Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

01. 12. 2018. 13:30   >>  12:32

Da li ste znali da su ovih PET namirnica prirodni afrodizijaci?

Afrodizijaci postoje oduvek - ovih dana imamo plave pilulice, a u prošlosti se takav učinak pripisivao raznoraznim namirnicama, pa i onim prilično sumanutim tipa mlevenog roga nosoroga ili tibetanskoj gljivici... Ipak, najbolje učinke daju ovih pet namirnica. a to su potvrdili i naučnici.

Avokado - bogat je vitaminima E i B6, koji sprečavaju razvoj bolesti srca i omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji, odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi - sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E podstiče cirkulaciju. Cink je mineral koji podstiče otpuštanje muškog polnog hormona i jača libido.

Banana - sadrži bromelain, enzim koji pospešuje muški libido. Banane takođe mogu da pomognu onima koji ne pucaju na "duge staze" jer kalijum i roboflavin povećavaju nivo energije i izdržljivosti

Kafa - muškarcima može biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju teskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti trag na muškoj psihi, pa su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kafa može da pomogne pri ublažavanju tenzije, da rasprši stres i dopusti "koncentrisanje na posao".

Semenke susama - cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su semenke susama sasvim dobra zamena.

Izvor: metro-portal.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari