Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Porodica

12. 05. 2018. 15:00   >>  11:35

Roditelji, evo kada biste najranije smeli da deci otvorite profil na društvenim mrežama!

Istraživanja pokazuju da su već mališani u prvom i drugom razredu osnovne škole aktivni na "Instagramu" i "Fejsbuku", na svom ili profilu drugih. Ali, da li je to rano?

Jedna od velikih roditeljskih dilema je da li deci treba dozvoliti da otvore naloge na društvenim mrežama i ako je već to neminovno, u kom uzrastu. Istraživanja pokazuju da su već mališani u prvom i drugom razredu osnovne škole aktivni na "Instagramu" i "Fejsbuku", na svom ili profilu drugih.

Psiholog Mark Zekoni kaže da je to prerano i da bi roditelji morali da im objasne da to nije za njih i da će morati da sačekaju bar peti razred. Ali, i u tim godinama je važno da odrasli imaju šifre naloga svoje dece kako bi pratili šta oni rade, kome šalju poruke i kakvog sadržaja. Najklizaviji teren je onaj u tinejdžerskim godinama, kada se deca bore za slobodu i samostalnost, a nemaju poverenje u roditelje, sve kriju od njih, pa odrasli mogu samo da naslute kako provode vreme na internetu.

Međutim, da bi ih zaštitili, roditelji moraju da pronađu modus i da na suptilan način uspostave kontrolu nad aktivnostima dece. Dozvoljeno je da ih, ako posumnjate, otvoreno špijunirate. Neka znaju da sve pratite, pa će biti opreznija i neće prihvatati baš svačije pozive za prijateljstva, niti će slati neprimerene poruke - savetuje Zekoni.

Izvor: novosti.rs

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari