekoliko puta tokom njenog sazrevanja. Veći broj oprašivanja pridonosi veću slatkoću lubenice.

Pre samog biranja uzmite u obzir i veličinu lubenice. Naime, nikada se ne bi smela birati ni premala ni prevelika lubenica. Dok se ona premala očito još nije razvila do svog punog potencijala, veoma velike lubenice imaju tendenciju vodenastog ukusa. Zato birajte one srednje veličine.

Što se pak tiče same svežine, pratite peteljku lubenice. Ako je ona zavijena poput malog repića, to je znak da je sveža i ubrana na vreme. S druge strane, potpuno ravna peteljka znak je preranog branja lubenice.

Koji je trik da odaberete najslađu dinju i ananas pogledajte na narednoj strani...

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari