Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Kulinarske tajne

23. 09. 2017. 10:36   >>  08:48

Pažljivo sa ekspres loncem!

Osim što štedi vreme i ubrzava proces pripreme, ekspres lonac takođe, čuva ukus, miris i prehrambenu vrednost namirnice.

Ekspres lonac umnogome je olakšao kuvanje jela i postao omiljena sprava u kuhinji bez koje se danas ne može zamisliti pripremanje nekih kulinarskih majstorija. Osim što štedi vreme i ubrzava proces pripreme, ekspres lonac takođe, čuva ukus, miris i prehrambenu vrednost namirnice.

Pratite nas i na Viberu!

A da bi ručak iz lonca bio ukusniji, prilikom kuvanja pridržavajte se sledećih saveta:

* Sastojci jela u loncu trebalo bi da ispunjavaju dve trećine zapremine, a namirnice koje stvaraju penu (pirinač, povrće) samo polovinu.

* Nikada ne treba stavljati prazan lonac na zagrejan šporet.

* Poklopac mora da bude dobro zatvoren.

* Vreme kuvanja se računa od trenutka kada se pojavi para na sigurnosnom ventilu (oko 10 minuta). Kada istekne vreme propisano za pripremanje neke namirnice (mahunarke 8-10 minuta, narezano povrće 5-10, govedina 9-12, zamrznuto meso 30-35...), treba sačekati nekoliko minuta da se smanji pritisak u loncu i tek onda otvoriti.

izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari

TV vodič