Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

06. 08. 2017. 14:57   >>  09:27

Šta će se desiti ako ovaj plod jedete pre obroka?!

Mnogima omiljeni deo torti i kolača ustvari može da bude odličan sastojak vaših dijeta te da vam pomogne da smršate!

Orašasti plodovi su pokazali veliki potencijal kod kontrole telesne težine. Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže u manjem unosu kalorija u telo.

Pratite nas i na Viberu!

Prema istraživanju na navedenom univerzitetu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobijale iz oraha) izgubili više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih tvari, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih tvari u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Međutim, potrebno je znati da su orasi kalorični i lako je moguće da nesvesno pojedete veliku količinu ovih orašastih plodova i tako u telo unesete više kalorija nego što vam je potrebno.

Međutim ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak!

Orasi poseduju prirodnu sposobnost da regulišu apetit i time ćete kasnije manje jesti, a ujedno i pružaju niz blagotvornih hranjivih materija koje su nedvosmisleno bolje i zdravije od onoga što sadrže kolači i grickalice.

Izvor: Kiwi.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari