Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životni prostor

31. 08. 2018. 09:27   >>  11:01

Neće vam biti dobro kada shvatite šta se sve nalazi na stolu!

Uobičajeni predmeti za "cvetanje" bakterija su miš i tastatura, zatim mobilni telefoni koji imaju 10 puta više bakterija nego daske od wc šolje. Ali, šta je sa stolom?

Prosečan kancelarijski sto ima 400 puta više bakterija nego wc šolja, upozorava studija Univerziteta u Arizoni. A da li su neuredniji muškarci ili žene? "Pobedu" odnose pripadnici jačeg pola čiji stolovi sadrže i do četiri puta više bakterija raspoređenih po telefonu, kompjuteru, fiokama. Razlog tome je možda to što muškarci imaju veće stolove, što znači da je veća površina dostupna za razvoj bakterija. Takođe, manje obraćaju pažnju na higijenu, ističu naučnici.

Uobičajeni predmeti za "cvetanje" bakterija su miš i tastatura, zatim mobilni telefoni koji imaju 10 puta više bakterija nego daske od wc šolje. Oprez je potreban kad su u pitanju šolje za kafu jer je otkriveno da je čak 90 odsto kancelarijskih šolja prepuno klica, a na svakoj petoj su fekalni tragovi! Zanimljivo je i da su mikrobi u dve kancelarije u dva različita grada sličniji nego oni u kuhinji i kancelariji u istoj zgradi.

Dobra vest za članove biblioteka je da pozajmljene knjige nisu naročito veliki izvor bakterija.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari