Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

09. 06. 2018. 14:00   >>  11:41

Ovo POVRĆE obožavate, pogotovo leti, a ono vam pomaže da skinete VIŠAK KILOGRAMA!

Od davnina, krastavac je poznat po dobrim svojstvima. Uglavnom se sastoji od vode i važnih nutrijenata koji imaju esencijalni značaj po organizam ljudi. Krastavac, osim što je bogat vitaminima A i C, sadrži silicijum koji jača naša vezivna tkiva.

Krastavac - cucumis sativus potiče iz Indije, a pre 5.000 godina koristili su ga drevni narodi sa padina Himalaja. Osim što je dobar za vaše zdravlje, ovo povrće podstiče topljenje kilograma, piše "Tajms of Indija" (Times of India). 

Takođe, krastavac sadrži mali broj kalorija i ima nisku energetsku vrednost - te je odličan izbor ako ste na dijeti sa kontrolisanim unosom kalorija. 

Takođe, dodatak vitamina i minerala koji se nalaze u ovom povrću će nahraniti vaše ćelije, što znači da ćete imati veću kontrolu gladi. Samim tim ćete sprečiti prejedanje i smanjiti želju za slatkišima. 

Jedna trećina krastavca (ok 100 gr) sadrži samo 16 kalorija. To je logično, jer se ovo povrće suštinski sastoji od vode, a nutricionisti kažu da vam sok krastavca može biti od velike koristi u procesu mršavljenja. Voda takođe ubrzava metabolizam, a jedenje krastavca će imati isto dejstvo.

Nije neophodno da jedete krastavac u sirovom obliku. Probajte da budete kreativni i dodate svež ili zaleđen krastavac u svoje smuti napitke. 

Odlično se uklapa sa nezaslađenonom kokosovom vodom i sokom od limete. 

Možete dodati listiće nane, što će vas osvežiti tokom letnjih dana, savetuje superzena.b92.net.

Još jedna opcija je da krastavac i kriške lmuna sipate u vodu, čime ćete dobiti izvrstan napitak za mršavljenje.

Dok nije preporučiva konzumacija samo krastavaca, jer imaju manjak masnoće i proteina koji su telu neophodni za normalno funkcionisanje, kombinovanje ovog povrća sa drugim hranljivim namirnica može imati odlične efekte po vaše mršavljenje. 

Osim toga, krastavac će vam očistiti kožu, boriti se sa upalama, podstaći rad digestivnih organa, pomoći telu da ostane hidrirano i zaštititi vaše ćelije.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari