Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

28. 12. 2017. 12:00   >>  10:25

Ako sedite dok radite, morate u ishranu uključiti ova četiri proizvoda

Pre ili kasnije sedenje na poslu negativno će se odraziti na vaše zdravlje. Malo se krećete, sedite u nepravilnom položaju, smanjena je fizička aktivnost, konzumirate nezdrave grickalice itd. Da biste uvek bili zdravi i harmonični, neophodno je uključiti određene namirnice u ishranu. Prema dietetičarima, ove namirnice su idealne za one ljude koji imaju posao na kojem sede dosta vremena.

Jaja i zeleniš
Jaja i zeleno povrće sadrže vitamine A, E i lutein. Oni će pomoći u održavanju vida, ubrzavanju metabolizma, a takođe će uticati na lepu figuru.

Đumbir
Đumbir nije samo najbolji u ubrzavanju metabolizma i sagorevanju masti, već takođe poboljšava zaštitna svojstva tela. Nutricionisti savetuju da uključite đumbir u zimskom periodu, kada je veća verovatnoća da dođe do infekcija i bolesti. Đumbir se može dodati čaju ili se koristiti kao začin.

Čokolada
Čokolada - nije neprijatelj vašeg zdravlja, ako kupite kvalitetan proizvod i ne jedete je za doručak, ručak i večeru. Čokolada savršeno stimuliše aktivnost mozga, a takođe usporava proces starenja u telu.

Jagode
Jagode poboljšavaju stanje kože, a takođe su i izvor vitamina C. Pored toga, američki lekari kažu da proizvodi u kojima možete naći mnoštvo vlakana (bobice, ovsena kaša) štite organizam od pojave karcinoma.

Za ljude koji rade sedeći radom, lekari savetuju da smanje potrošnju crvenog mesa. Ne samo da negativno utiče na kardiovaskularni sistem, već i povećava rizik od problema sa pritiskom.

Izvor: zenskimagazin.rs

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari