Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životni prostor

13. 07. 2017. 10:34   >>  10:43

I ne znate da vam treba: Za šta sve možete iskoristiti soc od kafe?!

Kafa je vaš omiljeni napitak, a povremeno volite i da prevrnete šoljicu s prijateljicama i pogledate šta vam sudbina "poručuje"?

Bez obzira na to da li uživate u tom ritualu, njenom ukusu i mirisu ili je služite samo gostima, talog od kafe možete da iskoristite na mnogo dobrih načina.

Pratite nas i na Viberu!

* Protiv neprijatnih mirisa u kuhinji - Prosušen talog kafe sipajte u činijicu i potom stavite u frižider ili zamrzivač i tako ćete efikasno i brzo neutralisati neprijatne mirise. Isto tako možete da istrljate ruke s njim, ako ste na primer seckali luk.

* Sredstvo za čišćenje - Pošto je abrazivna, kafa odlično čisti masne i prljave površine (može i u kombinaciji s malo deterdženta za sudove).

* Ogrebotine na drvenom nameštaju nestaće ako utrljate malo taloga kafe pomešanog s pastom za poliranje i toplom vodom. Ponavljajte postupak dok ogrebotina ne bude iste boje kao ostala površina.

* Biljke poput azaleje, hortenzije ili kamelije, kojima više odgovaraju kisela tla, biće vam zahvalne ako ih "počastite" s ostacima vaše jutarnje šoljice kafe.

* Odbija vašeg kućnog ljubimca - Da biste sprečili da vaša mačka "okupira" celu baštu kao njenu ličnu teritoriju, pospite malo taloga kafe pomešanog s korom pomorandže oko biljaka koje ne želite da dira.

* Protiv insekata - Pospite talog na mesta s kojih želite da oterate mrave, insekte, čak i puževe.

* Eliminiše neprijatan miris iz patika - Sipajte malo taloga u plastičnu kesicu i ostavite je neko vreme u patikama da "pokupi" neprijatne mirise.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari