Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Porodica

05. 10. 2018. 13:00   >>  14:04

Bebe rođene sa velikom glavom postaju uspešniji ljudi!

Bebe rođene sa velikom glavom su inteligentnije i imaju veće šanse da žive uspešnijim životom

U detinjstvu su vas možda zadirkivali da vam je glava velika, ali sada možete hodati s visoko uzdignutom glavom, jer je baš ona predispozicija za dobre stvari u kasnijem životu.

Istraživanje je sprovela jedna firma u Velikoj Britaniji, koja izučava kako genetske predispozicije i izloženost okolini utiču na razvoj bolesti pa su zaključili da je visoki stepen inteligencije povezan s volumenom mozga.

Istraživanje su sproveli kako bi otkrili vezu njihovog gena, te psihičkog i fizičkog zdravlja u odnosu na smer kojem će im život otići.

Za ovo istraživanje, naučnici iz Velike Britanije, Nemačke iAmerike, pod vođstvom Univerziteta u Edinburgu, analizirali su podatke 100 000 Britanaca između 37 i 73 godine, a pola miliona uzoraka uzeto je iz prethodnih istraživanja.

Proučavali su ispitanike na nekoliko načina, testirajući faktore poput verbalnog i numerološkog snalaženja, refleksa, odnosno vremena koje im je potrebno za reakciju, pamćenja i mogućnosti učenja.

Rezultati su objavljeni u magazinu Nature journal, Molecural Psychiatry, a piše da su pronašli veliku povezanost između obima glave i kognitivnih sposobnosti u detinjstvu.

Prosek za obim glave beba 36 cm za dečake i 35 cm za devojčice, a oni rođeni s većim glavama pokazali su se uspešnijim. Imali su bolje obrazovanje, bolje poslove i slično.

Izvor. stil

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari